Dolar 32,4263
%-0.03
Euro 34,8204
%0.23
Altın 2.440,700
%0.08
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İTO'dan yavru vatana önemli ziyaret

İTO'dan yavru vatana önemli ziyaret

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı ziyaret eden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ekonomik ilişkilerin gelişmesinin siyasi sorunların çözümüne de ivme kazandıracağını söyledi. 

  • Ege Postası
  • 25.05.2016 - 13:42

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Can Muğan, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve meclis üyelerinden oluşan 79 kişilik heyet, 19 - 21 Mayıs tarihleri arasında, Kıbrıs'a İş ve İnceleme Gezisi gerçekleştirdi. 

İzmir Ticaret Odası Heyeti, KKTC'deki temasları çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Doğu Akdeniz Üniversitesi'ni ziyaret etti. 

İTO heyeti ilk olarak KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı ziyaret etti. İşbirliğini arttırmak ve moral vermek amacıyla KKTC'ye geldiklerini söyleyen Demirtaş, “Kıbrıs sorununa çözüm bulunması halinde, Kıbrıs Akdeniz'in Singapur'u olabilir. Bölünmüş bir adada, gayrimenkuller değerlenmez, yabancı yatırımcı gelmez ve sürdürülebilir bir ekonomi olmaz. İzole edilmiş, ambargolar altında yaşayan bir toplumun Güney'e de hiçbir faydası olmaz. Bu durumun artı ve eksilerine bakılması gerekiyor. Kıbrıs sorununa bir an önce çözüm bulunması, tüm tarafların ve bölgenin çıkarına olacaktır. Siyasiler, müzakerelere ve görüşmelere devam edebilir ancak ekonomik ilişkilerin ilerlemesi gerekiyor. Çünkü ekonomik ilişkilerin gelişmesi siyasi sorunların çözümüne de ivme kazandıracaktır" diye konuştu.

Ekonominin gelişmesinin siyasete olumlu yansıdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, “Ekonominin gelişmesi yönündeki tüm işbirliklerini destekliyoruz. Büyük resme odaklanarak tüm taraflar kazançlı çıkacaktır. Birlikte hareket etmek herkesin faydasına olur. Adanın etrafındaki doğal zenginliklerden birlikte faydalanılması çok önemli. Rum tarafı, Türk hava sahasını ve Türk limanlarını kullanamaması nedeniyle ekonomiye ek yük bindiriyor. Rum iş insanı ilk kez 78 milyon ile dost geçinmenin daha çok getirisi olduğunu anlamaya başladı. Rum tarafı ekonomik krizde bunu gördü" dedi. 

İTO heyeti, KKTC temasları çerçevesinde Meclis Başkan'ı Dr. Sibel Siber'i ziyaret etti. KKTC'de yaşananları yakından takip ettiklerini belirten Demirtaş, “Kıbrıs konusunda gelişme kaydedilmediğini görerek üzüntü duyuyoruz" dedi.

İTO heyeti sonrasında KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün'ü ziyaret etti. Yaklaşık beş hafta önce göreve başlayan Başbakanı tebrik ederek sözlerine başlayan Demirtaş, Kıbrıs'a her yıl gelmeyi gelenek haline getirdiklerini ifade etti. 

İzmir Ticaret Odası heyeti, Kıbrıs Türk Ticaret Odasına giderek temaslarda bulundu. Kıbrıs İş ve İnceleme Gezisi çerçevesinde, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı'yı ziyaret eden İTO heyeti, KKKTC'deki temaslarının son gününde Kıbrıs Türk Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen 30. Olağan Genel Kurul'a katıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.