Dolar 32,3240
%0.23
Euro 35,1085
%-0.04
Altın 2.299,790
%0.98
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beklenen oldu; Anketten Özkan çıktı

Beklenen oldu; Anketten Özkan çıktı

CHP'nin İzmir Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını henüz açıklamaması nedeniyle anket şirketleri rotalarını İzmir'e çevirirken, Konsensus Araştırma şirketinin yaptığı anlaşılan araştırmanın sonuçları yayınlandı. Ankette CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın adının, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı değerlendirmesinde yüzde 60 oyla birinci sırada çıktığı öne sürülüyor. Anket sonuçları, Gazeteci Mithat Umutoğulları'nın, TV 35'teki 8. Gün programında söylediği "Özkan yaptırdığı anketle parti kamuoyuna kendini onaylatıyor" sözlerini bir anlamda teyit ediyor. Umutoğulları gündeme getirmişti

  • Ege Postası
  • 10.01.2019 - 14:08

EGEPOSTASI - Konsensus Araştırma Şirketi'nin 7 gün süren, 5 bin kişiyle yüz yüze görüşerek yaptığı ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

"İzmir'in Yerel Siyasi Trendleri Araştırması Ocak 2019" çalışmasında, yüzde 46,4'ü erkek yüzde 53,6'sı kadın olan deneklere çeşitli sorular yöneltildi. CHP'nin İzmir büyükşehir aday adayları arasında yapılan değerlendirmede, Tuncay Özkan, yüzde 60 oyla birinci sıraya yerleşti. Tunç Soyer'e yüzde 54,1, Aziz Kocaoğlu'na yüzde 53,2, Abdül Batur'a yüzde 53, Murat Bakan'a da yüzde 51 oy çıktı. 

OYU PARTİNİN ÜSTÜNDE

Deneklerin yüzde 57.6'sı CHP'ye oy vereceğini söylerken, Özkan'ın oyunun, partinin oyunun yüzde 2,4 puan üstünde görülmesi ise parti kamuoyunda "abartılı" bulundu.  

“Yerel seçimde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi isme oy verirsiniz'” sorusu da soruldu.

Araştırmaya katılanların yüzde 41'i Tuncay Özkan derken, yüzde 31'i Nihat Zeybekci, yüzde 7,2'si Tunç Soyer'in, yüzde 4,7'si ise Aziz Kocaoğlu'nun, yüzde 2,4'ü Abdül Batur'un, yüzde 0,3'ü Murat Bakan'ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını istediğini belirtti.

Ekim başında, 31 Mart'taki yerel seçimlerde yeniden aday olmayacağını açıklayan, ancak her platformda "Bir dönem daha kal" çağrısı yapılan Kocaoğlu'na sadece yüzde 4,7 oy çıkması kadar, Tuncay Özkan'a yüzde 41 oy çıkması da şaşırttı. 

Gazeteci Mithat Umutogulları, geçtiğimiz 28 Aralık ve 4 Ocak’ta TV 35'te yayınlanan 8. Gün programında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özkan’ın anket yaptırarak partide ve seçmen nezdinde algı yaratmaya çalıştığını belirtmişti.

Umutoğulları 28 Aralık'taki programda şunları söylemişti:  

ÖZKAN PARTİ KAMUOYUNA KENDİNİ ONAYLATIYOR

Tuncay Özkan’ın bir anket yaptırdığı görüldü. Özkan, Tunç Soyer ve Zeybekci var. Seçim olsa kime oy verirsiniz diye soruyor önce. Ardından Tunç Soyer ve Nihat Zeybekci’yi bırakıyor. Kendisini aradan çıkarıyor. Sondaj yaptım biraz. Araştırma şirketlerinin sahipleriyle görüştüm. Bu tip metotlar x bir adayı kamuoyu önüne atmak amacıyla kullanılıyormuş. Bütün parti kamuoyuna kendini onaylatıyor. İzmir’de kaç aday varsa hepsini sormalısınız. Oradan ciddi oy alırsanız o zaman 'Bir anket yaptırdım, şu şirkete, şunlar çıktı, ben de güçlüyüm' derim. Kendini oylatarak puan alıp, arkasından Soyer ile Zeybekci’yi bırakıp, parti örgütlerinin ve tabanının Soyer’e karşı cephe alınmasını sağlamak amacı var."

Umutoğulları 4 Ocak'taki programda da çarpıcı sözler söylemişti. Umutoğulları'nın o açıklamaları şöyle: 

ÖZKAN İŞİ FİLMLİYOR!

"CHP’de neler olduğunu CHP’liler de bilmiyor. CHP’de büyükşehir çok merak ediliyor artık. Enteresan şeyler olmaya başladı. PM ve MYK’ya henüz isim gelmedi. Anketi geçen sefer açıkladık. Kimlerin ismini duyurmak için yaptığını biliyoruz. Bir anket hikayesi daha çıktı. Ulusal kanallarda da çıktı. Tuncay Özkan, Tunç Soyer, Selin Sayek Böke, Figen Baz, Abdül Batur isimlerinin sorulacağı ifade ediliyor. Bütün anketlerde Tuncay Özkan var. Özkan işi filmliyor. Kendisini masaya götürmek için her şeyi yapıyor."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.