Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den istifa eden Türkmen CHP'de kriz yarattı

AK Parti'den istifa eden Türkmen CHP'de kriz yarattı

Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden ve AK Parti'den istifa eden Mehmet Türkmen'in CHP'ye geçeceği iddiaları kriz yarattı. CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil, Türkmen'in kendisiyle görüştüğünü doğrularken, Türkmen ise görüşmeyi yalanladı. Mehmet Türkmen'in bu tavrı şaşkınlık yaratırken, gelişmelerden rahatsızlık duyan CHP İlçe Örgütü ise cuma günü 12 belediye başkan aday adayı bir araya gelme kararı aldı. Türkmen ile ilgili ortak bir bildirinin kaleme alınacağı bildirildi. AK Parti'den istifa etmiş CHP'ye geçeceği iddia edilmişti

  • Ege Postası
  • 04.12.2018 - 10:40

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP'nin kaybettiği 8 ilçe arasında yer alan Kemalpaşa'da 12'den fazla aday adayı çalışmalarını yürütürken, AK Parti'den ve Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Mehmet Türkmen'in de CHP saflarına katılacağı iddiası kriz yarattı.

Geçmiş dönemde MHP'den Ulucak Belediye Başkanlığı görevini de yapan Mehmet Türkmen'in MHP'den mi CHP'den mi aday adayı olmak istediği merakla beklenirken, sürpriz bir bilgi kulisleri hareketlendirdi.

Türkmen'in kısa süre önce CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil ile görüştüğü ortaya çıktı. Görüşmeyi doğrulayan CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil, "Evet böyle bir görüşmemiz oldu. Kendisi böyle bir talebi olduğunu bize ifade etti. Henüz resmi bir başvurusu yok" dedi.

TÜRKMEN YALANLADI

Ancak, İlçe Başkanı Ayçil'in bu net açıklaması, Mehmet Türkmen tarafından yalanlandı. Türkmen, o görüşmeyle ilgili, "Belediye meclisinde, ilçe başkanıyla sadece merhabalaştık. Ortada henüz bir resmi görüşme yok" açıklamasını yaptı.

CHP ÖRGÜTÜ RAHATSIZ

Öte yandan, AK Parti ve MHP'de siyaset yapmış Türkmen ile ilgili bu gelişmeler CHP Kemalpaşa İlçe Teşkilatı'nda rahatsızlık yarattı. CHP İlçe Örgütü cuma günü 12 belediye başkan aday adayı ile bir araya gelme kararı aldı. Toplantıda, partili olmadığı için tepki duyulan Türkmen ile ilgili ortak bir bildiri kaleme alınacağı bildirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.