Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sengel'den AK Partili Kaya'ya eleştiri

Başkan Sengel'den AK Partili Kaya'ya eleştiri

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selçuk Şirince ve Belevi bölgesine mermer ocağı kurulması yönünde ilgili kurumlarca onaylanmış bir projenin olmadığını açıklamasının ardından Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel'den Kaya'ya eleştiri geldi. Sengel, "Bir karar alındı. Tek Yürek Olacağız. Olundu da... Şimdi ÇED görüşü olumsuz çıktı diye havadisler nüksetti. Doğru olduğunu umuyorum. Ancak; Torbalılı Sayın Milletvekilimiz olayı siyasete sokmaya çalışıp, biz doğa derken, katliam derken; başka bir mevzuda dans etmeye çaba sarf ediyor. Ama bu oluyor mu şimd? Canınız sağolsun. Bu arada bizim derdimiz hala aynı" dedi. Başkan Sengel'den Kaya'ya eleştiri

  • Ege Postası
  • 03.08.2019 - 09:27

Selçuk’ta ÇED süreci sonlandırılan mermer ocağı ile ilgili yazılı açıklama yapan Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel, “Mermer ocağına dair ÇED görüşünün olumsuz çıktığına yönelik havadisler nüksetti. Doğru olduğunu umuyorum. Ancak Torbalılı sayın milletvekilimiz olayı siyasete sokmaya çalışıp, biz ‘doğa’ derken, ‘katliam’ derken, başka bir mevzuda dans etmeye çaba sarf ediyor. Ama bu oluyor mu şimdi'  Canınız sağ olsun. Bu arada bizim derdimiz hala aynı; Efes Selçuk hepimizin, bu kente en çok bu kentte yaşayanlar sahip çıkar” dedi.

Bu süreçte kendilerine destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir milletvekilleri ve muhtarlara teşekkür eden Sengel, “Siyasetten uzak tek yürek olan halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Belevi, Şirince ve Gökçealan dahilinde halen daha devam eden jeotermal girişimleri, maden ve taş ocaklarına ve gözünü bu bakir topraklara diken herkese bir lafımız var: Efes Selçuk tarım ve turizm kentidir. Aksini kabul etmemiz mümkün değil. Bu güzelim kente ve kirlenen çığlık atan Küçük Menderes‘e sahip çıkmak zorundayız. Gelin geleceğimizi kurtarmaya devam edelim. Çünkü biz bu toprakları atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan emanet aldık” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.