Dolar 32,7007
%0.7
Euro 34,9095
%0.51
Altın 2.505,300
%0.84
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 'kur müdahalesi' çıkışı: Önümüzü görmek istiyoruz

EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 'kur müdahalesi' çıkışı: Önümüzü görmek istiyoruz

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Merkez Bankası'nın 5. kez piyasaya müdahale ederek, kur artışını durdurma çabalarına sert tepki gösterdi. Yorgancılar, ''Dün faiz indirirken belli değil miydi? Önümüzü görmek istiyoruz. İnen faiz bankalara yansımıyor, maliyetleri arttırıyor'' dedi.

  • Ege Postası
  • 17.12.2021 - 17:30

EGEPOSTASI - Dolar/TL’nin 17,14 ile, euro/TL'nin ise 19,43 ile rekor kırmasının ardından bugün Merkez Bankası (TCMB) bir kez daha dolar satarak kurlara müdahale etti. Böylelikle TCMB, aralık ayı içerisinde kurlara 5. kez müdahale etmiş oldu.

Kur artışının bir türlü durdurulamaması ve Merkez Bankası'nın rezerv satıp, piyasaya müdahale ederek kur artışının önüne geçmeye çalışması sanayicilerin tepkisini çekti.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar konuya ilişkin sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''Merkez Bankası açıklaması sağlıksız fiyat oluşum nedeni ile müdahale edilmiştir dün faiz indirirken belli değilmiydi. Önümüzü görmek istiyoruz inen faiz bankalara yansımıyor maliyetleri arttırıyor.''

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.