Dolar 32,5124
%0.08
Euro 34,9313
%-0.12
Altın 2.436,010
%-0.01
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Temmuz ayında enflasyon farklarıyla, ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. Enflasyonun geçtiğimiz aralık ve ocak gerçekleşmeleri ile sırtımıza bindirdiği kamburdan kurtulacağımız 2023 Şubat, Mart aylarından itibaren artık bu sorunları da önemli ölçüde geride bırakmış olacağız. Herkesin hesabını, kitabını, planını başka birtakım beklentilere değil, buna göre yaparak hareket etmesini özellikle tavsiye ediyorum. Türkiye’nin siyasi ve ekonomik olarak tökezlemesini bekleyenlerin heveslerini bu defa da kursaklarında bırakacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.06.2022 - 14:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da; Türkiye İhracatçılar Meclisi Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Erdoğan, burada şunları söyledi:

“Biz son 20 yılda ülkemizin ihracatını altı kat, ihracatçı sayımızı dört kat artırmış bir iktidarız. Böylece ayda ortalama 3 milyar doları bile bulmayan ihracatımızı 20 milyar dolar seviyesine çıkardık. Karşılaştığımız engeller sebebiyle, programımızın biraz gerisinde kalmış da olsak, ihracatımızı yeniden 2 kat artırmamamızın önünde engel göremiyoruz.

“SEVR SEVDALILARININ ÜLKEYİ TESLİM ALMA GAYRETLERİNE FIRSAT VERMEDİK”

İhracat başta olmak üzere her alanda bu seviyeye kolay gelmedik. İlmik ilmik dokuyarak, gergef gibi işleyerek ülkemize bu altyapıyı kazandırdık. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’in ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıma vasiyetini yerine getiren biz olduk. Buldukları her fırsatta hala kendilerini belli eden Sevr sevdalılarının, manda heveslilerinin ülkeyi teslim alma gayretlerine fırsat vermedik.

Suriye’de gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla, ülkemizi terör koridoru ile kuşatma girişimlerini boşa çıkardık. Sınırımızın ötesinde, ‘ne işimiz var’ diyenlere de en güzel cevabı evet ‘sınırımızın ötesinde bizi rahatsız eden kim olursa olsun oralara da girmeye, gitmeye varız’ dedik. Şu an Irak'ta devam eden Pençe-Kilit harekâtıyla da teröristlerin inlerini başlarına geçiriyoruz. Bu kutlu mücadelede toprağa düşen kahramanlara, şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Döktükleri her damla kanın hesabını teröristlerden misliyle soruyoruz.

“DÜNKÜ ALÇAKLIĞIN FAİLLERİNE, BUNUN BEDELİNİ YARGI ÖNÜNDE MUHAKKAK ÖDETECEĞİZ”

Terörün siyasi uzantılarıyla da hukuk ve demokrasi içinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Dört vatan evladının ateşinin yüreğimizi yaktığı bir günde, bölücü örgütün uzantılarının İstanbul Kadıköy'de ortalığı birbirine katmaları; polisimize saldırmaları, terörist başını öven sloganlar atmaları, provokasyondan öte kalleşliktir, namussuzluktur, kanı bozukluktur. Ben inanıyorum ki milletvekili dokunulmazlığı kimseye teröristi övme, güvenlik güçlerine hakaret etme hakkı tanımaz. Dünkü alçaklığın faillerine, bunun bedelini yargı önünde muhakkak ödeteceğiz. Kim ne derse, desin; hangi çirkefliği yaparsa yapsın. Türkiye terörün her türlüsü ile mücadelesini eninde sonunda, zafere ulaştıracaktır.

“SORUNLAR VARDIR… BİZ BUNA BARDAĞIN BOŞ TARAFI DİYELİM”

Bugün ülkemizde küresel emtia fiyatlarındaki yükseliş, kendi küçük hesapları uğruna fiyat artışlarını körükleyenlerin sebep olduğu belirsizlik, dövizdeki istikrarsızlık gibi faktörlerin yol açtığı denge gibi sorunlar vardır. Biz buna bardağın boş tarafı diyelim. Peki bardağın dolu tarafında ne var? Son 20 yılda 3,5 trilyon dolarlık yatırım yapan; eğitimden, sağlığa, sanayiden turizme her alanda güçlü altyapıya sahip bir ülke var. Bereketli bir sezona hazırlanan turizmciler var. Firmalarımızın ve vatandaşlarımızın döviz, altın, Türk lirası cinsi varlıklarla gayrimenkul yatırımlarında duran, seviyesini korumakla kalmayıp yükseltmeyi sürdüren birikimleri var. İşte bu Türkiye 100 trilyon dolarlık dünya pazarından hak ettiği payı almak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır.

Kendi sorunlarını çözmek için kullanmadıkları yol ve yöntemleri bize dayatanların durumu kendi hastalığını iyileştirmek için kullanmadığı ilacı başkalarına yazan doktorun durumuna benziyor. Bu tezgaha tekrar düşemeyiz, düşmeyeceğiz.

Milletimizin yaşadığı geçim zorluğunu, refahında ortaya çıkan azalmayı mutlaka telafi ederek; yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyümeye dayalı Türkiye Ekonomi Programı’nı kararlılıkla uygulayacağız. Sizlerin de takip ettiği gibi bu konuda her gün yeni bir adım atıyoruz. İnsanlarımızın döviz ve altın tasarrufu alışkanlıklarını, Türk lirasına yönlendirmek için çeşitli alternatifleri devreye alıyoruz. Rasyonel gerekçelerle izah edilemeyecek fiyat artışlarına karşı hukuki ve idari tedbirler geliştiriyoruz. Ücretlilerin gelirlerindeki azalışı telafi edecek çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede; temmuz ayında enflasyon farklarıyla, ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. Enflasyonun geçtiğimiz aralık ve ocak gerçekleşmeleri ile sırtımıza bindirdiği kamburdan kurtulacağımız 2023 Şubat, Mart aylarından itibaren artık bu sorunları da önemli ölçüde geride bırakmış olacağız.

“PROGRAMIMIZIN MEYVELERİNİ İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ AYDAN İTİBAREN TOPLAMAYI PLANLIYORDUK”

Esasen Rusya Ukrayna savaşının özellikle enerji fiyatlarında ortaya çıkardığı ağır fatura olmasaydı, programımızın meyvelerini içinde bulunduğumuz aydan itibaren toplamayı planlıyorduk. Mücbir sebepler bu tarihin yıl başın sonrasına kaymasına sebebiyet vermiştir. Herkesin hesabını, kitabını, planını başka birtakım beklentilere değil, buna göre yaparak hareket etmesini özellikle tavsiye ediyorum. Türkiye’nin siyasi ve ekonomik olarak tökezlemesini bekleyenlerin heveslerini bu defa da kursaklarında bırakacağız.

Sahip olduğumuz altyapı ve küresel fırsatlar itibarıyla hem ümitlerimizin, hem de hedeflerimize ulaşma ihtimalimizin en güçlü olduğu dönemdeyiz. Ödediğimiz bedeller, katlandığımız maliyetler, yaşadığımız acılar; elde edeceğimiz sonuçlara fazlasıyla değecektir. Sırf iş insanlarımızın ve milletimizin kafasını karıştırmak, umutlarını törpülemek için karamsarlık pompalayanların derdi asla ülkemiz değildir. Avrupa’da, Amerika’da, dünyanın dört bir yanında yaşanan sıkıntıları görmezden gelip, ülkemizi ‘batıyor, bitiyor’ yaygarası ile farklı bir konuma yerleştirmek isteyenleri üç gruba ayırabiliriz: Birinci grupta içte ve dışta yıllarca ülkeyi sömürerek kendilerini büyütmüş bir kesim var. Bunların endişesi reel ekonomi ile büyüyen Türkiye’den eskisi kadar çok kazanç sağlayamayacak olmalarıdır. İkinci grupta; büyük ölçüde bu ilk gruptakilerin yönlendirmesi ile hareket eden kimi akademisyen, kimi gazeteci, kimi siyasetçi görünümlü tetikçiler bulunuyor. Bu tetikçileri çok da kale almıyor, çok da adam yerine koymuyoruz. Üçüncü grupta ise çeşitli sebeplerle bize, hükümetimize, ittifakımıza besledikleri husumetten dolayı, ülkenin ve milletin ali çıkarları dahil, her şeye körü körüne saldıranlar yer alıyorlar. En çok üzüldüğümüz, en çok uğraştığımız grup da budur. İlk iki grubun en çok istismar ettiği, en çok kullandığı da bu kesimdir. Bu son gruptaki insanlarımızı sürekli doğruları anlatarak, diğerlerinin yalanlarını ve iftiralarını çürüterek, kendi ülkelerinin, kendi milletlerinin safında yer almaya davet edeceğiz.

“SİYASETİN CİLVESİ DİYE TARİF ETTİĞİMİZ GÜRÜLTÜLER, GÖRÜNTÜLER SİZLERİ YANILTMASIN”

Türkiye’nin dikkatini dağıtma, enerjisini düşürme, odağını kaydırma, istikametini değiştirme gayretleri itibar etmeden, işimize bakmayı sürdüreceğiz. Siyasetin cilvesi diye tarif ettiğimiz gürültüler, görüntüler sizleri yanıltmasın. Allah’ın yardımı milletimizin desteği, hepimizin çabası ile; ülkemizin demokrasi ve kalkınma mücadelesi kesintisiz devam ediyor. Bugüne kadar yaptıklarımız elbette önemlidir. Asıl kazançlar, bundan sonra yapacaklarımızda gizlidir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.