Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının yıldızlarına ödül

Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının yıldızlarına ödül

EGE İhracatçı Birlikleri bünyesinde 2017 yılında ihracat şampiyonu olan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), geçen yıl 2 milyon dolar ve üzeri ihracat yapan 78 üyesini ödüllendirdi. Ödül töreninde konuşan EHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Türkiye olmasa Avrupa'nın giyinemeyeceğini ileri sürdü.

  • Ege Postası
  • 06.02.2018 - 09:56

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatının Yıldızları 2017 Yılı Ödül Töreni, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) binasında gerçekleştirildi. Tören öncesi basın mensupları ile bir araya gelen Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, hem özeleştiri yaptı hem de iddialı sözler söyledi. Kızılgüneşler, Türkiye'nin giyim sektöründe olmaması halinde Avrupa'nın giyinemeyeceğini ileri sürdü. Görev süresinde önüne koyduğu hedefi de açıklayan Kızılgüneşler, ihracatta istediği rakamları yakalayamadığını söyledi. Kızılgüneşler, "Türkiye olmazsa Avrupa giyinemez. Avrupa sadece eski moda ile giyinir. Eğer Türkiye olmazsa Avrupa'daki moda algısı bu şekilde olmaz. Türkiye'ye ihtiyaçları var. Modanın hızına ayak uydurabilecek, Türkiye kadar güçlü bir ülke yok. Arkadan Portekiz ve Balkan ülkeleri yetişmeye çalışıyor, ancak alt yapıları yok" dedi.

KEŞKE 1.5 MİLYAR DOLARLA BİTİREBİLSEYDİM

Ticaret dünyasının aslında politik dünyanın çok paralelinde gelişmediğini vurgulayan Emre Kızılgüneşler, burada uzun süreli ticari birlikteliklerin söz konusu olduğunu kaydetti. Kızılgüneşler, "Bizim tedarikçimiz, onların müşterisi, baskının dışına çıktı. Son 5-6 yıldır artık ortak iş yapma kültürü oluştu, özellikle Avrupa ile Türkiye arasında. Bunun Türkiye'deki en büyük yansıması da Ege Bölgesi'nde hissedildi. Diğer bölgeler ile aramızda çok bariz fark var. Bizim Euro bölgesine ihracatımız Türkiye genelinin çok üstünde. Türkiye'nin Euro bölgesine ihracatı yüzde 56 civarında. Ama Ege Bölgesi'nde bu rakam yüzde 75'lere kadar gidiyor" diye konuştu. Ege Bölgesi'nden 1 miyar 265 milyon dolar konfeksiyon ihracatı yapıldığını açıklayan Kızılgüneşler, nisan ayında görev süresinin dolduğunu hatırlattı. "Keşke ben görev süremi 1.5 milyar dolarla bitirebilseydim" diyerek özeleştiride bulunan Kızılgüneşler, "Hedefimi öyle koymuştum fakat bu konuda kendimi başarılı bulmuyorum açıkçası. Bu seviye benim hayalim değil ama elimizden bu kadar geldi" dedi.

İHRACATIMIZ YÜZDE 3 ARTTI

Basın mensuplarına açıklama yaptıktan sonra düzenlenen törende ödül almaya hak kazanan firmalara seslenen Emre Kızılgüneşler, şunları söyledi:

"Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altında bulunan 12 ihracatçı birliği arasında uzun yıllardır ihracatta lider konumda bulunuyoruz. Birliğimizden yapılan 2017 yılı ihracatı, 2016 yılına göre yüzde 3 artarak 1 milyar 265 milyon dolara ulaştı. Bu yıl birliğimizden yapılan ihracatta İspanya ilk kez Almanya'yı geçerek en fazla ihracat yaptığımız ülke konumuna yükseldi. En büyük ilk 5 ihracat pazarımız ise sırasıyla İspanya, Almanya, İngiltere, Hollanda ve İtalya oldu."

Emre Kızılgüneşler'in konuşmasının ardından Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin toplam ihracatının yüzde 90'ını yapan, her biri 2 milyon dolar ve üzeri ihracat gerçekleştiren 78 firmaya ödülleri verildi.

Tören, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.