Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK'ten 18 Aralık'ta dev miting hazırlığı

DİSK'ten 18 Aralık'ta dev miting hazırlığı

Geçtiğimiz hafta taşeron işçilere kadro verilmesi için Türkiye’nin dört bir yanında eş zamanlı imza kampanyası başlatan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) İzmir’de alanlara iniyor. 18 Aralık günü saat 13:00’da Basmane’den Gündoğdu Meydanı’na kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirecek olan İzmirli işçiler, yapacakları mitingde hükümete seslenerek “Söz verdiniz, sözünüzü tutun” çağrısında bulunacak. DİSK'ten 18 Aralık'ta dev miting hazırlığı:

  • Ege Postası
  • 16.12.2015 - 14:12
İZMİR- DİSK Ege Bölge Temsilciliği bünyesinde gerçekleşen basın açıklamasına DİSK ve DİSK’e bağlı sendikaların temsilcileri, sendika şube başkanları ve iş yeri temsilcileri ile çok sayıda emekçi katıldı. 18 Aralık’ta yarım günlüğüne iş bırakacaklarını açıklayan İzmirli işçiler, yapacakları etkinlik için İzmir halkından destek isterken, kadro talepleri için de alanlara inmeye hazırlandıklarını duyurdu.
 
DİSK’TEN 18 ARALIK ÇAĞRISI
18 Aralık’taki dev yürüyüş öncesi düzenlediği basın açıklaması ile önemli çağrılarda bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, seçim süreci ve emek camiasına yönelik vaatler hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: “1 Kasım seçimlerinden sonra kurulan hükümetin açıklamış olduğu eylem programında yine emekçiye boş vaatlerin dışında hiçbir şey çıkmamıştır. 9 Aralık’ta başlatmış olduğumuz “Söz verdiniz, sözünüzü tutun” başlığı adı altında taşerona kadro imza kampanyasından sonra,  DİSK’ e bağlı şubelerimizle birlikte 18 Aralık’ta yapacağımız kitlesel yürüyüş ile ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.”


 
“AYRIMSIZ, ŞARTSIZ KADRO İSTİYORUZ”
DİSK olarak norm kadro yasasının kaldırılmasın ve kamuda çalışan tüm işçilere güvenceli çalışma koşullarının sağlanmasını talep ettiklerinin altını çizen Sarı şöyle devam etti: “Yaklaşık 30 yıl geçmişi olan kamudaki taşeron işçiliği artık sürdürülemez noktaya gelmiştir. Sistem çökmüştür. Taşeronluk sürdürülemez hale gelmiştir. Kamudaki hizmet sürekli olduğu için kamu işleri daimi işlerdir. Daimi nitelikteki kamu hizmetlerinde ihale olmaz. 5393 sayı yasanın norm kadro ile belirlenen bölümü TBMM de verilecek bir önergeyle ortadan kaldırılırsa herkes kendi asıl işinin işçisi olacaktır. Kamu da asıl iş, yardımcı iş ayrım yapılmamalıdır. Tüm çalışanların anlamadığı tek nokta neden kamu kuruluşları aracı kullanarak, birilerini zengin etmenin derdine düşmüştür. Oysa ihaleyle yapılan her hizmet alımında emek harcamadan, mütehitler, yandaşlar emekçiler üzerinden zengin edilmektedir. Bütün bunlara dur diyoruz. Son iki yılda iş cinayetleri ve işçi katliamlarında bir kez daha görülmüştür ki, kaybettiğimiz işçi arkadaşlarımız taşeronluk sisteminin ucuz esnek çalışmanın kurbanı olmuşlardır. İşçi katliamlarını önlemek içinde taşeronluk sisteminin kalkması gerekmektedir.”


 
“SÖZ VERDİNİZ, SÖZÜNÜZÜ TUTUN”
Ayrımsız, şartsız tüm taşeron işçilere kadro istediklerini söyleyen Sarı, “Söz verdiniz, sözünüzü tutun. Hükümetin açıkladığı programa baktığımızda, işçilerin, emekçilerin ağzına bir parmak bal çalıp, asgari ücreti bin 300 lira yapacağız dediniz. Kamuda çalışan taşeron işçilerin belli bir bölümüne kadro vaadinde bulundunuz. Ancak arkasından gelecek olan kıdem tazminatı gaspını hayata geçirmek için de çalışmalar yapılmaktadır. Tüm bu sebeplerden dolayı, başta konfederasyonumuz DİSK ve DİSK’e bağlı sendikalarımızla mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi, taleplerimiz yerine gelene kadar da sokakta, alanlarda olacağımızı duyuruyoruz” diyerek sözlerine son verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.