Dolar 32,4666
%-0.06
Euro 34,7761
%-0.56
Altın 2.441,410
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yerli Malı Haftası halde kutlandı

Yerli Malı Haftası halde kutlandı

İZMİR Sebze ve Meyve Hali'nde düzenlenen yerli malı etkinliğinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, "Köyden kente göç tersine döndürülmeli. Tarım ve hayvancılık, bir ülkenin ayakta durma noktasında çok önemli" dedi. İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş ise Cumhuriyetin ilk yıllarında yerli mallarının tanıtıldığı ilk fuarın İzmir’de kurulduğunu hatırlattı.

  • Ege Postası
  • 13.12.2017 - 14:30

İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (İZKOMDER), Yerli Malı Haftası kapsamında, İzmir Sebze ve Meyve Hali'nde bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, öğrenciler ve haldeki esnaf katıldı. Yerli malı kullanım bilincinin artırılması amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Sırrı Aydoğan, "İktisat Kongresi'nin gerçekleştirildiği dönemde Cumhuriyet henüz ilan edilmemişti. Kalkınmanın ne denli önemli olduğu buradan da görülüyor" dedi. Köyden kente göçün tersine döndürülmesi gerektiğini söyleyen Aydoğan, "Tarım ve hayvancılık, bir ülkenin ayakta durma noktasında çok önemli" diye konuştu.

İLK YERLİ MALI FUARI İZMİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise, çocuklara kendisine küçükken öğretilen bir sözü hatırlatarak, "Biz Yerli Malı Haftası'nda 'Yerli malı Türk'ün malı, herkes onu kullanmalı' derdik. Dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olan Türkiye'nin daha da ileriye gitmesi için yerli malların kullanılması gerekli. Cumhuriyetin ilk yıllarında Mustafa Kemal Atatürk tarafından yerli mallarının tanıtıldığı ilk fuar da İzmir'de gerçekleştirildi. Fuar İzmir, o dönemden beri kentte devam ediyor" diye konuştu.

8 BİN ÖĞRENCİYE MEYVE DAĞITIMI

Yerli malı kullanımını önemsediklerini belirten İZKOMDER Başkanı Orhan Doğan, yerli malı denilince akla ilk gelenin sebze ve meyve olduğunu söyledi. Sebze ve meyvenin ana merkezinin haller olduğunu anlatan Doğan, "Bizler de bu yıl gelenek olacak şekilde sizlerin, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla sebze ve meyve halimizde yerli malı etkinliği yapmayı düşündük. Bu etkinliği her yıl devam ettirmek istiyoruz. Yerli malı haftası süresince de her gün bir okula, yaklaşık 8 bin öğrencimize paketler halinde meyve dağıtımı gerçekleştiriyoruz" dedi.

Etkinliğe katılan öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirler okundu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.