Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kordon'da fetva timi!

Kordon'da fetva timi!

Kordon'un son günlerdeki müdavimleri cüppeliler, sarıklılar... İki cüppeli, Kordon boyu 'aleykümselam' diyerek oturanları selamlıyor, özellikle birbirine sarılan sevgililerin yanına gidip 'fetva' veriyor! Gençlere 'kızlara bakmamalarını', 'şapka yerine fes giymelerini' öğütlüyor.

  • Ege Postası
  • 05.11.2012 - 14:42
 İZMİR- Dokuz Eylül Gazetesi’nden Figen Bican’ın haberleştirdiği, Mehmet Emin Al’ın fotoğrafladığı haber İzmir gündeminin üst sıralarına yerleşecek gibi görünüyor. İşte İzmir ve İzmir’in simgesi Kordon’da görmeye alışkın olmadığımız görüntüleri gözlerönüne seren o haber…

Kordon, yıllardır her kesimden İzmirli ve İzmir'in misafirlerini ağırlar ama dün Kordon'da alışık olmadığımız bir görüntüyle karşılaştık. İki cüppeli ve sarıklı kişi, Kordon boyu yürüyerek oturan herkese 'aleykümselam' diyor, selam veriyor, özellikle birbirine sarılı vaziyette oturan sevgililerin yanına yaklaşıp “Allah'ın emir ve yasaklarına uyun” fetvası veriyordu. Kadınlara 'başınızı örtün', erkeklere ise 'sağınıza solunuza bakmayın' gibi cümleler kuran cüppeliler, Kordon'da rahatlıkla dolaştı, vatandaşın 'nasihat' diye adlandırdığı fetvalarını dillendirdi.

 

ŞAPKAYI ÇIKAR, FES TAK

 

Cüppeliler, bisikletle çerez ve su satan kasketli seyyar satıcının önüne çıkarak, “Amca şapkayı çıkar, fes tak. Dinimizin emir ve yasaklarına uyalım. Senin yaşın gereği gençlere örnek olman lazım” dediler. İsmini vermek istemeyen bir çift, cüppeli ve sarıklı hocaları Kordon'da birkaç aydır gördüklerini belirtti. Genç çift, 'sizinle ne konuştular' diye sorduğumuzda ise, “Allah'ın yasak ve emirlerine uyun. Kuran öğrenin ve okuyun. Kızım senin kapanmam lazım” şeklinde telkinde bulunduklarını belirttiler.  

Lise öğrencisi iki gencin de yanına yaklaşan ve sohbet eden cüppeliler, gençlere “etrafınıza bakmayın, önünüze bakın” dediler. Gençler, cüppelilerin kendilerine “kızlara bakmayın” demek istediklerini gülerek anlatarak, “Biz Ankaralıyız. Okul için İzmir'deyiz. Ankara'da bu insanlardan çok var ve bu öğütleri hep verir, gençleri toplar bir şeyler anlatırlar. Biz alışığız ama İzmirliler alışık değil. Burası Kordon olduğu için bu durum sanırım iyice yadırganıyor. Biz de burada cüppelileri görünce şaşırdık açıkçası” dediler. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.