Dolar 32,5570
%0.14
Euro 34,8526
%0.55
Altın 2.441,470
%0.35
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar'a rüşvet soruşturması

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar'a rüşvet soruşturması

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a yönelik yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında bu sabah düzenlediği operasyonda 16 kişiyi gözaltına aldı. Hazinedar'ın ise gözaltı kararı olduğu ve arandığı öğrenildi. Öte yandan Beşiktaş Belediyesi, “yolsuzluk" ve "rüşvet” soruşturmaları kapsamındaki operasyonun 2014-2018 yılları arasını kapsadığını bildirerek "Belediyemizin mevcut yönetimi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Belediyemiz tüm yöneticileri ve birimleri ile görevinin başındadır” açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 13.12.2022 - 13:38

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan verilen bilgiye göre, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek veya üye olmak", "irtikap" ve "rüşvet" suçlarını işlediği tespit edilen 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu çerçevede, bugün sabah saat 07.15 itibariyle 15'i İstanbul'da olmak üzere toplam 17 adreste arama yapılması kararlaştırıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik 'çıkar amaçlı örgüt kurma', 'rüşvet alma', 'irtikap' gibi suçlardan operasyon düzenlendiği duyuruldu. Açıklamaya göre, operasyonda eski belediye başkan yardımcıları Rıfat Örnek ile Hüseyin Avni Sipahi, mevcut Zabıta Müdürü Selçuk Bartınlı'nın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.

Eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında da gözaltı kararı olduğu ve halen arandığı bildirildi.

Murat Hazinedar, 2019 yılında CHP’den istifa etmişti.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ: "YAPILAN OPERASYONUN BELEDİYEMİZİN MEVCUT YÖNETİMİYLE İLGİSİ BULUNMAMAKTADIR"

Öte yandan Beşiktaş Belediyesi resmi sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamada, "Bugün çeşitli basın yayın organlarında ‘Beşiktaş Belediyesi’ne Operasyon’ başlıklı bazı haberler yer almaktadır. Bu haberler, 2014-2018 yılları arasında başlatılan bir soruşturmaya ilişkin olup, belediyemizin mevcut yönetimi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Belediyemiz tüm yöneticileri ve birimleri ile görevinin başındadır. Yasalara, mevzuata ve hukuka uygun bir şekilde Beşiktaş halkına hizmet sunmaya devam etmektedir” denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.