Dolar 32,3789
%-0.18
Euro 34,7452
%0.01
Altın 2.430,480
%-0.34
Bist-100 10.019,00
%1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Liselilerden ayrımcılık karşıtı sergi

Liselilerden ayrımcılık karşıtı sergi

İzmir'in Buca ilçesindeki Şirinyer Anadolu Lisesi öğrencileri, ayrımcılık karşıtlığı konusunda hazırladıkları 96 resmi sergiledi.

  • Ege Postası
  • 13.12.2017 - 11:16

Şirinyer Anadolu Lisesi öğrencileri, Erasmus Stratejik Okul Ortaklıkları projesi kapsamında 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle resim sergisi açtı. Geçen pazartesi günü Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi'nde açılan serginin Buca ilçesinin en kalabalık yerlerinden Şirinyer Parkı'nda da büyük ilgi gördüğünü belirten Şirinyer Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Fidan, çocuk, kadın veya hayvanların maruz kaldığı ayrımcılık konularının ele alındığı 96 tablonun öğrenciler tarafından hazırlandığını söyledi. Toplumları her türlü ayrımcı tutuma karşı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyleyen Fidan, "Öğrencilerimiz yaklaşık bir yıldır çalışıyor. Aynı anda 7 ülke okulu, bulundukları kentlerin meydanlarında ayrımcılık karşıtı sergiler açtılar. Toplumda ayrımcılığın karşısında duran gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimiz resimlerinde kadınların yada zencilerin maruz kaldığı ayrımcılıktan tutun da çocuk gelinlerin yaşadığı sorunlara kadar birçok toplumsal sorunu ele aldı. Resim öğretmenimiz Özben Özden ve proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Mehmet Ali Bilen'e teşekkür ediyorum. Bu konuda bir farkındalık oluşturabildiysek ne mutlu bize" dedi.

Şirinyer Anadolu Lisesi olarak proje kapsamında birçok Suriyeli genç kadına okuma yazma kursu vererek 2016 yılında sertifikalarını dağıttıklarını da anlatan Fidan, şöyle konuştu:

"Bu Erasmus projesi AB komisyonu tarafından finanse ediliyor. AB tarafından sağlanan toplam 210 bin Euro, 7 ülkedeki proje ortağı okula bölüştürüldü. Biz önümüzdeki şubat ayında Fransa'ya gideceğiz. İki öğretmen eşliğinde öğrencilerimiz Paris'teki proje ortağımız okulu ziyaret edecek. Öğrencilerimizin edindiği deneyimler toplumda ayrımcılık konusundaki bakış açısının değişmesine yardımcı olacak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.