Dolar 32,5849
%0.3
Euro 35,0684
%0.28
Altın 2.457,590
%0.88
Bist-100 9.821,00
%1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikalardan 'fişleme' davası!

Sendikalardan 'fişleme' davası!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde tartışmaya yol açan yeni personel takip sistemine karşı tepkiler giderek yükseliyor. Sabah saatlerinde belediye önünde uygulamayı protesto eden sendikalar “Fişleme” olarak niteledikleri uygulamaya karşı dava açacaklarını duyurdu. Büyükşehir'deki tartışmalı uygulama yargıya taşınıyor

  • Ege Postası
  • 20.10.2016 - 09:12

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 1 milyon lira bedelle satın aldığı ve önceki gün hizmet binalarında kullanılmaya başlayan personel takip sistemi krize yol açtı.

Büyükşehir'de 'fişleme' kuyruğu

Büyükşehir Belediyesi’nde yüz taraması ve parmak izi uygulaması nedeniyle sendikaların tepkisini çeken ve fişleme olarak nitelenen uygulamaya karşı personel yeniden eylem yaptı. Sabah mesai giriş saatlerinde belediye sarayı önünde toplanan yüz kadar memur ve işçi sendikalar önderliğinde eyleme gitti. Hizmet binası önünde uzun kuyruklara yol açan ve personeli çileden çıkartan uygulamaya karşı yetkili sendikalardan dava sinyali geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü bulunan Tüm-Bel-Sen, Tüm-Yerel-Sen ve Genel-İş Sendikası yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle uygulamanın kaldırılması için yargıya gideceklerini açıkladı. Geçmişte Anayasa Mahkemesi ve Danıştay tarafından hukuka aykırı bulunan ve kişisel haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle iptal edilen sistemin belediye binalarından kaldırılması için sendikalar ayrı ayrı dava açacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.