Dolar 32,4732
%-0.04
Euro 34,7458
%-0.65
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski başkandan sert çıkış: Onu tekrar aday göstermeyin

Eski başkandan sert çıkış: Onu tekrar aday göstermeyin

Dikili’de 4 dönem belediye başkanlığı, bir dönem de CHP İzmir İl Başkanlığı yapan Osman Özgüven, ilçenin şimdiki Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un kesinlikle yeniden aday gösterilmemesi gerektiğini belirtti. Özgüven,“Dikili Belediye Başkanı, Dikili'ye kötü bir yerel yönetim deneyimi yaşatmıştır. Yönetimsel ve kişisel düzeydeki eksik ve zaaflar gazete sayfalarında ve mahkemelerde teşhir edilir olmuştur” dedi. Tosun hakkında bir şok suçlama daha ortaya atıldı. CHP’nin dünkü grup toplantısına katılan Tosun’un, orada olmadıkları halde sanki ilçedeki Alevi derneklerinin de kendisine destek veriyormuş gibi gösterdiği, göz boyamaya çalıştığı öne sürüldü. Selefinden ve dernek başkanından şok suçlamalar

  • Ege Postası
  • 10.10.2018 - 16:10

Görev yaptığı dönemde ilçede suyu bedava dağıtarak ülke gündemine yerleşen “Dikili’nin Castro’su’ lakaplı Osman Özgüven, şimdiki başkan CHP’li Mustafa Tosun’a ateş püskürdü. “Tosun ile yollarımız ayrılmalı, kesinlikle yeniden aday gösterilmemeli” diyen Özgüven, “Yeni adaylar belirlenirken tanıdıklık, ahbaplık, kişisel çıkar ortaklıkları ve benzeri özellikler değerlendirme dışı tutulmalı, sosyal demokrat yerel yönetim anlayışlarını yaşama geçirecek, geçmişteki duruşu ve deneyleri olumlanmış adaylar dikkate alınmalıdır” dedi.

Dikili’de 4 dönem belediye başkanlığı, bir dönem de İzmir’de CHP İl başkanlığı yapan ve ilçesinde suyu ücretsiz vermesiyle de tanınan Dikili’nin eski belediye başkanı Osman Özgüven yaklaşan yerel seçimlerle ilgili “Zorunlu” basın açıklaması yaptı.

Yerel seçimler ve adaylar üzerine değerlendirmelerde bulunan Özgüven’in yazılı açıklaması şöyle:

“Yerel seçimler yaklaşıyor. Tahmin edebiliriz ki, diğer siyasal partilerde olduğu gibi, Partimiz, CHP genel merkez ve tüm teşkilatlarında yoğun bir çalışma yapılıyor. Ayrıca aday adayları da tanıtım faaliyetlerini arttırdılar.

Açıktır ki, Programında belirlendiği gibi,  Sosyal Demokrat, emek, demokrasi ve barış yanlısı olan partimiz, bu özelliklerini mücadele ve tüm ilişkilerinin her alanına yansıtmalı, görülür bir ÖRNEKLİK yaratmalıdır.

Yani tüm yaşam alanlarımızda, eşitlikçi, özgürlükçü, dürüst, temiz, emek ve barıştan yana, demokrat ilişkilerin hâkim olduğu bir havayı soluklamak, yaşamak ve yaşatmak istiyorsak, bunu öncelikli olarak kendi evimizde yaşamalı ve yaşatmalıyız.

Aday adaylarımız da bu anlayışa uygun, temiz, ilkeli, kimseyi ötekileştirmeyen, kişiselliklerden arınmış tutum ile bir tanıtım eylemliliği içinde olmalıdır.

Bu çerçevede partimize uygun yöntem ön seçimdir. 

Dikili de dört (4) dönem Belediye Başkanlığı üstlenmiş bir partili olarak bu güne değin, özellikle Belediye Başkanı ve faaliyetleri ile ilgili olarak, değerlendirmelerimi, parti içi mekanizmalar içinde tuttum.

Bugün ise, daha iyi ve doğruya varabilmek için, açık ve ilkeli olarak eleştirme-uyarma-tartışma ve önerme zamanı olduğunu düşünüyorum.

Partilimiz olan Dikili Belediye Başkanı, Dikili ye kötü bir yerel yönetim deneyi yaşatmıştır. Yönetimsel ve kişisel düzeydeki eksik ve zaaflar gazete sayfalarında ve mahkemelerde teşhir edilir olmuştur.

Yeni dönem adayları belirlenirken bu süreç doğru değerlendirilmeli ve

Geçtiğimiz dönemin belediye başkanı ile yollarımız ayrılmalı, kesinlikle yeniden aday gösterilmemelidir.

Yeni adaylar belirlenirken 'tanıdıklık-ahbaplık' ve kişisel çıkar ortaklıkları ve benzeri özellikler değerlendirme dışı tutulmalı, sosyal demokrat yerel yönetim anlayışlarını yaşama geçirecek, geçmişteki duruşu ve deneyleri olumlanmış adaylar dikkate alınmalıdır.

Aday belirlemenin partimiz açısından en doğru ve demokratik yolu ön seçimdir."

TOSUN'A ŞOK SUÇLAMA

Kadın bir çalışanını taciz iddialarıyla gündeme gelen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun hakkında bu kez şok bir suçlama ortaya atıldı. Ankara’ya giderek CHP’nin dünkü grup toplantısına katılan Tosun’un, orada olmadıkları halde sanki ilçedeki Alevi derneklerinin de kendisine destek veriyormuş gibi gösterdiği, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gözünü boyamaya çalıştığı öne sürüldü.

Grup toplantısı öncesinde o örgütlerin tek tek ismini sayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Tosun taraftarlarınca yanlış bilgilendirildiğini iddia eden Alevi Kültür Derneği Dikili Şubesi Başkanı İsmail Canpolat, “Toplantının yapıldığı sırada Ankara’da değil Dikili’deydim. Dernek yönetiminden kimse de gitmedi. Tosun ‘Alevi halkı da benim yanımda’ imajı çizerek Genel Başkanı kandırmaya çalışıyor. Kumpas kurup Genel Başkanın gözünü boyamaya çalışıyor” dedi.

Canpolat, sosyal medya hesabından da şu mesajı paylaştı:

“09.10.2018 günü benim ve yönetimimin bulunmadığı CHP Grup toplantısında,Alevi Kültür Dernekleri Dikili Başkanı ve yöneticileri de aramızda diye yalan beyanda bulunarak, parti yöneticilerini kandırıp bundan kendisine pay çıkarmaya çalışan, kurumumu ve beni yıpratma çabası içinde olan, adı taciz ve skandallar ile anılan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un asla yanında olmadığımızı belirtiyor ve kendisini kınıyorum.”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, grup toplantısına Türkiye’nin dört bir yanından katılım olduğunu belirterek, Dikili’den de Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un önderliğinde Dikili Esnaf Sanatkarlar Odaları, Şoförler Odası, Romanlar Derneği, Kadın Kolları, Avcılar Atıcılar Derneği, Dikili Engelliler Derneği, Sebze ve Meyveciler Derneği, Çiftçi Malları Koruma Derneği, Cami yaptırma Dernekleri, Ziraat Odası ve Balıkçılar Kooperatifi ve Alevi Kültür Derneği’nin başkan ve yöneticilerinin de geldiğini söylemişti.

Alevi Derneği'nin haricinde diğer derneklerin temsilcilerinin toplantıya katılıp katılmadığı da akıllarda soru işareti bıraktı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.