Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'nın doktor aday adayı projelerini anlattı... 5.0 belediyecilik sözü!

Karşıyaka'nın doktor aday adayı projelerini anlattı... 5.0 belediyecilik sözü!

CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı olan Dr. Taha Okan, Karşıyaka’ya dair projelerini anlattı. Tutmayacağı hiçbir sözü vermeyeceğini kaydeden Dr. Taha Okan, Karşıyaka’yı Karşıyakalılarla birlikte yönetme sözü vererek, 5.0 belediyecilik yapacağını söyledi. Karşıyaka'nın doktor aday adayı projelerini anlattı

  • Ege Postası
  • 04.12.2018 - 17:18

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-TV35 ve Egepostası ortak yayınına katılan CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Taha Okan, önemli mesajlar verdi.

Merkezi hükümetle ve büyükşehir belediyesiyle işbirliği içinde olacağını vurgulayan Okan, “Tutamayacağım hiçbir şey için söz vermeyeceğim. Karşıyaka Belediyesi CHP’li olacak ve onun belediye başkanı da ben olacağım. Mahallenin en güzel kızı hiçbir yere gitmeyecek. Benim belediye başkanı olduğum Karşıyaka’da sahil düzenlemesi için büyükşehirle işbirliği içinde çalışacak. Ben merkezi hükümetle de işbirliği yapacağım. İşbirliğine açığız, kimseye parmak sallamayacağız” dedi.

KARŞIYAKA’DA 5.0 BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ

Karşıyaka’da belediye, halk ve mahalle meclisleri oluşturacağını dile getiren Okan, “Karşıyakalılara yetişeceğim belediye başkanı olursam. Onlarla beraber Karşıyaka’ya yaraşan belediye, halk, mahalle meclisleriyle kenti birlikte yöneteceğiz. Hem karar almada söz sahibi olacaklar, hem de icrada denetim hakkına sahip olacaklar. Karşıyaka’nın sosyal beklentilerine uygun projeleri hayata geçireceğiz. Belediyecilik 5.0 diyorum ben buna” diye konuştu.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

KARŞIYAKA’YA 5.0 BELEDİYECİLİK

Karşıyakalılara yetişeceğim belediye başkanı olursam. Onlarla beraber Karşıyaka’ya yaraşan belediye, halk, mahalle meclisleriyle kenti birlikte yöneteceğiz. Hem karar almada söz sahibi olacaklar, hem de icrada denetim hakkına sahip olacaklar. Karşıyaka’nın sosyal beklentilerine uygun projeleri hayata geçireceğiz. Belediyecilik 5.0 diyorum ben buna.

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ KURACAĞIZ

Karşıyaka eğitim seviyesi çok yüksek. Bu kitlenin de kendilerine benzeyen evlatları var. Karşıyaka’nın bir üniversite ihtiyacı var. Kamulaşması gereken ve toplumu varsıl kılmanın tek yolu insanları bilgiyle donatmak. Biz çocuk üniversitesi kuracağız. Haftanın 4 günü çocuklarımıza matematik, fen öğretmek değil bilişim atölyelerinde kodlama yaptırmak gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çelik gökdelenler yapan müteahhitler değil, içine beton çekirdek koymamayı hayal eden gençler yetiştirmeyi planlıyoruz. On yılın sonunda Karşıyaka’yı Karşıyakalılar yönetecek sığlığından kurtulup İzmir’i Karşıyakalılar yönetecek, Türkiye’yi Karşıyakalılar yönetecek ve dünyaya yön verecek bilim insanları ve CEO’lar bizim yönettiğimiz belediyenin yaptığı çocuk üniversitelerinden çıkacak. A sınıfı çok kaliteli eğitime ihtiyacımız var. Gurme olunca yemeği beğenmezsiniz. Çok eğitimli ve kültürlüler ancak onlar için örgün eğitimin veremediği eğitimi belediye çatısı altında vereceğiz.

TUTMAYACAĞIM HİÇBİR ŞEY İÇİN SÖZ VERMEYECEĞİM

Tutamayacağım hiçbir şey için söz vermeyeceğim. Karşıyaka Belediyesi CHP’li olacak ve onun belediye başkanı da ben olacağım. Mahallenin en güzel kızı hiçbir yere gitmeyecek. Benim belediye başkanı olduğum Karşıyaka’da sahil düzenlemesi için büyükşehirle işbirliği içinde çalışacak. Ben merkezi hükümetle de işbirliği yapacağım. İşbirliğine açığız, kimseye parmak sallamayacağız.

KARŞIYAKA’YA MARİNA YAPMALIYIZ

Söz gelimi bir stad sorunumuz var Karşıyaka’da. Stadın önüne bir marina yapılmalı şu anki stat alanımızın önüne. Marina aparyı bir ekonomik güç katacak. Geliri Karşıyaka spor kulübüne kaynak olur. Ama bu benim tek başıma yapabileceğim bir hayal değil. Büyükşehirden merkezi hükümete kadar herkesle işbirliği halinde Karşıyaka’da güzellikler yaratmaya çalışacağız. Bilimi ve fenni rehber ediniriz.

BEN HİÇ HAYAL SATMADIM

Ben hiç hayal satmadım. Çok somut projemiz var. Ama hiçbiri para getiren projeler değil. Birincisi borçsuz bir belediye yaratacağız. Sıkı bir mali disiplin yakalayıp çalışanlarımıza alınlarından akan ter kurumadan karşılığını ödeyebilmek istiyorum. Birinci farkımız; eğitimli bir kitlemiz var. Yaş ortalaması yüksek bir nüfus ortalamamız var. Karşıyaka 350 bin nüfuslu bir kente göre 3 milyon sene daha yaşlı. Yaş ortalaması yüksek nüfusun gereksinimlerine hitap eden bir kent kurgulamalıyız.

TÜRKİYE’Yİ DEĞİŞTİRMEYİ ARZULADIĞIM PROJEM ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ

Türkiye’yi değiştirmeyi arzuladığım projem Çocuk Üniversitesi. İyi bir Atatürkçüyüm ama bayrak sallamak, oturduğu masadan kalkıp zıplamak olarak algılamam. Atatürk bunu nasıl çözerdi diye düşünürüm. Türkiye’nin temel sorunu yoksulluk. Yoksulluğun temel kaynağı ne eğitimsizlik. Eğitimsizliğin getirdiği şey ney, bir şey üretememek. Yükte hafif pahada ağır şeyler üretmeliyiz. İnovasyon gücü yüksek gençler yetiştirmeliyiz. Apple’ın metal değiri 15 dolar etmez ama satış tutarı yüzlerce dolar. Çocuklarımızın gençlerimizin içinde ne varsa bunu açığa çıkaracağız. Çocuk üniversitemiz bunu amaçlıyor.

OLGUNLAR İÇİN DE YENİLENME ÜNİVERSİTESİ KURACAĞIZ

Olgunlar için de tazelenme üniversitesi kuracağız. Dünyada örnekleri 60 yaş. Bizde 50 yaşında emekli olanlar da var. Bir Yenilenme Üniversitesi kuracağız. Bu yaş grubuna dinler tarihi, yaşlıların miras hukuku vesaire vesaire teorik dersler vereceğiz.

YAŞLI PARLAMENTOSU KURACAĞIZ

Yine bir yaşlı parlamentosu kuracağız. Beş yıl içinde yaşlı dostu kent haline gelmemiz lazım. Belediye ile işbirliği içinde çalışacak bir yaşlı parlamento olacak.

CUMHURİYET MAHALLESİ VE KARŞIYAKA’YI KORUYACAĞIM

Karşıyaka’nın meydanı yok. Mümkün görünmüyor. Meydanın yapılması gereken yer Latife Hanım Köşkü’nden başlayan yer. Kamulaştırmayı hangi parayla yapacağı? Maaşları ödemekte sıkıntı olduğu söyleniyor. Kentin silüetini değiştirelim ancak kent kimliği bozulmuş durumda.  Cumhuriyet Mahallesi ve Örnekköy’ü koruyacağım.

GERİYE DÖNÜŞÜ OLMAYACAK İŞLERE PARA YATIRMAYACAĞIM

Çevrilebilir borç olabilir. Biz elimizdeki parayı mutlaka akılcı kullanmak durumundayız. Belediyemizde kemerlerimizi sıkmak zorundayız. Bir personelden bir buçuk personellik verim elde etmeli ve personelimize alın terini ödeyebilmeliyiz. Geriye dönüşü olmayacak işlere para yatırmayacağım. Belediyecilik bir işletme değil, sosyal bir hizmet. Para kazanılmayacak işlere para yatırmamak önemli. Atatürk böyle düşünürdü.

KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜ’NÜN EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞINI KAZANMASI LAZIM

Karşıyaka Spor Kulübü derken Karşıyaka’nın hiçbir eksiği yoktur. 14 dalda spor yapılır. Karşıyakalılar sporu çok sever. Karşıyaka’nın hak ettiği, yakışan bir stada kavuşturulması lazım. Karşıya Spor Kulübü’nün ekonomik bağımsızlığını kazanması lazım. Bu sorun CHP’den kaynaklanıyormuş gibi bir algı yaratılıyor. AK Parti’nin yapmak isteyip de yapamadığı proje var m? Sadece topçu kışlasıydı. Bu sorun çözülmek istenseydi çözülürdü. Sorunların da paydaşları var. Karşıyaka, İzmir Büyükşehir Belediyesi, merkezi hükümet, şehircilik müdürlüğü ortağı ancak en büyük mağduru Karşıyakalılar. Karşıyaka’nın tahsisli arazisi yok. Sorunun ortağı olan taraflarının hepsini masaya davet etmek istiyorum. 23 Nisan 2019 tarihini de son tarih olarak belirliyorum. Ya da 19 Mayıs’ta. Bu iki tarihten birinde çözmek istiyorum. Önerileri halk oyuna sunacağım.

ŞU ANDAKİ STAT YERİ UYGUN DEĞİL

Şu andaki yer uygun değil stat için. Siyaseti inandırıcı yapmaktan yanayım. O arazi problemli bir yer. Bireysel önerim, halk dalkavukluğu yapmadan, 22 bin metrekarelik eski stadın yerine güzel bir alt yapı tesisi yapalım. Kulüp para kazanır. Ulaşımı da kolay. Stat alanının içine buz pisti yapalım.

SELÇUK YAŞAR TESİSLERİNİN BULUNDUĞU  ARAZİYE MODERN STAT YAPILABİLİR

Selçuk Yaşar Tesisleri’nin olduğu yer tarım arazisi. Hükümet elini taşın altına koysun. 15-20 bin kişilik modern bir stat yapılsın. Girişi ve çıkışı çok kolay. Çiğli’de kalıyor ama Karşıyaka ile sınırdır. Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki 71 bin metrekarelik yeri de TFF’ye verelim. TFF alt takımları ve A Milli Takım gelip kamp yapsın. Kullanmadıkları zamanlarda da Karşıyaka Spor Kulübü’nün sporcuları orada antrenman yapsın. Ben bu öneriyi yapacağım.

KEDİ KÖPEK OTELİ YAPACAĞIM

Hayvan projemiz var bizim. Yaptığımız her işi bilim temelli planladık. Karşıyaka’da kaç hayvan olduğunu bilmiyoruz ancak 200 pet shop var. Bu kadar hizmet sunucusunu karşılayacak şekilde kedi, köpek varlığı kesin. İzmir’de 400 veterinerin 39’u Karşıyaka’da. Karabağlar’ın iki köyü var mahalle olmuş, Karşıyaka’nın da. Karabağlar’ın nüfusu 380 bin, orada 7 veteriner çalışıyor. Biz gerçekten Karşıyakalılara yakışır biçimde bugüne kadar çalıştık. Bizim çok evcil hayvanımız var. Kedi köpek oteli kurmayı planlıyorum. Adını da fox koymak istiyorum. 24 saat izleyebilecekleri bir yer olacak. Tatile gittiklerinde, işleri olduğunda para karşılığında bırakacakları bir yer olacak. Buradan kazanacağımız parayla da sahipsiz köpek ve kediler için su ve beslenme istasyonları kuracağım. Her köşe başına ben hayvan severim diyen kuru mama dökemeyecek. Karşıyaka’da köpekler döner yemekten obez oldu. Karşıyaka’daki hayvan beslerken yaşanan gıda terörüne son vereceğim.

DAR GELİRLİLER İÇİN TANZİM SATIŞ MAĞAZALARI KURACAĞIM

Dar gelirliler için tanzim satış mağazaları ve ev hijyenine yönelik deterjan üretip onlara ulaştıracağız. Dar gelirlilerin kendilerine hasta olmasın. İzmir bir tarım havzası. Üç havzası olan tek kent. Burası bir tarım kenti. Domatesi Kınık’tan, patatesi Ödemiş’ten alacağız, Dikili’den bamya getireceğiz. Tanzim satış mağazalarında bu ürünleri ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz sunacağım. Dar gelirli vatandaşlarımızın kalori ihtiyacını karşılayacağım.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.