Dolar 32,3700
%-0.34
Euro 34,7102
%-0.28
Altın 2.393,720
%-1.2
Bist-100 10.162,00
%1.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pençe-Kilit bölgesinde 1 asker şehit oldu

Pençe-Kilit bölgesinde 1 asker şehit oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Pençe-Kilit bölgesinde yürütülen operasyon sırasında, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı emrindeki İstihkam Onbaşı Lokman Akçağlayan (30) roketli saldırı sonucu şehit düştüğü bilgisi Aksaray’daki ailesine aktarıldı.

  • Ege Postası
  • 04.11.2022 - 11:00

Milli Savunma Bakanlığı, "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin taciz ateşinde Uzman Onbaşı Lokman Akçağlayan şehit oldu" açıklamasında bulundu

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu İstihkam Uzman Onbaşı Lokman Akçağlayan şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Bakan Hulusi Akar’ın şehit Lokman Akçağlayan için yayınladığı taziye mesajı bugün MSB’nin sosyal medya hesabında paylaşıldı.

Mesajda şunlar kaydedildi:

“Kahraman silah arkadaşımız, 3 Kasım 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.”

Aksaray Valiliği ise sosyal medya hesabından, “Hemşerimiz, yiğit Mehmetçiğimiz Lokman Akçağlayan, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde şehadete yürümüştür. Ruhu şad, mekanı cennet, makamı âli olsun. Kederli ailesinin, kahraman silah arkadaşlarının ve aziz milletimizin başı sağ olsun” açıklamasını yaptı.

ACI HABER AİLESİNE VERİLDİ

Şehit Onbaşı Lokman Akçağlayan'ın acı haberi Aksaray'da yaşayan ailesine verildi.

TSK tarafından yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu'nda Irak'ın kuzeyinde teröristlerin roketli saldırısı sonucu şehit olan İstihkam Onbaşı Lokman Akçağlayan'ın (30), memleketi Aksaray'daki baba evine ateş düştü.

5 yıllık İstihkam Uzman Onbaşı Lokman Akçağlayan, Pençe- Kilit Operasyonu'nda teröristlerin roketli saldırısı sonucu şehit düştü.

Acı haber memleketi Aksaray'ın Taşpazar Mahallesi'nde oturan annesi Sultan ve babası Nurettin Akçağlayan'a askeri yetkililer tarafından verildi. Şehit evine Türk bayrağı asılırken, yakınları eve akın etti. Uzman Onbaşı Akçağlayan'ın eşi Şerife Akçağlayan ile 2 yıllık evli oldukları öğrenildi. Şehidin naaşının emrinde olduğu 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda yapılacak törenin ardından havayolu ile Nevşehir’e oradan da karayolu ile Aksaray’a ulaşacağı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.