Dolar 32,5503
%0.2
Euro 34,9359
%-0.1
Altın 2.446,840
%0.44
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de çıkan yangın kontrol altında

Çeşme'de çıkan yangın kontrol altında

İzmir'in Çeşme ilçesi Ildır Mahallesinde çıkan otluk alandaki yangın çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Kontrol altına alınan yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Yaklaşık iki buçuk saat içerisinde yangın kontrol altına alındı fakat kuvvetli rüzgar nedeniyle ara sıra harlamalar oluyor. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor” dedi. Öte yandan, yangınla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yangının kontrol altına alındığını ve 2 gün sürecek olan kuvvetli rüzgarlardan dolayı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması yönünde tavsiyede bulundu.

  • Ege Postası
  • 18.07.2022 - 23:18

EGEPOSTASI - İHA -  Tatil cenneti Çeşme'de 14 Temmuz'da yüzlerce dönüm alanı kül eden yangının üzerinden 4 gün geçtikten sonra yine alevler yükseldi. 

Yangın, saat 22.10 sıralarında Çeşme ilçesine bağlı Ildır Mahallesi’nde çıktı.

İddiaya göre atılan bir izmaritten dolayı evlere yakın noktada çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Alevleri gören vatandaşların durumu bildirmesi üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 arazöz, 3 ilk müdahale aracı ve belediye ekiplerine ait çok sayıda itfaiye aracının yanı sıra TOMA aracı sevk edildi.

Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir ve Çeşme Belediyesi ekipleri, alevlerin yayılması ve ormanlık alana sıçramaması için yoğun çaba sarf etti.

Yangın bölgesi yakınındaki 8 ev, 3 restoran ve 3 baraka tedbir amaçlı boşaltılırken, alevler çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam eden yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

BAŞKAN ORAN'DAN YARDIM ÇAĞRISI

Yangının meydana geldiği bölgeye giden Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayında yardım çağrısında bulundu. Başkan Oran, “Ildır’da büyük yangın var. Tüm itfaiye ekipleri ve su tankeri sahiplerine sesleniyorum. Tankerleriniz dolu olarak Ildır’a yardıma gelin. Ildır merkez yanıyor. Bu yayını izleyenler, tanıdığı su tankeri sahiplerini Ildır’a yönlendirsin” dedi.

"UMARIM BU SON YANGIN OLUR"

Bölgeye gelerek çalışmaları yerinde takip eden ve yangının denize yakın noktalarda tamamen kontrol altına alındığını, kuvvetli rüzgar nedeniyle tepelerde ara sıra harlamalar olduğunu belirten Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, Çeşme Belediyesi ekipleri ile özel sektör tankerleri ile alevlere müdahale ederek yangını kontrol altına almış durumdayız. Bir hafta içerisinde üçüncü yangın ve umarım bu son olur. AFAD’ın ilimiz için yapmış olduğu fırtına uyarısının olduğu bir günde bu kadar büyük bir yangının olması muhakkak araştırılacaktır” dedi.

“EVİN ÖNÜNDE 2 TANE TÜP VARDI"

Tedbir amaçlı yaklaşık 15 tane evin boşaltıldığını belirten Oran: “Alevler evlerin sıfır noktasına kadar gelmişti ama anında yerinde müdahale ile alevleri kontrol altına alarak hemen soğutma çalışmalarına başlanıldı. Alevlerden zarar gören ev olmadı. Az önce gördüm, kurtardığımız evlerin bir tanesinin önünde iki tane tüp vardı. Allah bizi korumuş” diye konuştu.

“İNŞALLAH EVİM YANMAMIŞTIR"

Alevlerin evinin önündeki ağaçlara kadar geldiğini ifade eden Emin Yüksel (57) ise “Sitelerden tanıdık birisinin ‘evin arkasında yangın var’ diye telefon açmasının ardından hanım ile dışarı çıkıp baktığımızda alevler bir dakika sürmeden evin önündeki çam ağaçlarını sarmaya başladı. Daha önceden istiflediğim odunlar da alev aldı ve şu an için evimin yerinde durup durmadığını bilmiyorum. İnşallah yanmamıştır” şeklinde konuştu.

SOYER: BÖLGEMİZDE RÜZGAR ÇOK ŞİDDETLİ. TEYAKKUZDAYIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından, "Çeşme’de, Foça’da, Aliağa’da aynı anda yangınla mücadele ediyoruz. Tüm gücümüzle sahadayız. Ildır’da yerleşim yerlerinin yanında başlayan yangına ekiplerimiz kısa sürede müdahale etti. Urla ve İzmir'den ekiplerimiz de yangın bölgesine ulaştı. OGM ve İZSU'nun da desteğiyle Ildır’daki yangını büyük ölçüde kontrol altına aldık, soğutma çalışması yapılıyor. Aliağa Helvacı'da otluk alandaki yangın bazı depolara sıçradı. Ekiplerimiz buradaki yangını da kontrol altına aldı. Foça’daki yangını da büyümeden söndürdük. Soğutma çalışması sürüyor. Bölgemizde rüzgar çok şiddetli. Teyakkuzdayız." dedi.

Öte yandan, sosyal medya hesabı üzerinden yangının kontrol altına alındığını belirten Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, "Ara sıra harlamalar oluyor, devamında ekiplerimiz soğutuyor. O yüzden bu aşamada boşalttığımız evlerin dönüşüne bir süre daha izin vermeyeceğiz" dedi.

VALİ KÖŞGER'DEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Köşger, sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

“Çeşme-Ildır’daki orman yangını kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Bölgemizde kuvvetli rüzgâr iki gün süreyle devam edecek olup vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması tavsiye olunur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.