Dolar 32,5379
%0.16
Euro 34,9148
%-0.16
Altın 2.436,950
%0.03
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Köleliğe karşı  #direnİŞÇİ: İşçi tekrar meydanlara iniyor!

Köleliğe karşı #direnİŞÇİ: İşçi tekrar meydanlara iniyor!

Geçtiğimiz haftadan itibaren TBMM'de görüşülmeye başlanan özel istihdam büroları ve esnek çalışma modeli gibi düzenlemelere karşı genel greve gideceğini duyuran DİSK, kıdem tazminatının fona devredilmesine yönelik çalışmalara karşı yeni eylem planı hazırladı. İşçi tekrar meydanlara iniyor

  • Ege Postası
  • 01.03.2016 - 10:45
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Seçimlerin ardından işçi sınıfına yönelik çeşitli yeni düzenlemeler için düğmeye basan hükümetin bu çalışmaları İzmir'deki emek örgütleri ve sendikalar arasında hayal kırıklığı yaratırken, üst üste eylem haberleri gelmeye devam ediyor. İzmir'deki yerel yönetimlerdeki belediye işçilerinin örgütlü bulunduğu sendikalardan DİSK'e bağlı Genel-İş sokaklara inerek yeni bir çalışma başlattı.

İŞÇİLER YENİ EYLEM SÜRECİNE HAZIRLANIYOR
Geçtiğimiz yıllardan itibaren düzenlenen çeşitli eylemler ile kıdem tazminatlarını "Kırmızı çizgisi" olarak duyuran DİSK, İzmir'de yeni bir eylem sürecinin startını vermeye hazırlanıyor. Konfederasyon tarafından hazırlanan afişler ve ilanlar ile kent genelinde yeni tanıtım çalışmasına başlayan sendikalı işçiler, #direnİŞÇİ sloganı çatısı altında yeni eylem süreci için örgütlenme çalışmalarına başladı.



"KIDEM TAZMİNATI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"
İzmirli işçiler olarak sokağa inmeye hazırlandıklarını duyuran DİSK Genel-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız, "2 yıl önce yine aynı slogan ile 70 ilde eş zamanlı eylemler yaparak benzer kıdem tazminatlarımızın gasp edilmesinin önüne geçtik. İktidar her ne kadar geri adım atsa da, şimdi görüyoruz ki, aynı şeyi ısıtıp bir kez daha önümüze koymaya başladı. Biz hakkımızı asla gasp ettirmeyeceğiz. Bu konuda gerekirse gece gündüz çalışıp, ciddi eylemler yapacağız. İşçi sınıfı olarak önümüzdeki dönem ana gündem maddemiz kıdem tazminatlarımız için verilecek mücadeledir. İktidarın 1 Kasım'dan bu yana, yıllar önce elde ettiğimiz kazanılmış haklarımıza yönelik bir saldırı başlattığını görüyoruz. Biz yine sokaklarda, yine alanlarda olacağız ve asla bu hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. Esnek ve kuralsız çalışmayı, işçinin köle gibi alınıp satılmasını asla kabul etmiyoruz. Kıdem tazminatımız bizim kırmızı çizgimizdir. İşçi sınıfının son kalesi olan kıdem tazminatı ile ilgili bu girişimlere asla taviz vermeyeceğiz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.