Dolar 32,4986
%0.27
Euro 34,5512
%0.17
Altın 2.492,940
%0.39
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de LGS heyecanı başladı

İzmir'de LGS heyecanı başladı

İzmir, Manisa ve Aydın'da 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Covid-19 tedbirleri kapsamında yapıldı.

  • Ege Postası
  • 06.06.2021 - 12:19

İzmir'de öğrenciler aileleri ile birlikte sabahın erken saatlerinde LGS'ye girecekleri okullara geldi. Öğrenciler, Covid-19 tedbirleri kapsamında okullara tek tek, sosyal mesafeyi koruyarak alındı. Okul girişinde bekleyen öğrenciler, tek sıra olarak sınav olacakları sınıflara alındı.

İzmir genelinde 640 okul ve 3 bin 687 salonda 52 bin 577 öğrenci sınav heyecanı yaşadı. Covid-19 testleri pozitif çıkan öğrenciler 6 farklı okulda sınava alınırken temaslılar da risk oluşturmaması açısından farklı salonlarda sınava girdi.

Gaziemir ilçesindeki Gazi Umurbey Ortaokulu'nda sınava girmek için erken saatlerde gelen adaylar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe sağlanarak bekletilmeden okul bina ve salonlarına alındı.

Sırada bekleyen öğrencilere sosyal mesafeye uymaları yönünde uyarılar yapıldı. Görevliler tarafından kimlik kontrolü yapılan öğrenciler, sınıflara alındı.

Öğrencilerin sağlığı için okul bahçesine alınmayan velilerin dışarıda heyecanlı bekleyişi başladı.

Okulda incelemelerde bulunan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, hiçbir öğrencinin mağduriyet yaşamaması adına gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Kovid-19'a yakalanan öğrencileri 6 farklı okulda sınava aldıklarını ifade eden Yahşi, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimize gerekli tüm materyal desteğini sağladık. Öğrencilerimiz kendi okullarında sınava giriyorlar. Her okulda rehber öğretmen var. Temaslı öğrencilerimizi de ayırdık, en ufak bir risk yok. Tüm çocuklarımıza Allah'tan zihin açıklığı diliyorum. İnşallah güzel sonuçlar elde ederler. Tabii ki bu sınav her şey değil, hayat devam ediyor. Kazanan olacak elbette ama kaybeden kimse yok. Çünkü öğrencilerimizin gidebileceği liseleri hazırladık, bunu bilincindeler."

Parkta çocuğunu bekleyen anne Fadime Han, çocuklar kadar kendilerinin de heyecanlı olduğuna dikkat çekerek, "Artık 'hayırlısı olsun' diyoruz. Zor bir süreçti yaklaşık 2 yıldır pandemi vardı. Hem çocuklar için hem de bizim için zorluydu. Ama yine de öğretmenleri ve çocuklar özveriyle çalıştı. İnşallah emeklerinin karşılığını alırlar." ifadelerini kullandı.

Şefika Yiğit ise bütün çocuklara başarı dilediğini ifade ederek, "Pandemi süreci hepimizi çok yordu. En çok da çocuklar bu süreçten etkilendi. Umarım emeklerinin karşılığını alırlar. " dedi.

-Manisa'da 18 bin 962 öğrenci sınava girdi

Manisa’da da 18 bin 962 öğrenci, 310 ortaokuldaki bin 207 salonda sınava girdi.

Kovid-19 tedbirleriyle ilgili tüm hazırlıkların yapıldığı salonlarda, sınavın ilk oturumu saat 9.30 itibarıyla başladı.

Aydın'da da 235 okuldaki 987 salonda 13 bin 564 öğrenci sınav heyecanı yaşadı. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.