Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Valiliği’nden ‘Atakent Anadolu Lisesi’ açıklaması

İzmir Valiliği’nden ‘Atakent Anadolu Lisesi’ açıklaması

İzmir Valiliği, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi'nin arazisinin bir kısmının Cengiz İnşaat'a verileceği iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yayınladı. Valilikten yapılan açıklamada yıkım kararı verilen okulun yerine yeni okul yapılacağı ve Karşıyaka Belediyesi'ne de ruhsat başvurusu yapıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, "Atakent Anadolu Lisesi önceki eğitim öğretim yıllarında olduğu gibi mevcut arsa üzerine inşa edilecek olup eğitim öğretim hizmeti dışında başka bir hizmete tahsisi ve üçüncü kişilere devri söz konusu değildir" denildi.

  • Ege Postası
  • 01.08.2022 - 16:39

EGEPOSTASI – Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan Atakent Anadolu Lisesi hakkında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı vermişti.

Okul için alınan yıkım kararını TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise okulun arazisinin bir kısmının Cengiz İnşaat’a tahsis edileceği iddiasında bulunmuştu. Cengiz İnşaat ise söz konusu iddiaları reddetmişti.

İzmir Valiliği de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın 30 Ekim 2020 İzmir depremi öncesinde ve sonrasında yapılan incelemeler sonucu toplam 122 okulun yık-yap kapsamına alındığının altını çizildi. Atakent Anadolu Lisesi için de gerekli incelemelerin yapıldıktan sonra yıkım kararı verildiği ve Karşıyaka Belediyesi’ne ruhsat başvurusunda bulunulduğu, ruhsat düzenlemesinin ardından, yeni okulun yapımı için ihale sürecinin başlatılacağı duyuruldu. Okul arazisinin üçüncü kişilere devredileceği iddiaları ise reddedildi.

Valiliğin açıklaması şu şekilde:

“İlimizde 2020 yılında yaşanan deprem öncesinde, Millî Eğitim Bakanlığımızın merkezden yürüttüğü depremsel incelemeler sonucunda 83 okulumuz yık-yap kapsamına alınmıştır. Akabinde 83 okulumuz tahliye edilerek yapım ihale işleri hemen başlatılmıştır. 

30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrasında ise 30 okulumuzda hasar tespiti yapılmış, gerekli incelemelerin ardından tahliye işlemleri gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 9 okulumuz ile ilgili, üniversitelerce yapılan incelemeler sonucunda yıkım kararı alınmıştır. Yık-Yap kapsamındaki toplam 122 okulumuzdan 17'sinin yapımı tamamlanarak eğitim öğretime kazandırılmıştır. 47 okulun yapımı ise devam etmektedir. 

Geriye kalan 48 okulumuzdan 20'si için ilgili belediyelere ruhsat başvurusu yapılmıştır. 28 okulumuzun proje çalışmaları ise devam etmektedir. 

Yık-Yap kapsamı haricinde de 24 okul 2020-2021 yılları arasında eğitime kazandırılmıştır. 

Güçlendirme kapsamında; 3 okulumuzun işlemleri tamamlanmıştır. Güçlendirme kapsamında çalışmaların devam ettiği 10 okulumuz Eylül 2022 içerisinde teslim alınacaktır. 13 okulumuzun iş ve işlemleri ise Aralık 2022 tarihine kadar tamamlanacaktır. 

"BELEDİYEYE RUHSAT BAŞVURUSUNDA BULUNULDU"

Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi için Millî Eğitim Bakanlığımızın merkezden yürüttüğü depremsel inceleme protokolü kapsamında, Pamukkale Üniversitesi tarafından gerekli inceleme yapılmış ve yıkım kararı verilmiştir. Hemen ardından mevcut arazi üzerinde yeni 32 derslikli Atakent Anadolu Lisesi, Devlet Yatırım Programı'na tanımlanmış, yeni vaziyet planı ve mimari projeler çalışılarak, kitle tasdiki ve Tus dosyası ile birlikte Karşıyaka Belediye Başkanlığına 06.07.2022 tarihli ve 53439207 sayılı yazımız ile ruhsat başvurusunda bulunulmuştur. Şantiye ruhsatı düzenlemesi akabinde, kısa süre içerisinde yeni okul yapımı için ihale süreci başlatılacaktır. Ayrıca projenin statik disiplinlerinin oluşturulması için zemin etüdü ihale süreci de başlatılmıştır. 

Atakent Anadolu Lisesi önceki eğitim öğretim yıllarında olduğu gibi mevcut arsa üzerine inşa edilecek olup eğitim öğretim hizmeti dışında başka bir hizmete tahsisi ve üçüncü kişilere devri söz konusu değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.