Dolar 32,4277
%0.05
Euro 34,4645
%-0.09
Altın 2.489,500
%0.25
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yine Dikili, yine arsa, yine satış…

Yine Dikili, yine arsa, yine satış…

Katıldığı CHP grup toplantısında orada olmadıkları halde sanki ilçedeki Alevi derneklerini de kendisine destek veriyormuş gibi gösterdiği, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gözünü boyamaya çalıştığı öne sürülen, selefi Osman Özgüven'in de "Onu yeniden aday göstermeyin" çağrısı yaptığı Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun bu kez dört arsayı satışa çıkarınca eleştiri oklarına hedef oldu. Yine Dikili, yine arsa, yine satış…

  • Ege Postası
  • 11.10.2018 - 08:37

EGEPOSTASI- Göreve geldiği günden bu yana yaptığı arsa satışları ile eleştirilerin hedefinde olan Dikili Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Tosun yine tartışma yaratacak bir kararın altına imza attı. Dikili Belediyesi, Çandarlı’daki iki ve Bademli ile İsmetpaşa mahallelerindeki birer arsayı toplam 2 milyon 620 bin TL muhammen (yaklaşık) bedelle satışa çıkardı. Yerel seçim sathına girildiği dönemde çıkılan bu satış ihaleleri tepki çekti. Açık artırma usulüyle 25 Ekim’de çıkılacak arsa satış ihalelerinin 3 aydır bekleyen işçi maaşlarının ödenebilmesi için yapıldığı öne sürüldü.

AK Parti eski İlçe Başkanı Zafer Afyon, meraları yok eden bu satışlara başta köy muhtarları ve vatandaşlar olmak üzere CHP’li meclis üyeleri ve teşkilat yöneticilerinin bile karşı olduğunu belirterek, “Ama kimseyi dinlemeden satışlara devam ediyorlar. Bu kaçıncı satış. Sat sat nereye kadar. İşçi ücretlerini ödeyeceğiz diyorlar ama 3 aydır işçi maaşları da ödenmiyor. Belediyeye sürekli işçi doldurmaya da devam ediyorlar. Satışlardan elde edilen gelirle ilçeye bir çivi bile çakılmadı” dedi.

TACİZ İDDİASI

Öte yandan, en son bir kadın belediye işçisine yönelik taciz iddialarıyla gündeme gelen Başkan Mustafa Tosun, geçen nisan ayındaki meclis toplantısında da krize neden olan bir kararı gündeme getirmişti.

YETKİ KRİZİ YAŞANMIŞTI

Belediye Başkanı Tosun’un kullanmak istediği 5 milyon 658 bin TL tutarındaki kredi ve 3 arsa satışı için yetki isteğine AK Partili 3, CHP’li 4 ve 1 bağımsız meclis üyesi tepki göstermişti. Tepkili üyelerin katılmadığı meclis oturumunda Tosun’un bu isteği kabul edilmişti.

‘UÇURUMA SÜRÜKLÜYOR’ TEPKİSİ

Dönemin AK Partili Dikili İlçe Başkanı Engin Karadağ, Dikili Belediyesi’nin hali hazırda 47 trilyon 841 milyon 579 bin TL borcu olduğunu anımsatıp “Başkan Tosun, Dikili’yi uçuruma sürüklüyor. Borç üstüne borç yapıyor. Arsaları satıyor ama yaptığı hiçbir hizmet yok. Yer satıp sadece maaş ödüyorlar” diye tepki göstermişti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.