Dolar 32,5946
%0.37
Euro 34,7901
%0.17
Altın 2.495,120
%0.43
Bist-100 9.444,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Belediyenin TÜGVA'ya ücretsiz kafe devri yargıdan döndü

MHP'li Belediyenin TÜGVA'ya ücretsiz kafe devri yargıdan döndü

Manisa 1. İdare Mahkemesi, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir kafenin 5 yıllığına ücretsiz olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) devredilmesine ilişkin belediye meclisi kararını iptal etti.

  • Ege Postası
  • 25.03.2022 - 17:39

Mülkiyeti MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Yunusemre ilçesindeki bir kafe, 2021 yılının nisan ayında yapılan belediye meclisi toplantısında, AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla 5 yıllığına ücretsiz olarak TÜGVA’ya devredilmişti. CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri ile karşı oy kullanmıştı. CHP’li meclis üyeleri Bülent Mersinli ve Yenal Yıldırım, bedelsiz devir kararını 'hukuka aykırı' olduğu gerekçesiyle yargıya taşımıştı.

YÜRÜTMESİ DURDURULMUŞTU

İtirazları kabul eden Manisa 1. İdare Mahkemesi, geçen kasım ayında, devir işlemine ilişkin belediye meclisi kararının yürütmesini durdurmuştu. Yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararın gerekçesinde, TÜGVA’nın mahalli idare ya da kamu kurum ve kuruluşu olmadığı vurgulanarak devrin hukuka uygun bulunmadığı belirtilmişti.

DEVİR KARARI İPTAL EDİLDİ

Manisa 1. İdare Mahkemesi, devir işlemine ilişkin daha önce yürütmesini durdurduğu meclis kararının iptal etti. Kararda, belediyelerin kendi taşınmazlarını asli görev ve hizmetlerinden kullanılmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak sadece mahalli idareler ile kamu kurum ve kuruluşlarına devredebileceği kaydedildi. Gerekçede, Danıştay 8. Daire’nin benzer bir uyuşmazlıkta 2018’de de iptal kararı aldığı vurgulandı.

“MANİSALI YURTTAŞIN MALI MANİSALI YURTTAŞTA KALDI”

Kararı ANKA Haber Ajansı’na değerlendiren Bülent Mersinli, TÜGVA’yı 'hormonlu vakıf' olarak nitelendirdi. Mersinli, “Manisalı yurttaşın malı Manisalı yurttaşta kaldı. Bu vakfa, cemaat yapılanmasına yönelik bedelsiz yapılan hukuksuz işlemi mahkeme iptal etti. CHP’li meclis üyeleri olarak verdiğimiz mücadele sonuç verdi” diye konuştu. (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.