Dolar 32,2304
%0.21
Euro 35,1522
%0.17
Altın 2.468,170
%0.01
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Cemil Tugay'a naçizane birkaç söz

Sevgili Cemil Tugay, İzmir'in yeni kaptanı,

Göreve başlar başlamaz, sabahın köründe metroya atlayıp, vatandaşın yanında yer alman, gözlerimizi yaşarttı desem yeridir. Ama bu gözyaşları, sevinçten mi, yoksa endişeden mi, işte onu iyi düşünmek lazım.

Biraz geriye gidelim mi?

 Hatırlarsınız, önceki dönem başkan Tunç Soyer…

 Kameraları pek severdi kendisi. Öyle ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bültenleri, neredeyse "Tunç Soyer Show"a dönüşmüştü. Ne haberler geliyorsa, hepsinde bir Tunç Soyer portresi... Bu durum, pek tabii ki eleştirilere davetiye çıkarıyordu.

Bir de Aziz Kocaoğlu var tabii.

Adamın adı gibi 'azizdi' İzmir için. Ayda bir ekrana çıkıp, İzmir'in ve ülkenin meselelerine dair düşüncelerini paylaşır, sonra işine geri dönerdi. Ve İzmirliler ona "Dürüst Başkan" derdi. Dürüstlük, işte bütün mesele bu kelimeyle başlıyor.

Ankara'dan Mansur Yavaş'ı örnek alalım. Adamcağız beş yıl boyunca ne yaptıysa sessiz sedasız yaptı; gösterişten, şatafattan uzak durdu. Ve bakın, tüm Türkiye ne diyor şimdi? "Helal olsun" diyor.

Şimdi, sevgili Cemil Başkan, işin aslı şu: İzmir gibi bir güzide şehri yönetmek, medyatik olmakla değil, iş yapmakla olur. İzmirlilerin, kamera önünde poz vermekten çok, somut işler yapılmasını beklediğini unutmamalısınız.

Sizden ricam, lütfen "medya maymunluğu" tuzağına düşmeyin.

İzmir, sizden, Soyer'in veya başkalarının yaptığı gibi değil, kendi tarzınızla, "sakin gücünüzle" yönetilmesini bekliyor. İzmirlilerin, sizin aracılığınızla, şehirlerine daha da aşık olacakları işlere imza atmanızı diliyorum.

Soyer'e bu aklı verenlerle aynı yolu yürümeyin. Aksi takdirde, medyanın akıntısına kapılıp gidersiniz. Ve unutmayın, gerçek başarı, kamera ışıklarının altında değil, İzmir'in sokaklarında, halkın yüzlerinde gizlidir.

İzmir'in sakin gücünü, sabırla ve azimle temsil edin.

Son bir not: Unutmayın ki, gerçek başarı, ne kadar çok kamera önünde olduğunuzla değil, İzmir'in sokaklarında, mahallelerinde, insanlarının yüzlerinde bıraktığınız izlerle ölçülür. İzmir'in ruhuna dokunacak projelerle, sakin ama güçlü bir lider olarak tarihe geçin.