Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
8. Gün’de Umutoğulları’ndan ‘KUT TV’ tepkisi: Üfürük projesi!

8. Gün’de Umutoğulları’ndan ‘KUT TV’ tepkisi: Üfürük projesi!

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında İzmir’de televizyon kanalı kuracağını söyleyen iş adamı İlhan Kut’la ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Umutoğulları, “Ben kendisine neden bir televizyon kanalı kuracağını sordum. Bana ‘Cumhurbaşkanı görev verdi. Git İzmir’de televizyon kanalı kur dedi’ diye cevap verdi. Bu çok tehlikeli bir şey. Bence İlhan Kut hayal satıyor. Ben bu işin ‘üfürük projesi’ olduğunu söylüyorum. 9 Eylül’de ‘Yayın hayatına başlıyoruz’ diyor. Beni insanlar arıyor. Çalıştığı kişilerin sigortasını yapmamışsın, hakkını vermemişsin. Anlayacağınız KUT TV doğmadan öldü” dedi.

  • Ege Postası
  • 31.05.2022 - 09:32

EGEPOSTASI – Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında uzun bir süredir İzmir’de ‘KUT TV’ adıyla bir televizyon kanalı kuracağını ve bu kanalın 9 Eylül’de yayın hayatına başlayacağını duyuran iş adamı İlhan Kut’la ilgili eleştirilerde bulundu.

Umutoğulları, Kut’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını kullanmaya çalıştığını, yanında çalıştırdığı kişilerin sigortasını yapmadığını ve hakkını vermediğini öne sürdü.

Umutoğulları’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“‘CUMHURBAŞKANI BANA KANAL KURMA GÖREVİ VERDİ’ DEDİ”

“Ben hiçbir yayın kuruluşuyla ilgili yalan, dolan, iftira içinde olmadığı sürece konuşmam. Herkesin kendi yayın politikası var, ona bir itirazım yok. Biz geçen yayında ‘İnsanların umutlarıyla oynuyorsunuz. Oynamayın’ dedik. Bir adam 3 yıl boyunca bir televizyon kanalı kuramaz mı? İlhan Bey gerçekten saygın, diksiyonu düzgün, ne konuşacağını bilen bir beyefendi. Ama tehlikeli bir şey yapıyor. Biz kendisiyle konuştuğumuzda neden bir televizyon kanalı kuracağını sordum. Bana ‘Cumhurbaşkanı görev verdi. Git İzmir’de televizyon kanalı kur dedi’ diye cevap verdi. Bu çok tehlikeli bir şey. Eğer Cumhurbaşkanı size bir TV kanalı kurun dese bile söylememeniz lazım. Buradan AK Parti İl Başkanı ve milletvekillerine sesleniyorum. Cumhurbaşkanının adını uluorta söyleyerek bir TV kanalı kuracağını söylemek bence çok tehlikeli bir durum. İzmir’de adam mı kalmadı da Cumhurbaşkanı İlhan Kut’a kanal kur diyor. Muhtemelen bu yayınımızı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da izliyor. Onlara da ulaşıp bilgi almak istiyorum.

“CUMHURBAŞKANI’NIN SANA MI İHTİYACI VAR?”

Cumhurbaşkanı’nın İzmir’de sana mı ihtiyacı var? Bir siyasi parti üyesi misin? Hem Cumhurbaşkanı’nın kendisine ‘Kanal kur’ dediğini söylüyor, hem de ‘Ben herkese hitap edecek bir kanal kuracağım’ diyor. İktidara yakın olanlar senin gibi davransalardı iktidara yakın medya ya da muhalif medya diye konuşabilir miydik? Niye muhalefete yakın isimler kendi medyasını oluşturma ihtiyacı duydu? İktidar bugüne kadar satın aldığı TV kanalları, gazete ve internet siteleriyle muhalefeti baskı altına almak istediği için Türkiye’de medya ikiye bölündü. ‘Cumhurbaşkanı bana TV kur dedi’ diyeceksin, öbür taraftan da ‘Ben kimsenin adamı değilim. Herkesin kendini bulabileceği bir kanal olacak’ diyeceksin. Çelişkili bir durum.

‘HAKAN TARTAN, ALİ KIRCA, İRFAN DEĞİRMENCİ’ İDDİALARI

İlhan Bey, Hakan Tartan’ın (Konak Belediyesi eski Başkanı) genel koordinatör olduğunu söylüyor. Ali Kırca’nın ana haberi sunacağını ve İrfan Değirmenci’yle anlaştığını da söyledi. Fakat İrfan Değirmenci’yi aradığımda ‘Benim tanıdığım öyle birisi yok’ dedi. Bence İlhan Kut hayal görüyor, hayal satıyor. Olmayan kanalda iş görüşmeleri yapıyor. Gelenlerin yüzde 80’i bayan… Cumhurbaşkanı’nın adını kullanarak TV kanalı kuracağını söyleyen bir iş adamı her perşembe Cumhurbaşkanı’yla görüşüyormuş. İzmir’de Cumhurbaşkanı’nın adını kullanan kişi yalan söylüyor. Bugüne kadar bir Allah’ın kulu Cumhurbaşkanı’ndan talimat alıp TV kanalı kurmamıştır. Sen kimsin ki, hayatında medyanın kenarından geçmemiş bir adama ‘Git TV kanalı kur’ mu diyecek?

“ÜFÜRÜK PROJESİ”

Ben bu işin ‘üfürük projesi’ olduğunu söylüyorum. 9 Eylül’de ‘Yayın hayatına başlıyoruz’ diyor. Kimseyle alay etmesin, hele Cumhurbaşkanı’nın adını kullanarak hayal satmasın. Meslektaşlarımı uyarıyorum, sizin için zaman kaybı. 3 yıl boyunca kanal kuracağını söyleyen bir adam var. TV kanalı kurmayı geçtim, sosyal medyadan haber ajansı hesabı açıyor. Haber ajansı kurmak için 81 ilde örgütlenmeniz gerekiyor. Her ilde 3 kişi çalışsa yaklaşık 240 kişinin istihdam edilmesi lazım. Photoshopla billboardlar yapıp, bina resmi koyuyorsunuz. İnternet sitesi açmış, Bizim kurduğumuz TV35’i almış 35TV yapmış. Sloganı da ‘İzmir’in ekranı’ olarak belirlemiş. Bizim sloganımızı kullanmış.

“KUT TV DOĞMADAN ÖLDÜ”

Beni insanlar arıyor. Çalıştığın kişilerin sigortasını yapmamışsın, hakkını vermemişsin. Hakkını arıyorlar. İlhan Bey’e de söyledim. Hepsine bir kulp takıyor. Niye milletin hakkını vermiyorsun? Anlayacağınız KUT TV doğmadan öldü. Bu televizyon kanalının kurulacağı yok. Boşuna zamanınızı harcamayın. İlhan Bey her gün birileriyle konuşuyor. Bence canı sıkılıyor, sıkılınca da insanları çağırıp sohbet ediyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.