Dolar 32,6004
%0.39
Euro 34,7967
%0.19
Altın 2.496,940
%0.5
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avukat Aryen Turan adli kontrolle serbest

Avukat Aryen Turan adli kontrolle serbest

İzmir Barosu’nun genel kurulunda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele operasyonları ile ilgili iddiaları gündeme getirdiği gerekçesiyle gözaltına alınan avukat Aryen Turan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Ege Postası
  • 04.11.2022 - 15:23

İzmir Barosu, avukat Aryen Turan'ın dün saat 18.30'da bürosundan çıktığı sırada gözaltına alındığını duyurmuştu. Gözaltına alınan avukat Turan, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Turan, adliyeye sevk edildi. 

Savcılık sorgusunun ardından Turan, adlı kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Avukat Aryen Turan, Sulh Ceza Hakimliği'nde ifadesinin alınmasının ardından yurt dışı çıkış yasağı ve haftada 2 gün imza atacak şekilde adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

BARO 'YANINDAYIZ' MESAJI VERMİŞTİ 

İzmir Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, gözaltı kararına tepki gösterilirken şöyle denildi:

"Düşünce özgürlüğü ve onun ayrılmaz parçası olan düşünceyi ifade etme özgürlüğü, yasada, Anayasa'da ve Anayasa'nın 90. maddesi uyarınca onaylanmış ve iç hukuk normu (üst norm) haline gelmiş Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde tanımlanmış özgürlüklerdir. Muktedirlerin işareti ile yaratılan toplumsal linç, bağımlı yargı tarafından adli bir işleme dönüşmüştür. Vekil sıfatıyla defalarca İzmir Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşen önceki başkanımız Av. Özkan Yücel'in, meslektaşımızın ifade vermeye hazır olduğunu bildirmesine ve gözaltı işlemi yapılmamasını talep etmesine rağmen Av. Aryen Turan 03.11.2022 Perşembe günü saat 18.30'da bürosundan çıktığı sırada gözaltına alınmıştır. Yurttaşların ifade özgürlüğüne her platformda sahip çıkan İzmir Barosu, İzmir Barosu üyesi meslektaşımızın bu özgürlüğünü sonuna kadar savunmakta kararlıdır."

BARO SEÇİMLERİNDE KONUŞMUŞTU

İzmir Barosu'nun 22 Ekim Cumartesi Günü Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda yapılan kongresinde konuşan avukat Aryen Turan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştı. Savcılığın, Aryen Turan'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele operasyonları ile ilgili iddiaları nedeniyle harekete geçtiği bildirilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.