Dolar 32,3619
%-0.37
Euro 34,6793
%-0.36
Altın 2.389,200
%-1.38
Bist-100 10.160,00
%1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BAL-GÖÇ İzmir için 35 yıl sonra bir ilk

BAL-GÖÇ İzmir için 35 yıl sonra bir ilk

Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu'nun (BGF) Başkanlığına 35 yıl aradan sonra ilk kez İzmirli bir başkan seçildi. Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu 16. Olağan Kongresi’nde İzmir BAL-GÖÇ Başkanı Abdurrahim Nursoy delegeleri oy birliğiyle federasyon başkanlığı koltuğuna oturdu.

  • Ege Postası
  • 31.08.2022 - 16:49

EGEPOSTASI- Bursa Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bursa) İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, İstanbul Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ve YalovaBalkan Göçmenleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (YALOVA) derneklerinin bir araya gelerek oluşturdukları Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu'nun (BGF) 16.Olağan Kongresi’ni geçtiğimiz Pazar günü Bursa'da gerçekleştirdi.

1987 yılından beri faaliyet gösteren ve 100 binin üzerinde üyesi bulunan federasyonun son kongresinde 35 yıl sonra bir ilk yaşandı ve federasyon başkanlığına İzmir BAL-GÖÇ Derneği Başkanı Abdurrahim Nursoy seçildi.

5 ilin delegelerinin ortak kararıyla tek adaylı gerçekleştirilen kongrede, Nursoy tüm delegelerin oylarını alarak başkanlık koltuğuna oturdu.

Seçime ilişkin konuşan Nursoy, başkanlıkta ilk olarak 2 Ekim’de Bulgaristan’da yapılacak olan erken genel seçimler için çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.

“ÖNEMLİ OLAN BALKAN CAMİASI’NIN BİRLİKTELİĞİ”

Kongrede 35 yıl sonra bir ilkin gerçekleştiğini ve ilk kez Bursa dışından bir ismin federasyona başkan olduğunu belirtti ve “Federasyonumuz şu an Türkiye’deki en büyük Balkan Dernekleri Federasyonu olarak geçiyor. Kuruluşundan bugüne kadar federasyon başkanı olarak sürekli Bursa BAL-GÖÇ’ün başkanı seçiliyordu. 35 yıl sonra bir ilk oldu. Bu dönem diğer dernek başkanları arkadaşlarımız bir teveccüh gösterdiler ve benim ismimde birleştiler. Ben de tarafıma verilen bu görevi kabul ettim. 35 yıl sonra bir ilk oldu. İlk kez Bursa BAL-GÖÇ’ün dışından birisi federasyon başkanı oldu. Bu konuda ben bütün dernek başkanlarımıza ve delegelerimize teşekkür ediyorum. Bizler de onlara layık olmak için elimizden geleni yapacağız. Önemli olan Balkan camiasının birlikteliği” dedi.

“2 EKİM’İ ATLATMAK GEREKİYOR”

Federasyon olarak Bulgaristan’daki erken seçimlere odaklandıklarını belirten Başkan Nursoy, “Federasyonumuz çatı bir kuruluş. Altındaki 5 derneğimiz gereken faaliyetleri yapıyorlar. Biz de federasyon olarak ilerleyen günlerde bazı etkinlikler yapacağız. Ancak şu anki önceliğimiz 2 Ekim’de Bulgaristan’da yapılacak olan erken genel seçimler. Bunula ilgili bütün derneklerimiz çalışmalar içinde. Öncelikli olarak 2 Ekim’i atlatmamız gerekiyor. Sonraki sürece seçimlerden sonra odaklanacağız” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.