Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk turiste Yunanistan'da indirim

Türk turiste Yunanistan'da indirim

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre ülkeyi ziyaret gerçekleştirecek Türk turistlere yüzde 20 indirim uygulanacağı belirtildi.

  • Ege Postası
  • 26.05.2016 - 13:26

Yunanistan tarafından bu yıl seçilen 4 şeref ülkesi Türkiye, İsrail, Rusya ve Amerika'dan gelecek ziyaretçilere uygulanacak indirim, turizm sezonunda geçerli olacak.

Yunanistan tarafından 2016 yılı için “Şeref Ülkesi” seçildiği ve sayısı binlerce olan işyerlerinde Türk vatandaşlarına %20 indirim uygulanacağı söylendi.

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu resmi sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Yunanistan Cumhuriyeti, Dışişleri Bakanlığının inisiyatifiyle, Şeref Ülkesi Geleneğinin hayata geçeceği bu ilk yılda, Türkiye, dört Şeref Ülkesinden birisi olarak açıklanmış bulunmaktadır.  
Bu kapsamda ve Yunanistan Dışişleri Bakanlığının Yunanistan Ticaret ve Girişimcilik Odaları Birliğiyle anlaşmasının akabinde, Yunanistan’ı ziyaret edecek olan Türk Vatandaşları, turizm döneminde yapacakları alış-verişlerde, ilgili işareti taşıyan her mağazada, belirlenmiş fiyatlar üzerinden, yüzde 20 indirim avantajına sahip olacaklardır.
Bu yeni gelenekle ilgili olan mağazaların sayısı binlerceyi bulmakta, tüm Yunanistan’ın onlarca turistik destinasyonunda yer almaktadırlar. 
Türkiye’nin 2016 yılında dört Şeref Ülkesi’nden biri olarak seçilmesi, Yunanistan’ın, iki ülkenin zaten yüksek seviyeli ilişkilerinin, daha da ileriye götürülmesi ve güçlenmesi arzusunun pratikte ifadesidir.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.