Dolar 32,5972
%0.26
Euro 34,7538
%0.26
Altın 2.420,130
%-0.52
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Partisine dönen eski başkandan flaş açıklamalar

Partisine dönen eski başkandan flaş açıklamalar

Partisine dönüp yeniden belediye başkan aday adayı olan Menderes Belediye eski Başkanı Ergun Özgün, Radyo Egepostası ve TV 35’in ortak yayınına katıldı. Mikail Karadaş'ın sorularını yanıtlarken, “Siyaset bireyle olur. Partinin kimliği, kişiliği, ideolojisi, tüzüğü, yönetmeliği ancak insan doğru olduğu zaman vücut bulur. Doğru insanla doğru politikaları uygularsan sonuç alırsın” dedi. Partisine dönen eski başkan Özgün'den flaş açıklamalar

  • Ege Postası
  • 04.12.2018 - 14:58

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-2014 seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyince bağımsız aday olan ve CHP’nin Menderes’te seçim kaybetmesinin nedeni olarak gösterilen Menderes Belediye eski Başkanı Ergun Özgün, partisine dönerek yeniden  belediye başkan aday adaylığı için başvurdu.

Başvurusu il başkanlığı tarafından kabul edilmeyince ilçeden başvuru yapan Ergun Özgün, bağımsız aday olma sürecini ve neden yeniden aday adayı olmaya karar verdiğine kadar merak edilen bir dizi soruyu Radyo Egepostası ve TV 35’in ortak yayınında açık yüreklilikle yanıtladı.

BİREY ÖNEMLİ, SİYASET BİREYLE YAPILIR VE…

Partisine seçim kaybettirme suçlamasını reddeden CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Ergun Özgün, o dönemde yaşananları ve bağımsız aday olma nedenini,  “Birey önemli. O şahsın duruşu, ideolojisi, insan ilişkileri, iddiaları her şeyi çok önemli olduğu için içinden en doğrusunu seçmeye çalışıyor siyasi partiler. Bizim bölgemizde kamuoyu yoklamalarının tamamında çok önde çıktım. Bunu herkes biliyor. Ben çok önde çıkmıştım. O tarihte büyükşehir başkanımız bizim adayımız sensin dedi. Her seçim döneminde dedikodular olur dedi. Başkanım gittim, görüştüm, herhangi bir sorunumuz yok, işimize devam ediyoruz diyeceğim dedim. Geldim herkese adayım, sorun yok, Aziz Bey çocuklarının üzerine yemin etti, sorun yok dedi. Sonrasında 17 aday içerisinden herhangi birisi gösterilmedi. Hiçbir kamuoyu yoklamasında ismi geçmemiş, bir hanımefendi arkadaşımızın eşi, dilekçesi olmamasına rağmen, büyükşehir başkanının iradesi doğrultusunda aday gösterildi. O zaman arkadaşlar, aday gösterileceksin denmesine rağmen gösterilmediysen çıkıp kendimizi göstermeliyiz dediler” şeklinde açıkladı.

MAÇIN YARISINDA KURAL DEĞİŞİR, TİRÜBÜNDEKİLER SAHAYA İNERSE…

Genel merkez yöneticileriyle görüştüğünü, olumsuz bir bakış açısı hissetmediğini kaydeden Ergun Özgün, aday gösterilmezse de aday olacak partilisinin yanında duracağını söyledi. Özgün, “Olumsuz değil. Tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hepsi iyi niyetli. Kim aday gösterilirse arkasındayız. Bir önceki seçimde de böyleydi. Maçın yarısında kural değişirse, tirübündekiler sahaya inerse. 17 nitelikli arkadaşımız vardı. 17’nin içindeki yerine tribünden biri getirildiği için sorun çıktı” diye konuştu.

DOĞRU İNSANLA DOĞRU POLİTİKALARI UYGULARSAN SONUÇ ALIRSIN

“Siyaset bireyle olur. Partinin kimliği, kişiliği, ideolojisi, tüzüğü, yönetmeliği ancak insan doğru olduğu zaman vücut bulur. Doğru insanla doğru politikaları uygularsan sonuç alırsın” diyen CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Ergun Özgün, “O nedenle Menderes’te doğru adayla doğru projelerle ortaya çıkarsak doğru iş yapmış oluruz ve sonuç alırız” dedi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

1977’den başlayan bir sürecimiz var. 18 yaşımı bitirince siyasete girdim. 80 öncesi kuşağı olarak o yılları birebir yaşadık. Zor, zahmetli ve acı günlerdi. Kendimizi iyi yetiştirmeye çalıştık. 1980 darbesi yılları kötü günlerdi. 84 yılında SODEP kuruldu. SODEP’in seçime sokulmaması yeni bir heyecan getirdi. Yeni bir iddiayı ortaya koyma ihtiyacını hissettirdi. Halkçı partisi süreci yaşandı. Siyasetin içinde pişerek, gözlemleyerek, hayata dokunarak geldik. Yerel yönetimlerde bir yere aday olurken bu kazanım, deneyim ve yaşanmışlıklar bizim yaşadığımız yöreye karşı donanımızı arttırıyor.

Siyasetini içindeyim, rakiplerim ne söylüyor, neleri yapmam gerekiyor gözüyle bakmaya başlıyorsunuz. Bir kamyon şoförü İzmir’den Ankara’ya giderken nerede viraj, nerede yokuş var biliyorsa biz de öyle olmayız.

SAYIN DENİZ BAYKAL’IN DAVETİYLE …

Yaşadığınız yere dokunmuş olmanız yaşamış olmanız lazım. DSP’den ilk kez belediye başkanı seçildim. İlçedeki oyu yüzde 3 idi, yüzde 36 küsur oy alarak Menderes’te seçimi kazandık. O tarihte kazandığımız seçimde birbirimizi böldük demedik hiç. Yarıştık ve birinci oldum seçimi kazandım. Kazandıktan hemen sonra da CHP ilçe başkanına, buradaki belediye başkanı aynı zamanda CHP’nin de belediye başkanıdır. Düşüncelerinizi, eleştirilerinizi belirtin, bizi zenginleştirir, hataların azalmasını sağlar dedik. 2002-2003 yılında sayın Deniz Baykal, hadi gel artık yerine dedi. Beni onurlandırarak davet etti. Olmamız gereken yerde devam ettik siyasete. O günden bugüne kadar başka bir siyasi harekete üye olmaksızın devam ettik. Belediyecilik anlamında doğru ve güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum.

BÜTÜN YOKLAMALARDAN BEN ÇIKMIŞTIM AMA…

Bugün her siyasi partiden aday adayları var. Bir dilekçeyle başvuruluyor. Kişiler arasında beceri, birikim, donanım, siyaset yapma anlayışı, insan ilişkileri ve seçim kazanması ve kazandıktan sonra da başarılı olması gibi birçok faktör var. Bir kişi belirleniyor sonunda. Demek ki herhangi birisi gösterildiği zaman değişmeyecekse bu, o zaman neden 15 kişi arasında bu kadar uzun zaman mesai harcanıyor. Birey önemli. O şahsın duruşu, ideolojisi, insan ilişkileri, iddiaları her şeyi çok önemli olduğu için içinden en doğrusunu seçmeye çalışıyor siyasi partiler. Bizim bölgemizde kamuoyu yoklamalarının tamamında çok önde çıktım. Bunu herkes biliyor. Ben çok önde çıkmıştım.

AZİZ BEY YEMİN EDİP, SORUN YOK DEMİŞTİ AMA…

Sonrasında aday belirleme noktasında Menderes’te 17 aday adayı vardı. Bu aday adayı partinin kurallarına uyarak dilekçesini verdi, dosyasını hazırladı ve başvurdu. Bunlardan biri de benim. Başvurumu yaptım. Bu 17 arkadaşımızdan birinin aday gösterilmesi halinde o süreci kabullenmişiz demektir. Konulan kurallara göre hareket edeceğimizi belirtiyoruz zaten. Büyükşehir belediye başkanına gittim, bu 17 aday arasında biri gösterilirse sorun yaşamayacağız. Benim adaylığım konusunda sıkıntı varsa, dilekçemi geri çekerim, aday olmam dedim. O tarihte büyükşehir başkanımız bizim adayımız sensin dedi. Her seçim döneminde dedikodular olur dedi. Başkanım gittim, görüştüm, herhangi bir sorunumuz yok, işimize devam ediyoruz diyeceğim dedim. Geldim herkese adayım, sorun yok, Aziz Bey çocuklarının üzerine yemin etti, sorun yok dedi. Sonrasında 17 aday içerisinden herhangi birisi gösterilmedi. Hiçbir kamuoyu yoklamasında ismi geçmemiş, bir hanımefendi arkadaşımızın eşi, dilekçesi olmamasına rağmen, büyükşehir başkanının iradesi doğrultusunda aday gösterildi. O zaman arkadaşlar, aday gösterileceksin denmesine rağmen gösterilmediysen çıkıp kendimizi göstermeliyiz dediler. Yerel seçimler birey odaklıdır çünkü. AKP meclis başkanını aday gösteremeye çalışıyor. Nede? Aday mı bitti AKP’de. O birey ancak İstanbul’u alabilir diye düşündükleri için aday gösteriyorlar.

SEÇMEN SAĞIR MI KÖR MÜ' SEÇMEN BİR KALABALIK DEĞİL…

Bizim orada aldığımız oylarda CHP’nin adayı yüzde 39,5 oranında oy aldı. AK Parti yüzde 40,5 aldı. Belediye meclisi oyu yüzde 42 oldu. Yüzde 42kadar bir seçmen CHP’yi tercih ediyor. Ben de yüzde 9,5 civarı oy aldım. Demek ki ben AKP’den ve diğer partilerden de oy almışım. Bizim seçmenimiz nereye oy vereceğini bilmiyordu da, birisine oy vermekten vazgeçip başka tarafa gitmesinin nedeni bölünmeye müsait bir kalabalık olarak mı görüyoruz seçmenleri. Hayır seçmen bir kalabalık değil. Başkanlığa ayrı meclis üyesine ayrı ayrı oy verecek şekilde oy kullanır seçmen. Seçmene sen çıkmasaydın oraya verecekti deniyor. Seçmen sağır mı, kör mü' Hayır nereye verecekse oraya veriyor. Şahıs partiyle yarışamaz. Ergun Özgün CHP ya da AKP ile yarışamaz. Ben bu ilçeyi doğru yönetirim, kendimin kazanmasının Menderes için doğru olacağını bilen birisi olarak, aday oldum.

BİR İLÇEDE ÜÇ VARDİYA ÇALIŞAN BİR BAŞKAN YOKTUR

Ben Menderes’e yapacak işlerim var diye düşündüğüm için bir fırsat açılması adına ben bugün siyasetin içindeyim. 15 yıl başkanlık yaptım. Meclis üyesi, belediye başkanı olacağım diye devrimci olmadı arkadaşlarım. Biz bir şey beklemeyiz, makam ve mevki peşinde değiliz. Bizim gibi düşünmeyen insanların sığ değerlendirmesi normaldir. Bizim siyasi beklentimiz makam, mevki ve ikbal  değil. Ergun’un neler yaptığını Menderesliler bilir. Bir ilçede üç vardiya çalışan başkan yoktur. 14 CHP, 11 AKP meclis üyesi kazandı son seçimlerde. Seçmen CHP adayını doğru bulmuyorum, ona oy vermiyorum. AK Parti7nin adayına oy veriyorum. Ancak doğru yöneteceği yönünde kaygım var. O yüzden başkanı AKP’den yönetim kadrosunu CHP’den seçiyorum dedi. Halk 14 CHP’li meclis üyesini seçmeyi biliyor da adayı seçmesini bilmiyor m? 14 meclis üyemizden 9 kaldı sanırım. Kimi transfer oldu kimi bağımsız kaldı.

BAĞIMSIZ ADAY OLDUM ANCAK CHP’NİN HER ETKİNLİĞİNDE GÖREV ALDIM

Bağımsız aday olduktan sonra biz CHP’nin her türlü etkinliğinde, mitinglerinde, referandumlarında aktif görev aldık zaten. Taraflardan biri hep dinleniyor diğeri dinlenmiyorsa sorun çıkar. Bir tek bireyi dahi feda etme hakkımız yok. Menderes halkında biz varız. İl başkanımız konuyla ilgili yeterli bilgi edinemediği için dosyayı alma noktasında bir tereddüt yaşadı. Sonra konuyu ifade ettik. Dosyamızı verdik. Bir yerde buluştuk. Mesele dosya meselesi değil Türkiye’de iktidar olma meselesi. Ben sana küstüm, sen bana bunu demiştin, olmaz. 15 yıl görev yaptım. Yaklaşık 4 yıl bizi dinlediler. Çok sayıda müfettiş denetimi geçirdik. Makam odamdan altı tane dinleme cihazı çıktı. Bir kez bile bize iş yaptırmıyorlar dedik. Partimizi ve halkımızı iyi temsil ettik. Menderes halkının başını önüne eğdirecek bir şey yapmadım. Senin yaptığın işlerde bizi mahcup ettin, ayıplı günahlı iş yaptın diyen bir Allah’ın kulu diyemez. Parti içi meselemiz yok bizim. Yanlış anlaşılmalar oldu onu da düzelttik.

BÖLGEMİZ İÇ VE DIŞ TURİZME AÇILMALI

Gümüldür’de şu anda arıtmamız yok maalesef alt yapı eksikliği nedeniyle. Uzun yıllardır bunun çabasını veriyoruz. Evsel atıklar hala arıtmaya girmiyor. Sanırım büyükşehir belediyesi bunu gündemine alacaktır. Bölgemizin denizi, kumu ve havası Antalya gibi değil. Nemli ve rutubetli değil. Yapış yapış olmazsın. İklimimiz mükemmel. Kumlarımız balçık kumu değil. Bölgemizde kayaçtan oluşmuş yapışmaz kum vardır. Suyumuz çok tuzlu değildir. Bölgenin yerel turizme hem dış turizme dönük yeterli ilgi ve alakayı görmediğine inanıyorum. Büyükşehir belediyemize onu anlatmaya çalışıyorduk. Havalimanı ile sahil güzergahını birleştirelim demiştik. Günübirlik turizme, çadır turizmine yönelik alanlar açılmalı.

MENDERES’TE KENTİN KONFORU OLMALI ANCAK SICAKLIĞINI KORUMALI

 Yapmak istediğim şuydu Menderes’te; biz Menderes’te taşranın o sıcaklığını korumak itemiyoruz. İnsanlar yollarda yürürken selamlaşmalı, kaygı ve endişesi olmamalı çocuklar okula gidip gelirken, herkes çayını kahvesini içip sporunu yapabilmeli. Bunu yaparken de kentin tüm konforlarını yaşamalı. Doğalgazın getirilmesinde bizim de katkımız oldu.

DOĞRU İNSANLA DOĞRU POLİTİKALARI UYGULARSAN SONUÇ ALIRSIN

Oy oranı yüzde 19’dan 53’e çıkıyorsa bu ciddi bir şeydir. Siyaset bireyle olur. Partinin kimliği, kişiliği, ideolojisi, tüzüğü, yönetmeliği ancak insan doğru olduğu zaman vücut bulur. Doğru insanla doğru politikaları uygularsan sonuç alırsın. O nedenle Menderes’te doğru adayla doğru projelerle ortaya çıkarsak doğru iş yapmış oluruz ve sonuç alırız. Üç adım geriye çekilip kendime bakıyorum. Siyasetçi Ergun var, bir de onu gözleyen bir Ergun var.

MAÇIN YARISINDA KURAL DEĞİŞİRSE…

Olumsuz değil. Tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hepsi iyi niyetli. Kim aday gösterilirse arkasındayız. Bir önceki seçimde de böyleydi. Maçın yarısında kural değişirse, tirübündekiler sahaya inerse... 17 nitelikli arkadaşımız vardı. 17’nin içindeki yerine tribünden biri getirildiği için sorun çıktı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.