Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,0775
%-0.13
Altın 2.309,620
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları: Özkan anket yaptıracak ve kendisini birinci çıkartacak demiştik

Umutoğulları: Özkan anket yaptıracak ve kendisini birinci çıkartacak demiştik

TV 35 Genel Koordinatörü Refik Pak ile birlikte 8. Gün programında Tuncay Özkan ve Murat Bakan ile ilgili ciddi iddiaları gündeme getirdi.

  • Ege Postası
  • 10.01.2019 - 18:02

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI- 8. Gün programında siyaset gündemini değerlendiren TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, inkar edilen anketin Konsensus Araştırma şirketi tarafından yaptırıldığını ve ankette CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın adının çıktığını belirtti.

ÖZKAN POZİSYONUNU VE ULUSAL MEDYAYI ÇOK İYİ KULLANDI

Umutoğulları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için herşeyi yaptığını tekrarlayarak, “'Tuncay Özkan ön plana çıktı' deniyor araştırma sonucunda. İki programda bunu konuştuk. Bir genel başkan yardımcısının partiyi seçime hazırlama yerine kendisiyle ilgili çalışma yaptığını açıklamıştık. Özkan, ulusal medyayı çok iyi kullandı. Pozisyonu gereği, medyadan sorumlu genel başkan yardımcısı olduğu için tüm çalışmaları kendi adaylığı üzerinden kurgulamış durumda” dedi.

KILIÇDAROĞLU NEDEN ‘PARTİYİ KARIŞTIRIYORSUN’ DEMİYOR

Süreçte CHP Liderinin tavrının önemli olduğuna dikkat çeken Mithat Umutoğulları, “CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu burada ne yapaca? Siz ne yapıyorsunuz Tuncay Be? Niye partiyi karıştırıyorsunuz demiyo? Bir de hedef saptırmak için bir sürü tavşan aday çıkarılıyor. Bu süreç CHP’yi felakete götürüyor” diye konuştu.

MURAT BAKAN İZMİR’İN Mİ SERMAYE GRUPLARININ MI BAŞKANI OLACAK'

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ile ilgili de ciddi iddiaları ortaya atan Mithat Umutoğulları, Bakan’ın Florya Gayrimenkul gibi büyük firmaların hukuki danışmanlığını da yaptığını belirterek, “Murat Bakan Florya Gayrimenkul’un avukatlığını da yapıyor. Bu şirketin de İzmir’de ciddi yatırımları var. İzmir’de projesi olan şirketler sermaye, Hasan Karabağ konuştu ya kızdılar. AK Parti’nin adaylarının hepsi teşkilattan gelen isimler. CHP’de kim konuşuluyo? X bilmem ne şirketlerinin sahipleri gidip şunu belediye başkanı yapın diyor. Tamam da ,senin İzmir’de projelerin var. Bakan İzmir’in mi sermaye gruplarının mı başkanı olaca? Bu kadar ranta, rantla iç içe olan bir milletvekilinin birçok büyük şirketin avukatlığını almış, hukuki işlerini almış bir kişinin, kentte belediye başkanı olması etik midir'” diye sordu.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

O ARAŞTIRMA SONUÇLARI BUGÜN YAYINLANDI

CHP’de çok şey oluyor. Süreç yaklaştıkça tabiri caizse bel altı siyaseti başladı. Bunlara girmeyeceğim ama mütevazi de olmayacağım. Geçtiğimiz hafta bir anket yapılıyor. Bu ankette de Tuncay Özkan adını dolaştırıyor ve anketten kendini birinci çıkarıyor dedik. Bugün Konsensus araştırma şirketi anketi yayınladı. 7 gün süren, 5 bin kişiyle yüz yüze görüşme sonunda çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

POZİSYONUNU KULLANARAK İSMİNİ ÖN PLANA ÇIKARDI

CHP’li Tuncay Özkan ön plana çıktı deniyor araştırma sonucunda. İki programda bunu konuştuk. Bir genel başkan yardımcısının partiyi seçime hazırlama yerine kendisiyle ilgili çalışma yaptığını açıklamıştık. Özkan ulusal medyayı çok iyi kullandı. Pozisyonu gereği, medyadan sorumlu genel başkan yardımcısı olduğu için, tüm çalışmaları kendi adaylığı üzerinden kurgulamış durumda. Kendisinin de kontrol edebileceği bir tv kanalını partiye kazandırmaya çalışıyordu.

ÖZKAN BİR ANKET YAPTIRACAK VE KENDİSİNİ BİRİNCİ ÇIKARACAK DEMİŞTİK

İzmir’de seçime ilişkin çalışmaları var. Partiyi ve partilileri incitecek bir çalışma içinde. Bizim anketimiz değil açıklaması yaptı genel merkez. Genel merkez yaptıracağı anketi niye kamuoyuna sızdırır. Biz burada Tuncay Özkan bir anket yaptıracak ve bundan kendisini birinci çıkaracak demiştik.

SOYER İSMİNİ YIPRATMAK İÇİN ANKETE KOYDURMUŞ

Nezaket olsun diye Aziz Kocaoğlu’nu da sormuşlar. Yüzde 4 Aziz Kocaoğlu demiş. Bu anketin verileri, İzmir’de CHP’nin aldığı sonuçlarla bağdaşmıyor. Anket yapsınlar, bütün adaylar koysunlar. Kocaoğlu hepsinden fazla oy alır. İkincisi; hedef burada, Tunç Soyer’i hedef tahtasına koyuyor. İsmini gündemde tutarak onu yıpratmayı amaçlıyor.

ANKETİN HESAPLAMASINDA YANLIŞLIK VAR ÇÜNKÜ..

Partileri de sormuşlar ankette. Yüzde 60 Tuncay Özkan çıkmış büyükşehir belediye başkan adayı olarak görmek istediğiniz sorusunun yanıtındı. CHP’nin oyu yüzde 57. Anketin başka bölümünde bugün seçim olsa CHP’ye oy verenlerin oranı yüzde 45.8, ankette iki sonuç arasında farklar var. Burada CHP’nin oyu 13 puan düşmüş. Bir kere anketin hesaplamasında yanlışlık var.

CHP’NİN İKTİDAR OLMAK GİBİ BİR DERDİ YOK

Ankette o kadar çelişkili sonuçlar var. Birini aday yapmak istesem onun adını alıp hedefe koymam. Partinin içindeki belirsizlik, iç sorunlar; CHP’nin iktidar olmak gibi bir derdi olmadığını gösteriyor. Burada herkes kendi iktidarını kurmaya çalışıyor.

ÖZKAN ADAY OLMAZSA KİMİNLE ÇALIŞACAK'

Abdül Batur, Tunç Soyer yerine kendimi koyuyorum. Bu kadar koltuğuma göz koymuş biriyle çalışmam. Aday olmazsa Tuncay Özkan kiminle çalışaca? O zaman neden Aziz Kocaoğlu’na karşı çıkıyorsun kardeşi? Bir milletvekiline burayı dizayn etttirmem demişti. Siz de atanarak geldiniz demişti Aziz Beye karşılık olarak.

BU SÜREÇ CHP’Yİ FELAKETE GÖTÜRÜYOR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu burada ne yapaca? Siz ne yapıyorsunuz Tuncay Be? Niye partiyi karıştırıyorsunuz demiyo? Bir de hedef saptırmak için bir sürü tavşan aday çıkarılıyor. Bu süreç CHP’yi felakete götürüyor.

BUNLARIN TEK SORUMLUSU TUNCAY ÖZKAN’DIR

Eğer bu adaylık sürecinden sonra, kimi atarsanız atayın bir kavga-gürültü olacak. Bunun tek sorumlusu Tuncay Özkan’dır. Çok net. Özkan, Murat Bakan’ın aday olmadığı bir yarış nasıl giderd? Mevcut belediye başkanları üzerinden.

BU DURUMLAR CHP’NİN OYUNU DA ETKİLEYECEK

Partideki adalet duygusu ne olacak. Millet niye sesini çıkarmıyo? Ben belediye başkanı, meclis üyesi olabilir miyi? Yarın bu adaylar atandıktan sonra asıl büyük kavga orada başlayacak. CHP’nin oyunu da bu etkileyecek. CHP’yi ciddi bir sıkıntı bekliyor. Buna bir çözüm üretmeleri gerekiyor.

MURAT BAKAN İZMİR’İN Mİ SERMAYE GRUPLARININ MI BAŞKANI OLACAK'

Bir belge okuyacağım şimdi size. Murat Bakan Florya Gayrimenkul’un avukatlığını da yapıyor. Bu şirketin de İzmir’de ciddi yatırımları var. İzmir’de projesi olan şirketler sermaye, Hasan Karabağ konuştu ya kızdılar. AK Parti’nin adaylarının hepsi teşkilattan gelen isimler. CHP’de kim konuşuluyo? X bilmem ne şirketlerinin sahipleri gidip şunu belediye başkanı yapın diyor. Tamam da senin İzmir’de projelerin var. Bakan İzmir’in mi sermaye gruplarının mı başkanı olaca? Bu kadar ranta, rantla iç içe olan bir milletvekilinin birçok büyük şirketin avukatlığını almış, hukuki işlerini almış bir kişinin, kentte belediye başkanı olması etik midir'

MURAT BAKAN FAKİRİN FUKARANIN EKMEĞİNE GÖZ DİKMİŞ DURUMDA, ÇÜNKÜ…

Şu an aday olan belediye başkanları var. Batur ve Soyer gibi. Ya da diğer adayların. Hangisinin böyle bir ilişkisi var. Murat Bakan, fakirin fukarının ekmeğine göz dikmiş durumda. Bu arkadaşın siyasette bir yerlere gelmesinin ne kadar tehlikeli olduğunu anlatacağım. Karabağlar’da yapılan tartışmalı bir proje var. X kişiler araya girip, BBP’li bir meclis üyesi itiraz etti sadece, Cebrail diye bir arkadaş. AK Parti ve CHP oy birliğiyle kabul edildi. Bana neler neler teklif edildi. Hiçbirini kabul etmedim. O komisyonun başında Murat Bakan vardı.

ÇİĞLİ’DE VATANDAŞIN EVİNE HACİZ GÖNDEREN MURAT BAKAN ŞİMDİ…

Şimdi bu adam büyükşehir belediye başkanlığına aday olmuş durumda. Murat Bakan aday olur mu, aday olmayı becerebilir mi bilmiyorum ama Heval Savaş’ın aday olması için canla başla çalışıyor Karabağlar’da. 5 yıl önce Murat Bakan büyükşehir belediyesi meclisindeydi. Çiğli Belediyesi’nde borcunu ödeyemeyen vatandaşın evine haciz götüren adam vekil olduktan sonra Florya Gayrimenkul gibi büyük şirketlerin danışmanlığını yapıyor. Başka firmalar da var. Onları da açıklayacağım.

BİR AVUKATLAR GRUBU VAR, BAKAN’I BÜYÜKŞEHİR ADAYI YAPMAK İSTİYOR

Bir avukatlar grubu var. Bunlar Murat Bakan’ı büyükşehir belediye başkanı yapalım diyor. Olursa Muharrem Erkek’ten Bülent Tezcan’a kadar kimsenin siyaset yapmasına gerek yok. İzmir’i yönetecekler. Bir tane kurşunları var. Tezcan’ın Bakan’ı alıp Kılıçdaroğlu’nun evine götürmesi, konuşturması. Bunların tek nedeni bu.

HERKES BÜYÜKŞEHİR BAŞKANININ KİM OLACAĞINA KİLİTLENMİŞ DURUMDA

CHP açısından bu süreç kötüye gidiyor. Önümüzdeki hafta İzmir konuşulacak. MYK’da büyük gürültüler, kavgalar çıkacak. Bir görev tanımı yapıyorsunuz. Şu anda hiçbir CHP’li ilçe, siyasetçi, herkes büyükşehir belediye başkanının kim olacağına kilitlenmiş durumda. Bizim bunları konuşmamız kadar doğal bir şey yok. Tuncay Özkan’ı niye konuşmayalım. Ben mi ilçe başkanlarını sinemaya götürüyorum, anket yaptırıyorum. Anketi geçelim, hikaye. Bu anket misyonunu bugün tamamlayacaktır.

KILIÇDAROĞLU, BÜTÜN BUNLARA MÜSAADE EDERSE, İZMİR’İ AK PARTİ’YE VERMEK İSTİYOR DENİLEBİLİR

Tuncay Özkan aday olursa, Aleviler oy vermeyecek. Alevileri biz bu partiden kazıyacağız demişti. Kürtler oy vermeyecek. Demirtaş’ı ziyaret etmekle olmuyor. Kürtlerle ilgili söylediği sözler var. HDP’ten, Kürtler’den, Alevilerden oy alamaz. İYİ Parti’den de alamaz. CHP nasıl oy kazanaca? Bütün bunlara müsaade edecek ise Kemal Kılıçdaroğlu, o zaman İzmir’i AK Parti’ye bırakmak istiyor diyebiliriz. CHP kantarı ölçüsüne göre ayarlamazsa işi çok zor. Bu anket de manipülasyondan başka bir şey değil. Tüm verilerine baktım, anketörlerle konuştum.

BATUR VE SOYER İSMİ GENEL MERKEZDE GİDİP GELİYOR

Şu an masada Tuncay Özkan ismi var. Ancak genel merkez ve genel başkanın Tunç Soyer ve Abdül Batur arasında gidip geldiğini ifade ediyorlar. Soyer’in en büyük handikabı Aziz Bey istemiyor, hem İYİ Parti mesafeli. Bunu CHP ve Soyer aşabilir m? Göreceğiz. Abdül Batur ile ilgili sıkıntı yok. En düzgün adaylık sürecini götüren bence Abdül Batur. Tunç Soyer de girmedi, ama çok yıpratıldı. 

AK PARTİ SAHADA, CHP'DE GERİLİM VAR 

CHP'de il başkanı bir toplantı yaptı. ilçe başkanlarıyla istişare etti. AK Parti adayları ise alanda.  CHP'de aday adayları patlama noktasında. AK Parti adayının bugün bir videosu var; Konak Belediye başkan adayı şarkı söylüyor. biz burada CHP'de gerilimi, sıkıntıyı konuşuyoruz. AK Parti adaylarını açıklamış, çalışıyor. CHP rant kavgasını bırakacak, herkes kendinden vazgeçecek. koltuğu kendisine makam ve mevki için kullanan adamlara vermeyecekler. Bu isimlerden birini aday yaparsa Kemal Kılıçdaroğlu, ona da uyuz olurum. Bu kadar eleştirilen iki isim aday yapılabilir m? Özkan agresif bir adam mesela. Bu psikolojiye sahip birini başkan yaparsanız yarın eline sopayı alıp çalışanları döver. CHP'de birinin buna dur demesi lazım. CHP'nin bu kentte kavga etmeyecek, gerilimi azaltacak, sağduyulu birini aday yapıp tansiyonu düşürmesi gerekiyor.Aksi durumda büyük sıkıntı doğacak. Tuncay Özkan büyükşehir belediye başkanı olduğu gibi CHP Genel Başkanıdır. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.