Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’de tarihi kongre başladı; Şahin'den Aksoy'a zeytin dalı

Menemen’de tarihi kongre başladı; Şahin'den Aksoy'a zeytin dalı

Menemen’de geçtiğimiz süreçte tartışmalara sebep olan Menemen Belediyespor’da tarihi kongre başladı. Kongre öncesi konuşan Menemen Belediyespor Onursal Başkanı Tahir Şahin, aralarında gerginlik yaşanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a zeytin dalı uzatarak teşekkür etti. Başkan Şahin, Menemen Belediyespor’un büyümesi için şirketleşmesi gerektiğini vurgularken, “Menemen İzmir’in takımı olacak” dedi. Menemen’de tarihi kongre başladı

  • Ege Postası
  • 25.05.2019 - 14:20

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI - Menemen Belediyespor’da merakla beklenen tarihi  kongre günü geldi. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve Menemen Belediyespor Onursal Başkanı Tahir Şahin arasında tartışmalara sebep olan tarihi kongre için çoğunluk sağlandı. Kongre öncesi açıklama yapan Menemen Belediyespor Onursal Başkanı Tahir Şahin Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a zeytin dalı uzatarak teşekkür etti. Başkan Şahin, “Menemen Spor ilçe takımı olmaktan çıkarak İzmir’İn takımı olacaktır” dedi.

Başkan Şahin, Menemen Belediyespor’da yapmak istedikleri isim değişikliğiyle ilgili, amaçlarının herkesi kapsamak olduğunu ifade ederken, “Kongrede muhalif arkadaşlar elbette ortaya çıkacak bu süreçler yaşanacak. Bu Menemen’in büyüklüğünün göstergesidir. 1999’da kapanmak üzereyken biz aldık. Ve şu an 1. Lig’e yükseldik. İsim değişikliğinde Menemen Spor olarak istememizin sebebi tüm Menenemen’i kapsamak. Eğer ki belediye başkanı A partili ise B partili vatandaş maça gelmiyor. Biz bu yüzden Menemen Spor olmasını istedik. Yani spora siyaset karışmış oluyor, bizim amacımız spora siyaset karıştırmadan devam etmek. Bugün bizi destekleyen desteklemeyen herkesin oylarıyla Menemen Spor adı kararı, bugün bu tarihi kongrede çıkacaktır" dedi.

BÜYÜK KULÜPLER ŞİRKET OLUR

Başkan Şahin, büyük kulüplerin şirketleştiğini vurgularken, “Altınordu şirket, Göztepe şirket tüm büyük kulüpler şirket. Biz bir ilçe takımı olarak, büyük illerin ve tarihi kulüplerin yapamadığını daha da büyüyebilmek için şirketleşme şart. Biz burada yanlış anlaşıldık. Bazı rantçı insanlar tarafından yanlış anlaşıldılk. Şirketleşirsek satılacağını iddia ettiler. Ne yazık ki Belediye Başkanı Serdar Aksoy’u da yanıltarak bu şirketleşme çabasının önüne geçmeye çalıştılar” dedi.

BAŞKAN AKSOY’A ZEYTİN DALI

Onursal Başkan Şahin, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a da kentteki pankartları kaldırdığı için teşekkür ederken, “Şirketleşirsek takımı satacağımızı iddia ettiler. Bu algıyı oluşturmaya çalıştırlar. Serdar Aksoy, dün itibariyle bu algının yanlış olduğunu düşünerek kentteki “Menemen Belediyesporu sattırmam” pankartlarını kaldırttı. Kendisine çok teşekkür ediyorum.   Menemen Spor’u büyütmek için her şeyi yapacağız. Menemen Spor sadece kendi ilçe sınırları içinde kalmamalı İzmir’e açılmalı. İzmir’in takımı olmalıdır. Amacımız şirketleşerek Menemen Spor İzmir’in diyoruz. Bir Akhisarspor yaptıysa Menemen de yapabilir”  dedi.

 “İMZALAR GERÇEK“

Kongrenin iptali için açılan dava ilgili soruya cevap veren Başkan Şahin, “Bizim araştırmalarımıza göre hiçbir imza sahte değil. Ama sonuç itibariyle mahkeme bu ayın 28’inde ara kararı verir. Vermese de bu imzalar incelenmek için kriminale gidecek. Sahte çıkmazsa o imzalar benim diyen insanlar oturup düşünmeli. Kamuyu ve yargıyı yanıltmaktan dolayı düşünmeleri gerekir. İmzaların sahte olup olmadığını bilmeden kamuoyunda kulübü ve şahsımızı yaralayan insanlarda vicdan yok. Önce vicdan olmalı” açıklamasında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.