Dolar 32,2659
%0.03
Euro 34,6890
%-0.06
Altın 2.394,190
%-0.26
Bist-100 10.301,00
%-0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte İYİ Parti'nin İzmir adayları; Aşık Veysel'in torunu aday

İşte İYİ Parti'nin İzmir adayları; Aşık Veysel'in torunu aday

İzmir'de birinci bölgede Müsavat Dervişoğlu, ikinci bölgede Aytun Çıray birinci sıraya yerleşti.Meral Akşener'in başdanışmanı, merhum Türk halk ozanı Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer, İzmir birinci bölge 4'üncü sıradan aday gösterildi. İYİ Parti İzmir milletvekili adayı olan ve listede birinci bölge 5'inci sırada yer alan İYİ Parti Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Osman Ertürk Özel, adaylıktan istifa etti. İşte İYİ Parti'nin İzmir adayları

  • Ege Postası
  • 21.05.2018 - 17:24

EGEPOSTASI - İYİ Parti'nin YSK'ya teslim edilen listesinde, İzmir'de birinci bölgede Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, ikinci bölgede Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray birinci sıraya yerleşti. Milletvekilliği için il başkanlığından istifa eden Yıldırım Ulupınar ise birinci bölge ikinci sıradan yarışa katılacak. 

Yeni kurulan ve ilk sandık sınavını 24 Haziran'da verecek olan İYİ Parti'nin İzmir milletvekili aday listesi açıklandı. İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in başdanışmanı, merhum Türk halk ozanı Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer, İzmir birinci bölge 4'üncü sıradan aday gösterildi.

Listede, birinci bölgenin ilk sırasında Dursun Müsavat Dervişoğlu yer alırken, ikinci bölge 1'inci sırada ise İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray aday gösterildi.

KURUCU GENEL BAŞKAN İSTİFA ETTİ

İYİ Parti İzmir milletvekili adayı olan ve listede birinci bölge 5'inci sırada yer alan İYİ Parti Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Osman Ertürk Özel, adaylıktan istifa etti. Kişisel sosyal paylaşım sitesi üzerinden istifa ettiğini duyuran Özel, partisi için en üst gayretle çalışmaya devam edeceğini yazdı. 

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden İYİ Parti İzmir milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıklayan İYİ Parti Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Osman Ertürk Özel, şu ifadelere yer verdi: 

"24 Haziran 2018 genel seçimlerinde partimiz listelerinde İzmir 1. bölge 5. sıra adayı olarak gösterilmiş bulunmaktayım. İlgili adaylıktan gördüğüm lüzum üzere istifa etmiş bulunuyorum. Partimizin başarısı ve Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığı için en üstün gayretle çalışmaya devam edeceğim."

TANIDIK İSİMLER VAR

İYİ Parti'nin İzmir adayları arasında tanıdık simalar yer aldı. Milliyet Gazetesi Yazarı Gazeteci Mehmet Tezkan, İzmir ikinci bölge 3'üncü sırada yer aldı. Demokrat Partili isimler de İYİ Parti listelerinden aday gösterildi. DP İzmir İl eski Başkanı Metin Dökmeciler ikinci bölge 6'ncı sıradan aday olurken, yine il eski başkanı Osman Varol da birinci bölge 6'ncı sıradan İYİ Parti milletvekili adayı oldu. 18 Aralık 2002'de silahlı saldırı sonucu öldürülen tarihçi yazar Necip Hablemitoğlu'nun eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu da İzmir ikinci bölge 3'üncü sıradan aday gösterildi.

BAŞKANDAN DEĞERLENDİRME

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, "Gayet iyi bir liste oldu. Listemizde teşkilattan ve partiye oy getirebilecek isimler var. Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer gibi, her kesimden oy alabileceğimiz isimlerin yer aldığı bir liste yapıldığını düşünüyorum. Bu liste, bizi İzmir'de birinci yapacaktır" diye konuştu. 

İYİ Parti İzmir adaylarının isimleri şöyle: 

1. BÖLGE

1-Müsavat Dervişoğlu

2-Yıldırım Ulupınar

3-Mehmet Tezkan

4-Çiğdem Özer

5-Osman Ertürk Özel

6-Osman Varol

7-Bülent Kırılmaz

8-Serap Özöktem

9-Ülkü Doğan

10-Hüseyin Hakan Işık

11-Burcu Bostancıoğlu

12-İbrahim Dönertaş

13-Kadir Gürel

14-Gizem Albaş

2. BÖLGE

1-Aytun Çıray

2-Mustafa Kerpişçi

3-Şengül Hablemitoğlu

4-Hüsmen Kırkpınar

5-Behice Yıldız Ünsal

6-Metin Dökmeciler

7-Anıl Selek

8-Nadir Gergin

9-İlker Gül

10-Salih Atakan Duran

11-Hayri Köseoğlu

12-

13-Murat Cem Özdemir

14-Pelin Yetkin Yazıcı

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.