Dolar 32,4430
%-0.13
Euro 34,7323
%-0.68
Altın 2.441,360
%0.21
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları, 8. Gün'de o anları değerlendirdi: Orası şov yeri değildi

Umutoğulları, 8. Gün'de o anları değerlendirdi: Orası şov yeri değildi

TV 35’te Sekizinci Gün programında gündemi değerlendiren TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, Cumhurbaşkanının karizmatik bir lider olduğunu, üslubunu düzeltmesi durumunda partisini yeniden toparlayabileceğini söyledi. Umutoğulları, 8. Gün'de o anları değerlendirdi

  • Ege Postası
  • 11.04.2019 - 08:54

EGEPOSTASI-TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, "Cumhurbaşkanı çok karizmatik bir lider. 4,5 yıl İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerin kaybedilmesi bir anlam ifade etmeyecektir. Karizmasıyla birlikte biraz üslubunu, siyasi söylemlerini değiştirir, bundan 5 yıl öncesine dönerse iyi olur. Tekrar toparlayıp AK Parti’yi yerelde ve genelde yeniden iktidar yapacağını düşünenlerdenim” dedi.

AK PARTİ TÜRKİYE’YE ÖNEMLİ BİR SİYASETÇİ KAZANDIRDI

AK Parti’nin İstanbul seçim sonuçlarına itiraz sürecinde Ekrem İmamoğlu’nu Türkiye’ye kazandırdığını da dile getiren Mithat Umutoğulları, “İmamoğlu artık Türkiye’de çok önemli bir siyasetçi. Sayım sonucu ne olursa olsun, kim ne derse desin AK Parti ülkeye bu dönem çok önemli bir siyasetçi kazandırdı. Yapılan açıklamalar, itirazlar, son on gündür İmamoğlu’nun çok sakin oluşu ve açıklamalarıyla sinirleri bozan siyasetçi haline geldi. Türkiye’de çok önemli bir siyaset adamının bundan sonra alanda olacağını düşünüyorum” tespitini yaptı.

İMAMOĞLU’NA MAZBATA VERİP, SONRA YENİLEME İÇİN BAŞVURACAK

Mithat Umutoğulları, İstanbul’da İmamoğlu’na mazbatanın verileceğini ancak AK Parti’nin seçimin yenilenmesi başvurusunda bulunacağını kaydederek, “Muhtemelen itirazlar bittikten sonra İmamoğlu’na mazbatası verilecek. Arkasından seçimin tekrarı için müracaatı olacak. Muhtemelen seçim yenilenecek" dedi.

AK PARTİ’NİN İZMİR’DE GERİLEDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM

AK Parti’nin İzmir’de gerilediğini düşünmediğini belirten Umutoğulları, “7 belediye sayısını düşürmüş olabilir ama bir buçuk puan oy arttırmış. İttifak yerelde bir tek MHP’ye yaradı. MHP kazanamadığı birçok yeri AK Parti sayesinde kazandı” diye konuştu.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Türkiye’deki seçimlere itirazlar yoğun şekilde sürüyor. İstanbul gündemde. 14 bin oyla kazandım diyemezsin diyor cumhurbaşkanı. Bir oyla bile kazansanız belediye başkanısınızdır. O zaman nedir kazanmanın kriter? Sayın cumhurbaşkanının bu ifadesi doğru değil.

CUMHURBAŞKANI ÇOK KARİZMATİK BİR LİDER, ÜSLUBUNU DEĞİŞTİRİRSE..

Polislerin tek tek evlere gidip seçmenlere soru sorması söz konusu. Bu çok kötü bir durum. Cumhurbaşkanı çok karizmatik bir lider. 4,5 yıl İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerin kaybedilmesi bir anlam ifade etmeyecektir. Karizmasıyla birlikte biraz üslubunu, siyasi söylemlerini değiştirir, bundan 5 yıl öncesine dönerse iyi olur. Tekrar toparlayıp AK Parti’yi yerelde ve genelde yeniden iktidar yapacağını düşünenlerdenim.

SAYIN CUMHURBAŞKANININ TABANIYLA BARIŞMASI TARAFTARIYIM

İstanbul’da konuştuğumuz insanların çoğu uzun zaman AK Parti’ye oy verdiği halde, hepsi ‘Sayın Cumhurbaşkanını çok seviyorum. Ama oyumu bu defa vermedim’ diyor ve nedenlerini anlatıyor. Sayın cumhurbaşkanının tabanıyla barışması taraftarıyım. Çözerse işi toparlayabilir.

AZİZ BEY SON ŞOVUNU ORADA YAPTI

Öfkenin patlaması söz konusu. İsmi geçen işadamı yeni seçilen Tunç Soyer’in çok yakın arkadaşı. Aziz Bey’den fazla oy alarak Tunç Soyer seçildi. Kocaoğlu’nun bu tavrı aslında seçim dönemi boyunca içinde biriktirdiği öfkenin patlamasıdır. Aziz bey için gerçekten zor bir durum.15 yıl başkanlık yaptınız. Aziz Bey sanki kendi şirketinden zorla bırakılmış gibi bir havayla gitti. Oysa ki devir teslim töreninde Tunç Soyer, onunla ilgili çok güzel şeyler söyledi. Aziz Bey seçilerek değil yazı tura ile geldi. 5 oyla büyükşehir belediye başkanı seçilmişti. Orası şov yapılacak yer değildi. Aziz Bey son şovunu orada yaptı.

AZİZ BEYİ EN YAKININDAKİLER BİLE TERK ETTİ

Uzun süre bir koltukta olduğunuzda etrafınızdaki herkes size sanki siz olmazsanız hiçbir şey olmazmış hissini verir. Aziz Bey ben bırakıyorum dediğinde genel başkanın kendisine ‘gitmeyin, size ihtiyacımız var’ diyeceğini sandı. Yıllarca kendisine en yakın isimler bile terk etti onu. Böyle bir duyguyla açıklama yaptı. Arkasına bir baktı ki kimse arkasında kalmamış. Sonra tekrar kalkıp aday olacağını söylediğinde baktı ki kimse yok.

AK PARTİ’NİN İZMİR’DE GERİLEDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM

AK Parti’nin İzmir’de gerilediğini düşünmüyorum. 7 belediye sayısını düşürmüş olabilir ama bir buçuk puan oy arttırmış. İttifak yerelde bir tek MHP’ye yaradı. MHP kazanamadığı birçok yeri AK Parti sayesinde kazandı.

AK PARTİ SKM’DE ÇALIŞANLAR ÜCRETLİYDİ, SONUÇ DA…

İzmir’de de ittifakın getirdiği sıkıntı oldu. Teşkilatlarda sıkıntı vardı. AK Parti teşkilatlarında ciddi sıkıntı var demiştim. SKM’de çalışanlar da ücretli çalışanlar demiştim. Sizi örgütleyen yapıyı sağlam tutmaz ve paralı insanları koyarsanız olmaz. Devlet memuru gibi çalışırlar, çıkan sonuç da bu olur. Çünkü bir organizasyonsuzluk vardı.

ZEYBEKCİ ARTIK İZMİR’DE KALACAK

İstanbul belli olduktan sonra AK Parti Genel Merkezi’nin ilçeler bazında görüşmeler yaptığını da duyuyorum. Ramazandan sonra ciddi değişiklikler olur diye düşünüyorum. Zaten sayın Cumhurbaşkanı'nın da hızlı şekilde teşkilatları yenileyeceğini düşünüyorum. İlde de değişiklikler olacak. İl başkanı gider mi kalır mı bilmiyorum ama Zeybekci’nin değişimler konusunda fikrinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Zeybekci artık İzmir’de kalacak. İzmir’in bundan sonraki patronu da Nihat Zeybekci olacaktır.

SAADET PARTİSİ BAŞKA ADAY ÇIKARSAYDI CHP KAZANAMAZDI

Kemalpaşa çok büyük bir sürpriz mesela. AK Parti’nin anketlerinde de yüksek oy çıkıyordu. Saadet Partisi’nin adayı Özüdoğru yüzde 8.6 oranında oy aldı. İzmir’de en yüksek oyu burada aldı. Yüzde on oy demek, 12 bin oy demek. Önemli bir rakam. AK Parti geçen seçimde 2 bin küsur oy ile kazanmıştı. SP başka bir aday çıkarsaydı CHP kazanamayacaktı.

İŞİN VAHAMETİNİ TIRMANDIRAN BU İTİRAZLAR

Başkan isyan ediyor. Saçma sapan şeylere sürekli itiraz geliyor. Biz de anlayamadık diyor. Kemalpaşa’yı anlayabilirim. Ama Selçuk’ta yüzde 51.54 oranında oy almış CHP adayı. AK Partili belediyeler zaman kazanmaya çalışıyor diyor CHP’liler. İmamoğlu da bunu ifade etmişti, belediyeden belgeler kaçırılıyor diye. Süreç uzadıkça acaba diye düşünüyorsun hani. Belediyelerde bir belge kolay kolay kaybedilemez, dijital kayıt da yapılıyor. İşin bu kadar vahametini tırmandıran bu itirazlar

SEÇİLEN BAŞKANA MAZBATA VERİLSİN, İTİRAZ SONRA YAPILSIN

Koca Türkiye’nin bütün oyunu bir gecede sayıyorsunuz ama on gün geçmiş hala yeniden sayımların sonucunu alamıyorsunuz. 300 bin civarında geçersiz oy var. On milyon seçmenin oyunu bir gecede teslim ediyorsunuz, sonuçları veriyorsunuz. 300 bin oyun sonucunu on gündür veremiyorsunuz. Enteresan bir şey. Mevzuatın değişmesi gerekiyor. Bence önce mazbatayı verirsiniz. Sonra itirazlar olur, değerlendirilir, sonucunda karar alınır, seçim yenilenir. Şu an Kemalpaşa’da belediye başkanı yok. Seçilen başkana mazbata verilemiyor. Hiçbir iktidar sonsuz iktidar olamaz. Bu diktatörlüklerde de böyledir. Kaddafi, Saddam’ı gördük. Her şeyin bir sonu var. AK Parti 17 yıldır tek başına iktidar, tüm seçimleri kazandı.

SUYUMUZ KESİLSE FETÖ KESTİ DİYORUZ ANCAK…

Dünyanın en güvenilir seçim ülkesi deniyordu seçim öncesi. Kim ki seçime itiraz ediyor bilin ki o seçimin kaybedenidir diyorlardı. Bekir Bozdağ’ın Gülen ile ilgili lafları vardı öven. 3 yıl sonra aynı Bozdağ darbe girişimde başka şeyler söyledi. Terörle mücadele yapılmalı. Ama 15 Temmuz darbe girişiminden sonra suyumuz kesilse suyumuzu FETÖ kesti diyoruz. İş ciddiyetini kaybediyor. Sandık görevlilerini FETÖ’cüler organize etti derseniz, onlarla yaptığınız mücadeleye zarar gelir.

TÜRKİYE TEHLİKELİ BİR NOKTAYA DOĞRU GİDİYOR

Diyelim ki AK Parti adına atananlar kötü niyetli. Sonuçta sandıklar seçim kurullarında duruyor. Açarsanız tek tek okursunuz. Seçim bitti, seçimin gerginliği devam ediyor. Türkiye tehlikeli bir noktaya doğru gidiyor. Kutuplaşıyor. Cumhurcular ve milletçiler diye Türkiye ikiye bölündü.

HDP SEÇMENİ KAYBEDİLDİ OYSA..

HDP tabanı kutuplaştı. Yerelde HDP’ye oy vermeyip AK Parti’ye oy veren seçmenler vardı. HDP seçmeni karşıya alındı. Mersin, Adana Kürt nüfusunun yoğun olduğu yerler. İzmir, Antalya, İstanbul’daki Kürt oylarını reddettiniz. Müsavat Dervişoğlu, ülkücü harekete ömrünü adamıştır, sonradan olma ülkücü değildir. Davasına inanan biridir. HDP ile aynı yere oy verdi. Sayın Cumhurbaşanı beka diyordu. Diğer taraf memleket elden gidiyor dedi. Yanlış politikalar nedeniyle 80 öncesi birbirine kurşun atanlar yan yana geldi. Bence sayın Cumhurbaşkanı aşkının peşinden koşuyor İstanbul hakkında.

İMAMOĞLU’NA MAZBATA VERİP, SONRA YENİLEME İÇİN BAŞVURACAK

Muhtemelen itirazlar bittikten sonra İmamoğlu’na mazbatası verilecek. Arkasından seçimin tekrarı için müracaatı olacak. Muhtemelen seçim yenilenecek. Bugüne kadar seçimi iptal edip aldığı seçimi tekrar alan yok.

AK PARTİ TÜRKİYE’YE BU DÖNEM ÇOK ÖNEMLİ BİR SİYASETÇİ KAZANDIRDI

İmamoğlu artık Türkiye’de çok önemli bir siyasetçi. Sayım sonucu ne olursa olsun, kim ne derse desin AK Parti ülkeye bu dönem çok önemli bir siyasetçi kazandırdı. Yapılan açıklamalar, itirazlar, son on gündür İmamoğlu’nun çok sakin oluşu ve açıklamalarıyla sinirleri bozan siyasetçi haline geldi. Türkiye’de çok önemli bir siyaset adamının bundan sonra alanda olacağını düşünüyorum. Muharrem İnce öyle değil. büyük hatalar yaptı. Sizi o koltuğa gönderen genel başkanın koltuğuna göz dikmeniz, arkasından imza hareketi başlatması. İnce el altından imza toplayarak genel başkan olmaya çalıştı. Bu da destek görmedi.

BİNALİ BEY'E OPERASYON YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Binali Yıldırım çok çalışkan bir adam. İstanbul teşkilatlarının Binali Bey’e operasyon yaptığını düşünüyorum. Özhaseki de Ankara’da kaybetti. Teşkilatlar benimsemedi. Meclis üyesi adayının fazla olmasının tek gerekçesi bu.

BUNDAN SONRA AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ…

Bundan sonra AK Partili meclis üyeleri iktidar olmadıkları yerlerde basın toplantıları ve meclis toplantılarıyla ciddi gerginlik yaratacaklar. Bunun ilk emaresini Konak’ta gördük. En fazla kavganın yaşandığı yer Çiğli olacak mesela. Utku Gümrükçü iktidara karşı en sert siyaset yapan isim. Karşısında Hüsnü Boztepe var. Uzun yıllar CHP’de siyaset yaptı. Yarın yumruklar havada uçuşursa şaşırmayın. Ama İzmirli kavgayı sevmiyor. Mesela Zeybekci’nin iki ayı muhteşemdi. Ne zamanki üslubunu sertleştirdi oyu azaldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.