Dolar 32,4400
%-0.14
Euro 34,7496
%-0.64
Altın 2.439,490
%0.13
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Komisyon üyeleri ve vekiller bir kez daha İzmir için buluşuyor

Komisyon üyeleri ve vekiller bir kez daha İzmir için buluşuyor

İzmir’in belirlenmeyen ilçeleri için tüm gözler CHP Genel Merkezi’ne çevrilmiş durumda. Özellikle metropolde kimlerin aday olarak gösterileceği tartışmasına son noktayı koyabilecek olan kritik toplantı için düğmeye basıldı. Kritik zirve için belirlenen tarih ise…

  • Ege Postası
  • 25.01.2014 - 13:33
BÜNYAMİN DOBRUCALI/ HABER SERVİSİ â€“ AK Parti’nin İzmir’in bütün ilçelerinde adaylarını kesinleştirmesinin ardından gözler CHP’ye çevrildi. Sürece Büyükşehir’de Aziz Kocaoğlu, Tire’de Tayfur Çiçek ve Bayındır’da Ardahan Totuk isimlerini netleştirerek başlayan CHP’de bir sonraki adım olarak Bergama’da Mehmet Gönenç, Beydağ’da Vasfi Şentürk, Foça’da Gökhan Demirağ, Güzelbahçe’de Mustafa İnce, Kemalpaşa’da Rıdvan Karakayalı, Menemen’de Tahir Şahin, Ödemiş’te Bekir Keskin, Seferihisar’da Tunç Soyer, Selçuk’ta Vefa Ülgür, Kınık’ta Süleyman Kaya ile yola devam edileceği belirtilmişti. Torbalı’da ise mevcut başkan İsmail Uygur yerine, Ufuk Yörük aday gösterilmişti. Bayındır adayı Ardahan Totuk sol bacağındaki çapraz bağların yırtılmasını gerekçe göstererek adaylıktan çekilmiş, Kınık adayı Süleyman Kaya ise süreç netleşmeden noter kanalıyla adaylıktan çekilme mesajı gönderdiği ortaya çıktığı için adaylığı iptal edilerek yerine Mehmet Çetinkaya Kınık adayı olarak açıklanmıştı.

KOMİSYON VE İZMİRLİ VEKİLLER BİR KEZ DAHA
15 ocakta Mustafa Balbay dışındaki tüm İzmir vekilleri CHP Yerel Seçimler Komisyonu üyeleriyle bir araya gelmiş, 5 saatlik toplantının ardından metropol içinde sadece Güzelbahçe adayı olarak Mustafa İnce’nin adı açıklanmıştı. Başta Konak olmak üzere, Karşıyaka, Buca, Karabağlar, Bornova, Bayraklı, Çiğli, Gaziemir, Balçova ve Narlıdere’nin adayı kim olacak sorusuna cevap için İzmirli vekiller Komisyon üyeleriyle bir kez daha bir araya gelecek. Kulislere yansıyan bilgilere göre İzmir’in tüm ilçelerinin masaya yatırılacağı kritik zirve için 30 Ocak Perşembe günü belirlendi.

BU KEZ DAVET KOMİSYONDAN GELECEK

İlk İzmir zirvesi için teklif İzmirli vekillerden gelirken bu kez Gökhan Günaydın, Adnan Keskin, Bihlun Tamaylıgil, Bülent Tezcan ve Umut Oran’dan oluşan Komisyon üyeleri İzmirli vekilleri toplantı için davet edecek. İlk toplantıya katılmayan İzmirli Parti Meclisi Üyelerinin de bu toplantıya davet edilmesi bekleniyor. 30 Ocaktaki 2.İzmir zirvesinde İzmir’in şu ana kadar açıklanmayan bütün ilçelerinin netleştirilme ihtimali bulunuyor. İsimlerin belirlenmesi halinde 9 şubatta yapılacak olan PM’nin onayına sunulacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.