Dolar 32,5883
%0.35
Euro 34,8412
%0.31
Altın 2.499,210
%0.59
Bist-100 9.662,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mardin Valiliği de İlkay Akkaya konserini iptal etti

Mardin Valiliği de İlkay Akkaya konserini iptal etti

Ceyhan Kaymakamlığı'nın ardından Mardin Valiliği de İlkay Akkaya’nın kentte vereceği konseri iptal etti. Mardin konserinin iptal edildiğini sosyal medya hesabından duyuran Akkaya, “Yasaklamalara biri daha eklendi ve belli ki çoğalacak. 34 yıl boyunca yüzlerce kez yaşadım bunu. Bulunduğum her sahnede yalnızca eşitliğin, adaletin, sevginin ve özgürlüğün şarkılarını söyledim. Bu duyguyu mümkün olan en geniş alana taşımaya çalıştım. Bundan sonra da böyle olacak. Bu benim yolum ve asla vazgeçmeyeceğim” dedi.

  • Ege Postası
  • 31.08.2022 - 21:49

İlkay Akkaya’nın 24 Eylül 2022 tarihinde Mardin Kamor Millet Bahçesi Amfi Tiyatro’da vereceği konser, “sanatçı ekibinde yer alan bazı şahısların PKK/KCK terör örgütü elebaşını övücü mahiyette faaliyetler gösterdiği” gerekçesiyle Mardin Valiliği tarafından iptal edildi. İlkay Akkaya, Mardin konserinin iptal edildiğini bugün sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla duyurdu. Akkaya’nın paylaşımı şöyle:

“Yasaklamalara biri daha eklendi ve belli ki çoğalacak. 34 yıl boyunca yüzlerce kez yaşadım bunu. Bulunduğum her sahnede yalnızca eşitliğin, adaletin, sevginin ve özgürlüğün şarkılarını söyledim. Bu duyguyu mümkün olan en geniş alana taşımaya çalıştım. Bundan sonra da böyle olacak. Bu benim yolum ve asla vazgeçmeyeceğim.”

Kentte düzenlenecek İlkay Akkaya konserinin uygun görülmediğini bildiren ve Mardin Valisi Yardımcısı Abdullah Demirdağ’ın imzasını taşıyan yazıda ise şunlar kaydedildi:

“Sanatçı ekibinde yer alan bazı şahısların PKK/KCK terör örgütü elebaşını övücü mahiyette faaliyetler gösterdiği, ulusal basın yayın organlarında yapılan araştırmalar neticesinde tespit edildiğinden, bahse konu konser etkinliğinin yapılması Valiliğimizce uygun görülmemiştir.”

CEYHAN KAYMAKAMLIĞI DA İPTAL ETMİŞTİ

Ceyhan Kaymakamlığı da İlkay Akkaya’nın ilçede 30 Ağustos Salı günü vereceği konseri iptal etmişti. Ceyhan Kaymakamlığı’ndan konseri düzenleyen Ceyhan Belediye Başkanlığı’na 29 Ağustos’ta gönderilen yazıda, “Zafer Bayramı dolayısıyla 30 Ağustos Salı günü saat 19:30’da Kaymakamlık önü Cumhuriyet Meydanı’nda İlkay Akkaya konseri düzenleneceği belirtilerek gerekli izinlerin verilmesi istenmiştir. Konser etkinliğinin düzenlenmesi, genel güvenlik, kamu düzeni, emniyet ve asayiş yönünden uygun görülmemiştir” denilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.