Dolar 32,2754
%-0.63
Euro 34,6430
%-0.47
Altın 2.409,350
%-0.55
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de doktora 'enjektörlü' saldırı

İzmir'de doktora 'enjektörlü' saldırı

İzmir’in Bornova ilçesindeki Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nde nöbetçi doktor Ümit Kağan Arpacı, polis nezaretinde adli muayene için getirilen Ö.Ö. ve C.Ç.'nin saldırısına uğradı. İki saldırgan, masanın üstündeki enjektörleri Arpacı’ya fırlattı. Enjektörlerin koltuğa saplandığı öğrenildi. Kolunda zedelenme oluşan Arpacı, saldırganlardan şikayetçi oldu.

  • Ege Postası
  • 25.03.2022 - 16:21

Olay, dün akşam saat 20:30'da Bornova’daki Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Nöbetçi doktor Ümit Kağan Arpacı, polis nezaretinde adli rapor için getirilen Ö.Ö. ve C.Ç.'yi muayene odasına aldı.

İddiaya göre; iki şahıs, perde arkasında soyunmalarını isteyen Arpacı’ya hareket içerikli sözlerle yanıt verdi. Şahıslardan biri, masayı tekmeledi ve etrafındaki enjektörleri Arpacı'ya doğru fırlattı. Arpacı’nın kolunda masanın çarpması nedeniyle zedelenme meydana gelirken enjektörlerden bazılarının koltuğa saplandığı öğrenildi. Doktor Arpacı, daha sonra Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden darp raporu alıp şahıslardan şikayetçi oldu.

İZMİR TABİP ODASI BAŞKANI ÇAMLI: KAYGIYLA İZLİYORUZ

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, son dönemde hekimlere yönelik saldırıların iyice arttığını vurguladı. ANKA Haber Ajansı'na konuşan Çamlı, şunları söyledi:

"Sağlıkta şiddet can yakıcılığıyla devam ediyor. 'Emek bizim, söz bizim' mücadelesinin en önemli maddelerinin biri sağlıkta şiddete karşı caydırıcı bir yasanın çıkmaması. Elle tutulur somut bir adım atılmadığını görüyoruz. Son dönemde bazı kesimlerin sorumsuz açıklamaları ve hekimleri hedef göstermelerini kaygıyla izliyoruz. Topluma adanmış kutsal mesleği yerine getirmeye çalışan bir grubu itibarsızlaştırma süreçlerinin şiddetin artmasında rolü var. Bornova'da saldırıya uğrayan hekim arkadaşımızın yanındayız, süreci takip ediyoruz." (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.