Dolar 32,5548
%0.21
Euro 34,9228
%-0.14
Altın 2.443,030
%0.28
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mermer ocağına 'ÇED olumsuz' raporu siyasi polemik yarattı

Mermer ocağına 'ÇED olumsuz' raporu siyasi polemik yarattı

İzmir'in Selçuk ilçesinde turistik Şirince ve Belevi köyleri arasına kurulmak istenen mermer ocağına karşı Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel, sivil inisiyatifler ile birlikte eylemli tepkilere hazırlanırken AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, mermer ocağı talebine karşı kurumların verdiği 'ÇED olumsuz' raporunu açıkladı. Sorun çözülmüş gibi görünse de Başkan Sengel ile Vekil Kaya arasında polemik sürüyor. Kaya, kendisinin dans ettiğini söyleyen Sengel'e, "Şov ve dans bizim işimiz değil" dedi. Başkan Sengel ile Vekil Kaya arasında polemik

  • Ege Postası
  • 03.08.2019 - 10:35

İzmir’in Selçuk ilçesinde Belevi ve Şirince mahalleleri arasında kurulmak istenen mermer ocağı için başlatılan çevresel etki değerlendirme süreci (ÇED) tamamlanıp, kurumlar mermer ocağının kurulmasına olumsuz görüş verse de bu durum siyasetçiler arasındaki polemik yarattı. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 'ÇED olumsuz' kararını açıklayan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın siyaset yaptığını öne sürerek, "Sayın milletvekilimiz olayı siyasete sokmaya çalışıp, biz ‘doğa’ derken, ‘katliam’ derken, başka bir mevzuda dans etmeye çaba sarf ediyor. Ama bu oluyor mu şimdi'" sözleriyle tepki göstermişti. Kaya da CHP'li başkanın sözlerini eleştirerek, sosyel medya hesaplarından şu notları paylaştı:

"Çevreye değil ama çevresine bir hayli duyarlı olan, Selçuk'un CHP'li Belediye Başkanı komik bir açıklama yapmış. Yürütmeye çalıştıkları algı başarısız olunca, ne yapacağını şaşırmış. Peki biz şaşırdık mı, hayır. Çünkü sizi iyi tanıyoruz. Önce olmayan bir şey üzerine kamuoyu yarat, sonra yalanlarla algıyı besle, işin gerçeği ortaya çıkınca da 'Biz çok mücadele ettik, bu işi engelledik' de. Siyasette yenisiniz ama CHP'nin tarzına oldukça hakimsiniz. Tebrikler. Ama unuttuğunuz bir şey var, hemşehrilerimiz buna kanmaz. Şov ve dans bizim işimiz değil, 100 günlük icraatınıza baktığımızda kimin işi olduğu da açıkça görülüyor. Biz bu konuda siyaset değil samimiyetle hareket ederiz. Çözümü de hızlıca gerçekleştiririz. Buyrun, çözümün belgesi de burada. Selçuk ilçemize mermer ocağı yapılmayacak. Lafı uzatmaya gerek yok. Ne zamanki Selçuk ilçemizin doğasına, tarihine ve kültürüne resmini paylaştığım Bülbül Dağı'ndaki gibi bir sahiplenmeniz olur, sizinle ancak o zaman bu konuları konuşabiliriz. Çünkü biz lafa değil icraata bakarız." 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.