Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7662
%0.1
Altın 2.496,640
%0.49
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ'ın kader günü belli oldu

Karabağ'ın kader günü belli oldu

Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ’ın CHP İzmir İl Yönetim Kurulu tarafından 'kesin ihraç' talebiyle disipline sevk edilmesiyle ilgili nihai kararın verileceği tarih belli oldu. CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, 13 Eylül Perşembe günü Hasan Karabağ için toplanacak ve kesinleşecek cezası için karar verecek.  Komisyona ifade vermemişti, tebligatı gönderildi… 

  • Ege Postası
  • 28.08.2019 - 09:39

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI-Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ’ın CHP İzmir İl yönetimi tarafından 'kesin ihraç' talebiyle disipline sevk edilmesinin ardından hakkında kesin kararın çıkacağı tarih belli oldu. Karabağ’ın dosyası için il disiplin kurulu 13 Eylül’de toplanarak nihai kararı verecek.

SEÇİM DÖNEMİNDE VERDİĞİ DEMEÇLER SEBEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ 

Hasan Karabağ’ın disiplin süreci seçim döneminde Bayraklı Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada kamuoyuna ve basına yaptığı açıklamalar sebebiyle başlatıldı. Karabağ, Bayraklı Belediye binasının önünde ve Bayraklı’da gerçekleşen deve güreşi festivalinde partisinin yetkili organlarını sert sözlerle eleştirerek tepkilerin odağı haline geldi.  Seçim döneminin sona ermesiyle birlikte Karabağ’ın disipline sevk edilmesi için dosyası hazırlandı ve CHP İzmir İl Yönetimine gönderildi. İl Yönetim Kurulu, Karabağ için disiplin sürecini başlatarak dosyasını Ankara’ya gönderdi.

KARABAĞ KOMİSYONA İFADE VERMEDİ 

Parti tüzüğüne göre; Karabağ’ın disiplin suçunu işlediği sırada, Bayraklı Belediye Başkanlığı görevini yürütmesi sebebiyle YDK’ya sevk edilmesi beklenirken, İzmir İl Yönetimi’nin MYK’ya gönderdiği dosya Karabağ'ın şu anda belediye başkanı olmaması nedeniyle tekrar İzmir’e geri gönderildi ve kararı il yönetim kurulunun vermesi istendi. İzmir İl Yönetimi de Karabağ için bir komisyon kurarak ifadesinin alınmasına karar verdi. Karabağ’ın 19 Ağustos Pazartesi günü il başkanlığına gelerek komisyona ifade vermesi gerekiyordu ancak ifade vermeye gelmedi. 

NİHAİ KARAR 13 EYLÜL’DE ÇIKACAK

Karabağ’ın ifadesinin alınması için kurulan komisyon aynı gün Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin’in ifadesini aldı. Hazırlanan raporlar gerekli yerlere sunulurken İl Yönetim Kurulu, Hasan Karabağ’ı 'kesin ihraç' istemiyle disipline sevk etti. Disiplin kurulu, Karabağ’a tebligatını gönderdi. 13 Eylül günü toplanacak CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, Hasan Karabağ için nihai kararı verecek. 

Karabağ'ın karardan sonra 10 günlük itiraz etme süresi var.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.