Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TÜGVA saldırısıyla bağlantılı 1 kişi daha yakalandı

TÜGVA saldırısıyla bağlantılı 1 kişi daha yakalandı

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) binasına yönelik 21 Nisan'da düzenlenen bombalı saldırıyla bağlantılı olduğu ileri sürülen 1 şüpheli daha yakalandı.

  • Ege Postası
  • 27.04.2022 - 09:08

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, 21 Nisan'da saat 05.55 sıralarında Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan TÜGVA Vakfı'na yapılan zaman ayarlı bombalı saldırıyı bir kadının gerçekleştirdiğini tespit etti. Eylemin faili olduğu iddia edilen Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) terör örgütü üyesi B.Y. adlı bir kişi, dün Pendik’te yakalanmıştı. 

Yakalanan saldırganla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “TÜGVA temsilciliği binası önüne el yapımı patlayıcı bırakan terörist B.Y., İstanbul polisinin başarılı operasyonuyla yakalandı" açıklamasını yapmıştı.

Yüzünde maske bulunan şüphelinin elindeki poşet, çanta, mont eşleşmesiyle belirlenen B.Y.'nin kullandığı Tuzla, Küçükçekmece ve Beykoz'daki 5 adreste arama yapıldı. B.Y.'nin saldırıyı gerçekleştirdikten sonra dönerken giydiği kıyafetlerden tespit edildiği belirtilirken, dönüş anında giydiği değerlendirilen kıyafetlere ve dijital malzemelere incelenmek üzere el konuldu.

1 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Ayrıca eylemi gerçekleştiren şüpheli B.Y. ile irtibatlı olduğu belirlenen K.Ç. adlı bir kişinin de bugün gözaltına alındığı bildirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.