Dolar 32,3926
%0.23
Euro 35,2776
%0.61
Altın 2.324,900
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa-Torbalı bölünmüş yolu ihaleye çıkıyor

Kemalpaşa-Torbalı bölünmüş yolu ihaleye çıkıyor

35 kilometrelik Kemalpaşa-Torbalı bölünmüş yolunun 31 kilometresi için fiziki standartlarının iyileştirilmesi ve Bitümlü Sıcak Karışım kaplamalı olarak tamamlanması amacıyla 5 Ocak 2016 tarihinde ihale yapılacak. Projenin tamamlanmasıyla, İzmir şehir merkezinde oluşan trafik yoğunluğunda ciddi bir azalma olacak. Kemalpaşa-Torbalı bölünmüş yolu ihaleye çıkıyor

  • Ege Postası
  • 17.12.2015 - 15:33
İZMİR - İnşaatı 2011 yılı sonunda tamamlanan ve trafiğe açılan Kemalpaşa-Torbalı bölünmüş yolunun standardı yükseltiliyor. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 35 kilometrelik söz konusu yolun 31 kilometresi için fiziki standartlarının iyileştirilmesi ve Bitümlü Sıcak Karışım kaplamalı olarak tamamlanması amacıyla 5 Ocak 2016 tarihinde ihale yapılacağını açıkladı. Projenin 500 günde tamamlanmasının öngörüldüğünü belirten Kaya, 2017 yılı sonunda otoban standartlarına yakın bir yolun bölgeye kazandırılacağını ve İzmir trafiğinin nefes alacağını söyledi. Toplam 35 kilometre uzunluğundaki yolun, ihalesi yapılacak 31 kilometrelik bölümünün dışında kalan 4 kilometrelik kesiminin Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolu projesi kapsamında Kemalpaşa bağlantı yolu olarak 2015 yılında yapımı tamamlanmıştı. 1 Kasım Genel Seçimleri öncesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılışı yapılan 4 kilometrelik bağlantı yolunun önemli bir eksikliği giderdiğini belirten Kaya, ihalesi yapılacak 31 kilometrelik bölümün de tamamlanmasıyla, İzmir şehir merkezinde oluşan trafik yoğunluğunda ciddi bir azalma olacağının bilgisini verdi. 

Transit geçiş güzergahı olacak 
Projeyle ilgili bilgi veren AK Partili Kaya, “Kemalpaşa-Torbalı karayolunda yıllık ortalama günlük trafik değeri 6940 olarak ölçülmüştür. Bu rakamın % 28’i kamyon ve tır trafiği olarak göze çarpmaktadır. Yol, bu özelliğiyle sanayi bölgesi olan Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerinin İzmir-Ankara devlet yolu ile İzmir-Aydın Otoyolu’na bağlantısını sağlayan önemli bir güzergahtır. Ayrıca, Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolu projesinin tamamlanmasından sonra İstanbul - Bursa - Balıkesir istikametinden gelip Aydın - Muğla üzerinden Güney ve Ege sahillerine gidecek trafiğin İzmir il merkezine girmeden transit olarak İzmir - Aydın Otoyolu’na bağlantısını sağlayacak olması nedeniyle de ileriki yıllarda trafik yükü oldukça artacak önemli bir güzergahtır. Ayrıca söz konusu güzergah, Ankara istikametinden gelen transit trafik ile Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolu trafiğini İzmir şehir merkezine girmeden İzmir-Aydın Otoyolu’na bağlayan en kısa güzergahtır. Bu sebeple, yolun fiziki standartlarının yükseltilmesi sonucu trafik sayısı artacak bu sayede şehir merkezinde oluşan trafik yoğunluğu önlenmesi, akaryakıt giderlerinin azaltılarak seyahat süresinin kısalması ve ulaşım konforunun arttırılması sağlanmış olacaktır. Bu nedenle Kemalpaşa-Torbalı arasında kalan 31 kilometrelik kesim, fiziki standartlarının iyileştirilmesi ve Bitümlü Sıcak Karışım kaplamalı olarak tamamlanması amacıyla ihale edilecektir. Söz konusu proje ile ilgili ihale hazırlıkları tamamlanmış olup ihale ilana çıkarılmıştır. 5 Ocak 2016 tarihinde ihale edilecek olan projenin 500 günde tamamlanması öngörülmüş olup, 2017 yılı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir. İzmir’imizde gerçekleştirdiği yatırımlar, kentimize kazandırdığı eserlerle bir hizmet destanı yazan Sayın Bakanımız Binali Yıldırım’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.