Dolar 32,4625
%-0.07
Euro 34,7039
%-0.77
Altın 2.434,930
%-0.05
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soylu'dan Kocaoğlu'na pazaryeri göndermesi: Sen reddetmişsin...

Soylu'dan Kocaoğlu'na pazaryeri göndermesi: Sen reddetmişsin...

Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Mithat Umutoğulları ve CHP İl Disiplin Kurulu eski Başkanı Birol Soylu, Gün Ortası Programında kent gündemini değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 17.04.2018 - 13:11

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Özkanlar Pazaryeri sorununun çözüm adresi olarak Bayraklı Belediyesi olarak göstermesini eleştiren Birol Soylu, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın 2003 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na başvuru yaparak, itfaiye alanı olarak ayrılan yerin kendilerine tahsis edilerek Pazar yeri yapılmasını istediğini ancak büyükşehir belediyesinin bu talebi reddettiğini açıkladı.

BİROL SOYLU: BAYRAKLI BÜYÜKŞEHİRE 2003’TE BAŞVURMUŞ AMA YER VERİLMEMİŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sözkonusu alana itfaiye binası yapacağını açıklamasına karşın aradan 6 yıl geçtiğini ve alanın hala boş durduğunu vurgulayan Birol Soylu, Özkanlar Pazaryeri Sorununun adresinin Bayraklı değil Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.

BİROL SOYLU: SEN REDDETMİŞSİN, BAYRAKLI NASIL ÇÖZSÜN BUNU'

Birol Soylu, süreci ve yaşananları aktararak, “11.07.2003’te İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na başvuru yapılıyor. Bayraklı Belediyesi diyor ki belediye hizmet alanı olan bir yer var, bu yeri itfaiye için ayrılmış, Pazar yeri yapmak istiyorum. Büyükşehir belediyesi de reddediyor. İtfaiye yapacağım oraya diyor. Altı yıl geçiyor, orası bomboş duruyor, itfaiye binası falan yapılmamış. Bayraklı Belediyesi’nin plan tadilatı kabul etseydi, büyükşehir belediyesi abilik yapsaydı, uzlaşılsaydı, buraya bu Pazar yeri ve katlı otopark yapılır, sorun çözülürdü. Bu kavgalar da olmayacaktı. İnsanları yanıltmamak lazım. Yaptığın güzel şeyleri alkışladık. Müsaade et de yanlışlarını söyleyelim. Kimsenin yandaşı değiliz. Hasan Karabağ’ın yanlışı olursa çıkar onu da konuşuruz. Ondan sonra da bu sorun benim değil diyorsun. Sen reddetmişsin, Bayraklı nasıl çözsün bunu'” diye sordu.

UMUTOĞULLARI: BU İŞE BİR FORMÜL BULUNSUN YOKSA AZİZ BEYİN BAŞI AĞRIR

Gazeteci Mithat Umutoğulları da büyükşehir belediyesinin önerdiği yeni yere tezgahların sığmayacağını ve 70-80 yıllık ağaçların bulunduğunu vurgulayarak, Özkanlar Pazar Yeri sorununun çözülmemesi durumunda Başkan Aziz Kocaoğlu’nun başının ağrıyacağını dile getirdi:

“Önerdiği yere tezgah sığmaz ve üzerinde 70-80 yıllık ağaçlar var. Kesilirse çevreciler ayağa kalkar. Aziz Kocaoğlu, bu Pazar meselesinde taraf olmasaydı, söylediği gibi karışmamış olsaydı, bu sorun yine bu kadar büyümezdi. Bir intikam alma duygusuyla siyaset olmaması lazım. Ercan Tatı, Metin Solak’a yaptı, Kamil Okyay Sındır’a yaptı. Hasan Karabağ Aziz Beyin düşündüğü kadar kolay lokma değil, tanıdığım kadarıyla. İlçe başkanı ve belediye başkanı kavga etmesin diye genel başkanın talimatı var bugün. Aziz Kocaoğlu’nu kast ediyor. Deniz Yücel’e de üzülüyorum. Aziz Kocaoğlu’ndan dolayı herkes sırtını dönüyor. Dallanıp budaklandırılmadan bu işe bir formül bulunsun. Yoksa Aziz Beyin başı ağrır. Hasan Karabağ, gidip bu konuyu bütün detaylarıyla Genel Başkana anlatmalı.”

UMUTOĞULLARI: AZİZ KOCAOĞLU’NUN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARIYLA SORUNLARI VAR

Mithat Umutoğulları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun partisinin bazı ilçe belediye başkanlarıyla sorunları olduğunu belirterek, “İlçe belediye başkanlarıyla sorunları var Aziz Kocaoğlu’nun. Özellikle son bir yıldır kendi partisinin ilçe belediye başkanlarıyla yaşadığı kavga, tartışma oldu. Hüseyin Mutlu Akpınar, Hasan Karabağ, Tunç Soyer, Kamil Okyay Sındır. Adı büyükşehir için geçen isimler bunlar. Bir yandan aday olacağım diyor bir yandan yok diyor. Bence onun da kafası karışık” dedi.

SOYLU: ÖZÜNDE DÜRÜST VE İYİ BİR İNSAN AMA ÖFKE KONTROLÜ SORUNU VAR

Başkan Kocaoğlu hakkında, “Özünde dürüst ve iyi bir insan. Ama öfke kontrolü sorunu olduğunu düşünüyorum. Sinirlendiği zaman kırıp geçiriyor. Bu sorununun çözülmesi lazım. Bunun bin bir türlü yolu var” diyen Birol Soylu, açıklamalarını, “Aziz Bey sevmiyorum, hazzetmiyorum, anlaşamıyorum diye tutup da o isimlerin olduğu belediyelerin taleplerini reddetmesi şehre ihanettir. Çünkü sen 30 ilçenin de belediye başkanısın. Sana ait olmayan 8 ilçenin de başkanısın. Öyle bir algı var ki sanki Bayraklı Belediye Başkanı AK Partili büyükşehir CHP’li. Sevmeyebilirsin ama sevgide serbestiyet saygıda mecburiyet vardır” şeklinde sürdürdü.

UMUTOĞULLARI: HATİCE TATLI, ABİSİNİN TAKİP ETTİĞİ BİR DOSYA VARDI, O DOSYAYA İMZA ATTI. NEYDİ O'

Gazeteci Mithat Umutoğulları, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sekreteri Kemal Büyükkesim’in de Bilal Doğan’ın sözünü kesmek istemesi üzerine, ‘Bayraklı’da bizimle hareket ediyorsunuz, burada başka davranıyorsunuz. Anlamadık sizi’ diyerek sert biçimde eleştirdiği CHP Bayraklı Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hatice Tatlı’nın Bayraklı’da Başkan Vekili iken abisinin takip ettiği bir dosyaya imza attığını belirterek, Tatlı’nın bunu kamuoyuna açıklamasını istedi.

UMUTOĞULLARI: ÖNCESEN NE YAPACAĞINA BAKACAKSIN, BÜYÜKKESİM’E DE DAVA AÇACAK MISIN'

Umutoğulları, Bayraklı Belediye Meclisi’nde partisinin aldığı grup kararına uymayarak AK Parti’nin desteklediği adaya oy veren meclis üyelerinden biri olduğu iddia edilen Hatice Tatlı’nın açıklamaları yalanlayamadığını ancak bunların haber olmasına tepki göstermesini anlamanın mümkün olmadığını vurgulayarak, “Bayraklı’da Hatice Tatlı Başkan Vekili iken bir sitenin abisinin takip ettiği bir işin sitesi için onay verdi m? Neydi ? Açıklasın buradan. Abisinin takip ettiği bir dosya vardı o dosyaya imza attı. Neydi ? Çıksın açıklasın burada. Dürüstlük yapıyor ya. Bunlar dürüst insanlar ya. Onların ne yalakalık yaptığını herkes biliyor. Önce sen ne yapacağına bakacaksın. Açıklamanda bir tane AK Parti meclis üyesi hakkında bir tane cümlen yok. Bu adam yalan söylüyor, bana iftira attı demiyorsun da AK Partiyi övüyor bu site diyorsun. Kemal Büyükkesim’e dava açacak mı açmayacak m? AK Parti’ye oy vermiş 8 tane adam var. Bunlar gidip AK Partiyle beraber hareket edip grup kararına uymamış. 3 itirafçı var, gerisi kayıp” diye konuştu.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: CHP’nin çok az oy aldığı çeperler ve köylerde oyunu yükseltti Aziz Kocaoğlu. Bayraklı kentsel dönüşümü bekliyor ama. Uzundere’deki kentsel dönüşümde sıkıntı var. Trafik ve ulaşım ciddi sıkıntı. İZBAN krizi var bir taraftan. Yıllarca çöple cebelleştik. Kendisi de çözemediği tek sorunun çöp olduğunu belirtiyor. Çözülmesi lazım. Partililerine yönelik davranışları tartışma yaratıyor, kendisini de tartışmaya açmış oluyor. Tire’deki o stat çok güzel. 35 bin kişilik stat projemiz vardı, orayı yapacaktık ama Bakanlıklar izin vermedi. 70 milyon lira verip Tire’de harcıyorsan, Karşıyaka’ya 200 milyar harca ne olacak ki'

Birol Soylu: Hizmet üreten mazeret üretmez. Eskişehir Belediye Başkanı saldırıya da uğradı. Hizmet üretesin ki mazeret üretmeyesin. Aziz Beyin yatığı güzel şeyleri tek tek sıralıyoruz. Güzel rekreasyon alanları yaratılıyor, evyallah. Bunda sorun yok. Hepsini alkışlıyoruz. Aziz Kocaoğlu bir iş yapmıyor ya da büyükşehir belediyesi çalışmıyor demiyoruz ki.

Mithat Umutoğulları: İlçe belediye başkanlarıyla sorunları var Aziz Kocaoğlu’nun. Özellikle son bir yıldır kendi partisinin ilçe belediye başkanlarıyla yaşadığı kavga, tartışma oldu. Hüseyin Mutlu Akpınar, Hasan Karabağ, Tunç Soyer, Kamil Okyay Sındır. Adı büyükşehir için geçen isimler bunlar. Bir yandan aday olacağım diyor bir yandan yok diyor. Bence onun da kafası karışık.

Birol Soylu: Özünde dürüst ve iyi bir insan. Ama öfke kontrolü sorunu olduğunu düşünüyorum. Sinirlendiği zaman kırıp geçiriyor. Bu sorununun çözülmesi lazım. Bunun bin bir türlü yolu var. Aziz Bey sevmiyorum, hazzetmiyorum, anlaşamıyorum diye tutup da o isimlerin olduğu belediyelerin taleplerini reddetmesi şehre ihanettir. Çünkü sen 30 ilçenin de belediye başkanısın. Sana ait olmayan 8 ilçenin de başkanısın. Öyle bir algı var ki sanki Bayraklı Belediye Başkanı AK Partili büyükşehir CHP’li. Sevmeyebilirsin ama sevgide serbestiyet saygıda mecburiyet vardır.

Mithat Umutoğulları: Mahmut Badem, Aliağa Belediye Başkanı ile sıcak pozlar veriyor ama kendi partili belediye başkanlarına aynı şefkati göstermiyor. Kongre belediye başkanları için müthiş bir test oldu. Hasan Karabağ, 3-4 aydır bir Pazar yeri sorunuyla uğraşıyor. Viyadük altı var çok müsait. Elinden gelen her şeyi yapıyor. Büyükşehir belediye başkanı buranın muhatabı ben değilim, Bayraklı Belediyesi diyor. Esnaf gidiyor Bayraklı Belediyesi önünde eylem yapıyor. Belediye başkanı çağırıp anlatıyor. Sonra büyükşehire gidiyorlar. Faysal Acar diye bir sözcü var. İl başkanı gel genel başkana anlat diyor. İş orada konuşulurken ortaya çıkınca bu kez konuşturmamaya çalışıyorlar. Kayıtları silmişler elinden telefonu alıp. Şikayetçi olurlarsa gereği yapılır herhalde telefonun alınmasıyla ilgili. Bir büyükşehir belediye başkanı önce doğru söyleyecek. Ben söyledim bizim burada pazara ihtiyacımız yok dedi diyor.

Birol Soylu: 11.07.2003’te İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na başvuru yapılıyor. Bayraklı Belediyesi diyor ki belediye hizmet alanı olan bir yer var, bu yeri itfaiye için ayrılmış, Pazar yeri yapmak istiyorum. Büyükşehir belediyesi de reddediyor. İtfaiye yapacağım oraya diyor. Altı yıl geçiyor, orası bomboş duruyor, itfaiye binası falan yapılmamış. Bayraklı Belediyesi’nin plan tadilatı kabul etseydi, büyükşehir belediyesi abilik yapsaydı, uzlaşılsaydı, buraya bu Pazar yeri ve katlı otopark yapılır, sorun çözülürdü. Bu kavgalar da olmayacaktı. İnsanları yanıltmamak lazım. Yaptığın güzel şeyleri alkışladık. Müsaade et de yanlışlarını söyleyelim. Kimsenin yandaşı değiliz. Hasan Karabağ’ın yanlışı olursa çıkar onu da konuşuruz. Ondan sonra da bu sorun benim değil diyorsun. Sen reddetmişsin, Bayraklı nasıl çözsün bunu'

Mithat Umutoğulları: Önerdiği yere tezgah sığmaz ve üzerinde 70-80 yıllık ağaçlar var. Kesilirse çevreciler ayağa kalkar. Aziz Kocaoğlu, bu Pazar meselesinde taraf olmasaydı, söylediği gibi karışmamış olsaydı, bu sorun yine bu kadar büyümezdi. Bir intikam alma duygusuyla siyaset olmaması lazım. Ercan Tatı, Metin Solak’a yaptı, Kamil Okyay Sındır’a yaptı. Hasan Karabağ Aziz Beyin düşündüğü kadar kolay lokma değil, tanıdığım kadarıyla. İlçe başkanı ve belediye başkanı kavga etmesin diye genel başkanın talimatı var bugün. Aziz Kocaoğlu’nu kast ediyor. Deniz Yücel’e de üzülüyorum. Aziz Kocaoğlu’ndan dolayı herkes sırtını dönüyor. Dallanıp budaklandırılmadan bu işe bir formül bulunsun. Yoksa Aziz Beyin başı ağrır. Hasan Karabağ’ın gidip bu konuyu bütün detaylarıyla Genel Başkana anlatmalı.

Birol Soylu: Folkart orada bir yatırım yapsaydı acaba o kadar zorluk çıkarılır mıyd? Folkart da tabi ki yatırım yapacak. Ama aynı sempatiyi belediyelerine de göstersin.

Mithat Umutoğulları: AK Parti grubu iki CHP 3 isim verdi. Fakat CHP’de 4 isim torbaya girdi. 4’üncü isim Münir Demir. Aday olmayan biri. 9 oy veriliyor.  AK parti de oy verince 22 oy alıyor. AK Partililerin hiçbirinin haberi yok tesadüfen veriyorlar CHP’lilerin de haberi yok, görüşme trafiği yok. İlçe başkanı grup toplantısında, biz bu arkadaşları tespit ettik deyip sekiz dokuz kişiyi sayıyor. Bunlar oy kullanmıştır diyor. Sonra ben bunu burada konuştum anlattım. CHP’li adı geçen tüm meclis üyeleri tekzip gönderiyor. Kemal Büyükkesim büyükşehir meclisinde Bilal Doğan’a itiraz edecekken, kalkıp diyor ki, ‘Bayraklı’da bizimle büyükşehir belediyesinde bize karşı çıkıyorsunuz. Sizi anlayamadım’ diyor. Biz bunu duyduk ve haber yaptık. Bunu bir karşı partili meclis üyesi 300 meclis üyesinin olduğu yerde söylüyorsa bu bir haberdir. Haberi yaptık. Söz hakkı Hatice Tatlı’ya düşüyor. Hatice Tatlı gazeteyi araması lazım. Siz böyle bir şey yazdınız ama işin aslı bu. Ya da mail at. Bu gazete bunu yayınlamaz, biz de deriz ki Hatice Hanım der ki, bu internet sitesinde açıklamam yayınlanmadı.

Hatice Hanım,”… Şahsımla bağdaşmayan bir yazı yayınlanmıştır. Ki bu gazete AK Parti’yi övüp il başkanını acımasızca eleştirmektedir. Bu hazırlanmış bir senaryoydu. Hak ettiği cevabı büyükşehirde verdim. Grup başkan vekili böyle bir şeyin asla olmadığını söyledi….” Şeklinde bir yazı gönderiyor. Ben buradan Hatice Tatlı’ya söyleyeyim; bizim gazetemizde hem AK Parti hem CHP muhabiri var. Bu gazetede hiçbir gazeteci, muhabir, bir kişi, bize geldi, bize şununla ilgili bir şey yap dediyse ben bu gazeteyi kapatırım. AK Parti’yi öven haberler diyor. AK Parti geçmiş dört yıl içinde giden yönetimle 8 mahkemem var, hepsinden takipsizlik kararı aldım. AK Parti bizi bir terör örgütü üyesi gibi eleştiriyor diyor, AK Parti İl Başkanı benim için teröristtir alın bunu içeriye diyor. Bu kadar iyi CHP’lisiniz, Dev-Genç bilmem necisiniz. Haberin yapıldığı akşam neden AK Partililer beni arayıp,  Hatice Tatlı bizi aradı ve ağladı, haberi kaldırabilir misiniz diye rica etti. İkincisi; şeref haysiyet sadakattan bahsediyorsunuz. O 9 oyu ben vermedim. Bunları siz verdiniz. Ortada bir şerefsizlik varsa o oyu veren arkadaşların şerefsizliğidir.  Siz böyle bir şey yapmadıysanız gocunmazsınız. Hak ettiği yanıtı verdim diyorsunuz, tek kelime etmemişsiniz ve yerinize oturmuşsunuz. Sırtını il başkanına ve büyükşehir belediye başkanına dayamış Bayraklı’da kendine cephe açmaya çalışıyor. Hatice Tatlı milletvekilliği için istifa ettiğinde ettikten sonra ortalıkta dolaşırken bir tane adam selam vermiyordu. Hasan Karabağ’a gidip Hatice Hanım’ı değerlendirmek lazım dedim. Bayraklı Belediyesi’ne koordinatör oldu. Saydığı iki sıfat hariç, altı sıfat Hasan Karabağ döneminde aldığı sıfatlar. İnsanda biraz vefa olması gerekmez mi'

Birol Soylu: Geldiği yeri unutanın gideceği yer olmaz.

Mithat Umutoğulları: Bayraklı’da Hatice Tatlı Başkan Vekili iken bir sitenin abisinin takip ettiği bir işin sitesi için onay verdi m? Neydi ? Açıklasın buradan. Abisinin takip ettiği bir dosya vardı o dosyaya imza attı. Neydi ? Çıksın açıklasın burada. Dürüstlük yapıyor ya. Bunlar dürüst insanlar ya. Onların ne yalakalık yaptığını herkes biliyor. Önce sen ne yapacağına bakacaksın. Açıklamanda bir tane AK Parti meclis üyesi hakkında bir tane cümlen yok. Bu adam yalan söylüyor, bana iftira attı demiyorsun da AK Partiyi övüyor bu site diyorsun. Kemal Büyükkesim’e dava açacak mı açmayacak m? AK Parti’ye oy vermiş 8 tane adam var. Bunlar gidip AK Partiyle beraber hareket edip grup kararına uymamış. 3 itirafçı var, gerisi kayıp.

Birol Soylu: Kavga etmeyin kardeşim diyor genel başkan. Açıklaması iyi niyetli tabiki. CHP’de biraraya gelindiği zaman hiçbir CHP toplantısında bir panel seminer değilse hep birbirlerini eleştiriyorlar. Mahalle il seçimlerinde kongrelerde böyle. Bu gidişle AK Parti daha çok devam eder. En çok da Aziz Kocaoğlu’nun kendisine dikkat etmesi lazım.

Mithat Umutoğulları: Sürekli Aziz Kocaoğlu kavgaların içinde. Aziz Bey’in bir abi moduna girmesi gerekmez mi'

Birol Soylu: Bazı insanları değiştiremezsin. 70 yaşından sonra. Bu bir karakter sorunu. Öfke kontrolü sorunu olduğunu düşünüyorum. Enerjimizi dışa harcamamız lazım. Bir İYİ Parti gerçeği var. Eğer yerelde ittifak sağlanmazsa vay haline İzmir’in. İzmir’in yüzde 15 oy alması ne demek biliyor musunuz, AK Parti gelir büyükşehirin başına oturur. Mehmet Ağırbaş geçmiş oraya. Bayağı bir geçen var partiden. İYİ Parti bunu kutlamalarla yapmıyor, el altında topluyor.

Mithat Umutoğulları: Partide yer bulamayan bazı isimlerin de İYİ Parti’ye geçeceği konuşuluyor. Partinin geçmişine saygı duymak ve ona sahip çıkmak lazım. CHP’de bu sıkıntı var. Vefa diye bir algı yok.

Birol Soylu: Şahsınız için siyaset yapmayın diyor genel başkan. Ararsın özel kalemi. Whats app grubunda iletişim numarası yok denmiş. Birlik ve beraberlikte taviz vermemek lazım.

Mithat Umutoğulları: Resmi programlarda sadece mesaj olmaz. Tek tek aratırsınız. 9 yıldır bir örgüt toplantısında bir aykırı şey duydun m? Konuşmaz. Ama Aziz Bey artık meydanlardan bile eleştirip konuşuyor.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.