Dolar 32,4932
%0.02
Euro 34,9267
%-0.13
Altın 2.439,340
%0.13
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen Belediyespor kongresinde gerginlik; Şahin başkan seçildi

Menemen Belediyespor kongresinde gerginlik; Şahin başkan seçildi

Menemen İlçe Stadı'ndaki Belediyespor kongresi başlarken, aday Fikret Uzun'un kürsüye gelip "Konuşulması gereken şeyler var" diyerek divana itiraz edince gerginlik yaşandı. Tansiyon, Belediye Eski Başkanı ve Belediyespor Başkan Adayı Tahir Şahin'in konuşmasıyla düştü. Kongrede Uzun yönetim listesini teslim etmeyince, tek aday olan Şahin yeniden başkan seçildi. Gerginlik yaşanan kongrede, kulübün şirketleşmesi ve isminin Menemenspor Sportif Faaliyetler AŞ. olması, logosunun da değiştirilmesi oy çokluğuyla kararlaştırıldı Gergin kongrede flaş kararlar

  • Ege Postası
  • 25.05.2019 - 15:09

HAYRULLAH YILDIZ / EGEPOSTASI- Menemen Belediyespor’da tartışma ve çekişmelerin gölgesindeki olağanüstü kongre günü geldi çattı. Menemen Belediyesi eski Başkanı ve Kulüp Onursal Başkanı Tahir Şahin ile Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un aday gösterdiği Fikret Uzun'un yarışacağı kongre Menemen İlçe Stadı’nda gergin başladı. İlerleyen dakikalarda Fikret Uzun yönetim listesini vermeyince, tek aday kalan Şahin başkan seçildi. Kongrede kulübün şirketleşmesi ve Menemenspor Sportif Faaliyetler AŞ. adını alması da oy çokluğuyla kararlaştırıldı. 

Yeni sezonda tarihinde ilk kez Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek Menemen Belediyespor'un olağanüstü genel kurulu İlçe Stadı'nda yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından, Menemen Belediyespor’un tarihinin anlatıldığı video gösterisiyle başladı. 

Eski Belediye Başkanı ve Kulüp Onursal Başkanı Tahir Şahin ile Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un desteklediği eski yönetici Fikret Uzun'un yarıştığı seçimde taraflar arasında arbede çıktı. İlçede 20 yıl belediye başkanlığı yapan, kulübü kurucusu olduğu şirkete devredip başkanlığı devralmayı hedefleyen Tahir Şahin ve yeni belediye yönetimi arasında haftalardır tansiyonun düşmediği sarı-lacivertlilerde söz almak isteyen Fikret Uzun genel kurulun usule aykırı yapıldığını söyledi.  

Hafta içinde birçok eski üyeyle birlikte üyelikten çıkarıldığı iddia edilen, farklı ilçelerden 250 kişinin kulübe Şahin yönetimi tarafından üye yapıldığını söyleyen Fikret Uzun, "Daha önce 147 üye ile seçime gidiliyordu, şimdi bu sayı 360" dedi. Uzun'un, "Kulübe usulsüz üyeler yapılmıştır. Seçim geçersizdir" demesi üzerine konuşmasına müdahale edildi. Güvenlik ekiplerinin Uzun'u kürsüden indirmeye çalışması ortamı iyice gerdi. Uzun'u destekleyen üyelerin de araya girmesiyle itiş kakış yaşandı. Tahir Şahin devreye girip Uzun'un konuşmasını tamamlamasını istedi. Ardından ortamın yumuşaması üzerine hem Uzun hem de Şahin üyelere seslendi. 

“346 DEĞİL 147 ÜYE TARTIŞMASI“

Fikret Uzun konuşmasında, “346 üye var, birkaç gün içerisinde atıldık ve geri geldik. Derneğe üye alınmasıyla ilgili veya üyelikten çıkarılmasıyla ilgili hususlarda karar verme yetkisi en son yetkili merci genel kuruldur. Biz divan oluşmasına engel olma çabası içinde değiliz. Burada oluşacak divana 346 üye ile değil 147 üye ile gidilmesi gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

“YARGIYA TESLİM ETTİK“

Tahir Şahin, Uzun’a, “Bu anlayışı tasvip edemeyiz. Kongre üyeleri 147 üye ile yapılır diyorlarsa niye asliye hukuk mahkemesine gidip bu yönde karar almadıla? Niye burada kavga çıkarıyorlar. Kanun orada, hukuk orada. Bugün burada öyle olmazdı böyle olmazdı diyerek kargaşa çıkarıyorlar. Asliye Hukuk mahkemesi bizden sadece karar defterini istedi.  Biz notere teslim ettik, yargıya teslim ettik. Kimse yargıdan büyük değil. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti yargısı” şeklinde cevap verdi.

Kongrede daha sonra kulübün şirketleşerek isminin Menemenspor Sportif Faliyetler AŞ. olarak değişmesi için oylamaya geçildi. Bu sırada söz alan Fikret Uzun, “Mahkeme, yasalar her şeyin üstündedir. Yasaların dışında yapılan her işlem gayri resmidir. Yasal olmayan şeyler sıkıntı çıkarmaya devam eder. Hazirun listesi 15 gün önce yapılması gerekir. Burada gecikme var. Oylamaya geçilmeden önce söylemek istediğim konu şu ki; 1993’de Menemen Spor kapandı. Ondan sonra kendine yeni bir tarih yaratan Menemen Belediyespor doğdu. Yerel yönetimin bu süreçteki başarısını takdir ediyoruz elbette. Menemen Spor tarihindeki sayfaların içine gömüldü, küllerin içinden Menemen Belediyespor kuruldu. Menemen Belediyespor olarak devam etmesi gerekir” dedi.

BAŞKAN ŞAHİN’DEN ‘BAŞAKŞEHİR’ ÖRNEĞİ

Fikret Uzun’un ardından söz alan Başkan Şahin Başakşehir örneğini göstererek “Menemenspor olarak ismini değiştirme isteğimiz, herkesi kucaklaması için. Belediye CHP’li ise AK Partili gelmiyor yahut tam tersi. Mesela bakın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir’i 'Ben kurdum' dedi. Başakşehir şampiyonluktan oldu. Bizim isteğimiz hep birlikte güçlenerek çıkmak. İnşallah Menemen Süper Lig’de Menemenspor olarak anılacaktır” dedi. 

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ VE ŞİRKETLEŞME KARARI

Kongrede kulübün şirketleşerek Menemenspor Sportif Faliyetler AŞ. adını alması ve yeni logo belirlenmesi oy çokluğuyla kararlaştırıldı.  

Öte yandan Menemen Belediyespor’un şirketleşme kararı da oy çokluğu ile kabul edildi. Tahir Şahin'in istediği gibi Menemen Belediyespor ismi Menemenspor Sportif Faliyetler A.Ş olarak belirlendi. Kulübün logosunun da değişmesi oy çokluğu ile kabul edildi. 

ŞAHİN BAŞKAN

Kongrede Uzun, yönetim listesini teslim etmeyince, Şahin tek aday olarak kaldı. Yapılan açık oylamada Şahin başkan seçildi. Tahir Şahin, Fikret Uzun'u yanına davet edip "Ellerimizi beraber kaldıralım" dedi, ancak Uzun, Şahin'in elini sıkmakla yetinip salondan ayrıldı. 

BAŞKAN AKSOY'A MESAJ

Şahin, yeniden başkan seçildikten sonra yaptığı açıklamada, "Kongrenin gergin geçmesi gayet doğal. Bu Menemen'in büyüklüğünün göstergesidir. Menemen'e hayırlı olsun. Tekrar vurguluyorum. Menemen İzmir'in takımıdır. İlerleyen süreçte Başkan Serdar Aksoy'un da Menemenspor'u destekleyeceğine inanıyorum. Çünkü Menemen hepimizin. Menemenspor olarak en iyi şekilde kulübümüze hizmet edeceğiz. Biz hiçbir zaman usulsüz hareket etmedik. Türk yargısı benden de Fikret Uzun'dan da büyüktür. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Bizler bundan sonra elele yürüyeceğiz. Bu takımı Süper Lig'e taşıyacağız" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.