Dolar 32,5510
%0.2
Euro 34,9531
%-0.05
Altın 2.448,050
%0.49
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pençe Kilit operasyonunda bir asker şehit

Pençe Kilit operasyonunda bir asker şehit

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Uzman Çavuş Muhammed Karaçam’ın Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olduğunu açıkladı. Şehit Muhammet Karaçam’ın (27) şehadet haberi Çorum’daki baba evine ulaştı. Karaçam’ın Çorum’daki evine Türk bayrakları asıldı ve evin önünde taziye çadırı kuruldu.

  • Ege Postası
  • 21.09.2022 - 15:33

MSB’den bugün yapılan açıklamada, İstihkam Uzman Çavuş Muhammed Karaçam’ın Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düştüğü duyuruldu. MSB’nin açıklaması şöyle:

“Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 21 Eylül 2022 tarihinde bir üs bölgemize teröristlerce yapılan taciz atışı sonucunda kahraman silah arkadaşımız İs. Uzm. Onb. Muhammed Karaçam şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.”

ŞEHİT ATEŞİ ÇORUM'A DÜŞTÜ

Çorumlu Meryem ve Bedri Karaçam çiftinin 4 çocuğunun en küçüğü olan Muhammed Karaçam, Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit oldu.

Çorum merkez nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Muhammet Karaçam’ın şehadet haberi, Buharaevler Mahallesi’nde ikamet eden ailesine ulaştırıldı.

Karaçam Ailesi’nin evine Türk bayrakları asıldı ve evin önünde taziye çadırı kuruldu.

Çorum Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekatı kapsamında, sabah saat 08:35 sıralarına 2316 rakımlı tepe üs bölgesine bölücü terör örgütü tarafından yapılan roketli saldırı sonucu merkez nüfusuna kayıtlı Uzm. Onb. Muhammet Karaçam şehit olmuştur" denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.