Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de değişim rüzgarı! Yarıdan fazlası Meclise veda ediyor

İzmir'de değişim rüzgarı! Yarıdan fazlası Meclise veda ediyor

İzmir’de dört siyasi partinin YSK’ya teslim edilen ve açıklanan milletvekili adayları listesinde birçok mevcut vekile yer verilmedi. AK Parti ve CHP'den beşer isim aday gösterilmezken, MHP’de Oktay Vural ve Ahmet Kenan Tanrıkulu da parti listesine giremedi. HDP'de Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan, partinin iki dönem kuralına takıldıkları için aday olamadı.

  • Ege Postası
  • 22.05.2018 - 11:03

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-24 Haziran seçimleri öncesi milletvekili adaylarını belirleyip Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) veren partilerin listeleri netleşti.

AK Parti, CHP, MHP ve HDP İzmir milletvekillerinin bir çoğu yeni milletvekili listesinde yer alamadı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 26. dönemde İzmir’de 14 milletvekili çıkarmıştı. Aytun Çıray’ın istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesinin ardından İzmir’de 13 milletvekili kalan CHP İzmir’in yeni milletvekili listesine Musa Çam, Ali Yiğit, Zeynep Altıok, Zekeriya Temizel ve Mustafa Balbay giremedi.

AK Parti'nin ise İzmir’de 8 milletvekili bulunuyor. Yeni listede mevcut vekillerden Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan, Prof. Dr. Nükhet Hotar, İbrahim Turhan, Kerem Ali Sürekli yer almadı. Başbakan Binali Yıldırım, Hamza Dağ, Mahmut Atilla Kaya yeniden aday oldu. 

Milliyetçi Hareket Partisi’nde ise 1999 yılı seçimlerinden bu yana 5 kez milletvekilliği yapan ve yedinci kez adaylık başvurusu yapan Oktay Vural ve Ahmet Kenan Tanrıkulu bu kez listeye giremedi.

İzmir'den 2 milletvekili bulunan HDP'de ise mevcut vekiller Müslüm Doğan ve Ertuğrul Kürkçü listede yer almadı. İki ismin de iki dönem kuralına takıldığı belirtildi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.