Dolar 32,5598
%0.14
Euro 34,8967
%0.67
Altın 2.433,330
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir yerel seçimlere güçlü bir kasa ile girecek!

CHP İzmir yerel seçimlere güçlü bir kasa ile girecek!

CHP İzmir, yerel seçimlere güçlü bir kasa ile giriyor. İl Başkanı Ali Engin, seçim bütçesini 3 milyon TL olarak belirlediklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 24.01.2014 - 15:59
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de Rıfat Nalbantoğlu'nun il başkanlığı döneminde yerel seçim süreci geçiren parti 575 bin TL borçlanmış, Tacettin Bayır döneminde yapılan çalışmalar sonrası borç yaklaşık 200 bin TL'ye kadar düşürülmüştü. İl Başkanı Ali Engin, İl Saymanı Celal Yıldız ve yöneticilerin girişimleriyle borç erirken, CHP İzmir yerel seçimlerde nakit sıkıntısı çekmeyecek.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yerel seçimlere güçlü bir kasa ile gireceklerini belirtirken seçim bütçelerini 3 milyon TL olarak belirlediklerini söyledi. Engin, Genel Merkez’den 600 bin ile1 milyon lira arası tahmini yerel seçim bütçesinin geleceğini söyledi, geri kalan kısmın bağış ve üye aidatlarından oluşacağını belirtti.

“BORCUMUZ YOK”

Büyükşehir ve ilçeleri ayrı bütçelendirdiklerini belirten Engin, “ Büyükşehir için 1 milyon TL bütçe ayırdık…2 milyon civarında da ilçeler için kullanılacak.Genel Merkez’den zannediyorum 600 bin ile 1 milyon arası bir para gelecek. Bütçeye adaylarımız, gönülüler ve iş adamları da katkıda buluncak.Seçim sürecine kadar toplanacak üye aidatları da bütçe içinde olacak. Şuanda zaten kasamız iyi durumda. Bir borcumuz yok” dedi.

BAĞIŞLAR İÇİN HESAP AÇILACAK

Gönüllülük temelinde ciddi katkıda bulunacak isimler olduğunu söyleyen Engin, bağışlar için ayrı bir hesap açacaklarını söyledi. Engin, paranın dikkatli kullanılması adına da seçim bütçe komisyonu kurduklarını söyledi.

5 ARAÇ 2 TIR
Seçim bütçesinin nasıl kullanılacağı noktasında da bilgiler veren Engin, “ 5 giydirilmiş ses cihazlı araç alacağız. Mitinglerde kullanmak üzeri bir veya iki TIR alacağız.Merkez seçim ofisi tuttuk. İlçelerde seçim ofisleri açacağız. Çok sayıfa afiş ve broşür çalışması yapacağız. Ayrıca reklam giderlerimizde olacak” dedi.

CHP’nin 2009 yılındaki seçim bütçesi ise 1. 3 milyon TL olmuştu.

İZMİR’DEN GENEL MERKEZ KASASINA CİDDİ PARA GİRDİ

2 Eylül sürecinde İzmir'de CHP'den 200 kişi belediye başkanı, 2 bin 390 kişi de meclis üyesi olmak için başvurmuştu. Aday adayları dosya ücretleri için toplam 625 bin TL’yi İzmir’de partinin kasasına girerken,resmi başvurular içinse Genel Merkez kasasına İzmir’den yaklaşık 4 milyon lira para gitmişti. Siyasi Partiler Kanunu uyarınca devlet yardımına hak kazanan CHP’nin kasasına 92 milyon TL para girecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.