Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Bakan: Vali Konağı'nı bu hale getiren kimse hesabını vermeli!

CHP'li Bakan: Vali Konağı'nı bu hale getiren kimse hesabını vermeli!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, tarihi Valilik Konağı'nın Katip Çelebi Üniversitesi'ne tahsisinin İzmir Valiliği tarafından iptal edilmesi kararına ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Konağın harabeye dönmesinin sorumlusu olarak Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü'nü gösteren Bakan, "Bugüne dek neden beklediler? Vali Konağı'nı bu hale getiren kimse bunun hesabını vermeli, verecek" dedi.

  • Ege Postası
  • 27.07.2022 - 14:47

EGEPOSTASI – İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, uzun süredir atıl duruma olan ve akıbeti belirsizliğini koruyan 130 yıllık Valilik Konağı hakkında bugün açıklama yaptı. Vali Köşger, kendisinden önceki dönemlerde Katip Çelebi Üniversitesine devredilen konağın tahsisini iptal ettiklerini ifade ederek, binanın restore edildikten sonra Valilik Konağı olarak kullanılacağını söyledi.

Daha önce konağın durumunu soru önergesi vererek TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da Valiliğin kararını sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla değerlendirdi.

Bakan şu ifadeleri kullandı:

“İzmir Valisi bugün açıklama yaptı; en geç Eylül ayında ihalenin yapılacağını ve 1-1,5 yıl içinde Vali Konağı'nın restorasyonunu tamamlayacaklarını söyledi. Katip Çelebi Üniversitesine yapılan tahsisi de iptal etmişler. Bugüne dek neden beklediler?

Önergemizin cevabında rektör topu Valiliğe atmıştı. Valinin bu açıklaması da şunu söylüyor bize: "130 yıllık tarihi Vali Konağı'nın harabeye dönmesinin sorumlusu, tahsisi kendisinde olmasına rağmen bugüne kadar güvenliğini sağlamayan Katip Çelebi Üniversitesi Rektörüdür."

Kısaca; - Sen yaptın! + Hayır sen yaptın! Vali Konağı'nı bu hale getiren kimse bunun hesabını vermeli, verecek. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da süreci takip etmeye devam edeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.