Dolar 32,3434
%0.29
Euro 35,1031
%-0.05
Altın 2.310,570
%1.45
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ezinç, pratik güneş enerjili su ısıtıcısıyla Avrupa İnovasyon ödülü aldı

Ezinç, pratik güneş enerjili su ısıtıcısıyla Avrupa İnovasyon ödülü aldı

Güneş enerjisi sektörünün Oscar’ı kabul edilen Intersolar Innovation Award 2013 (Avrupa İnovasyon) ödülünü, “Solar Thermal Technologies” klasmanında Türk şirketi Ezinç kazandı. Ezinç, bu ödülü alan ilk Türk firması oldu. Güneş...

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 11:00
Güneş enerjisi sektörünün Oscar’ı kabul edilen Intersolar Innovation Award 2013 (Avrupa İnovasyon) ödülünü, “Solar Thermal Technologies” klasmanında Türk şirketi Ezinç kazandı. Ezinç, bu ödülü alan ilk Türk firması oldu.

Güneş enerjisi sektörünün nabzını tutan Intersolar Europe Konferans ve Fuarı, Alman Güneş Enerjisi Endüstrisi Kurumu (BSW Solar) ile işbirliğiyle yenilikçi tasarım ve teknolojileri yakından takip ederek, küresel rekabeti arttırıp pazara ivme kazandırmak amacıyla altı yıldır "Intersolar Award" adı altında dünya çapında düzenleniyor. Dünyanın en büyük güneş enerjisi konferans ve ticaret fuarı olan Intersolar Europe kapsamında düzenlenen Innovation Awards töreni Münih’te yapıldı. 101 aday arasından seçilen yedi finalist, 15’er dakikalık sunumlarda jüriye ve seyircilere ürünlerinin yenilikçi özelliklerini anlattı. Avrupa’nın tanınmış güneş enerjisi otoritesi isimlerinden oluşan jüri, değerlendirme sonunda ödül sahibini açıkladı. Kayserili Ezinç şirketi, kuruluşunun 30. yılını kutladığı 2013'te Avrupa İnovasyon ödülünü, "Nanosol" adlı son kullanıcının kolayca kurup çalıştırabileceği, ekonomik ve portatif güneş enerjili su ısıtma sistemiyle kazandı. Törende ödülü, Ezinç A.Ş. adına Genel Müdür Hakan Alaş ve Dış Ticaret Sorumlusu Fatih İcik birlikte aldı.

Ezinç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ezinç, bu ödülü alan ilk Türk firması olduklarını belirterek şunları söyledi: "Günümüzde işletmelerin, yenilik yapmadan rekabetçi üstünlüklerini, pazar paylarını ve karlılıklarını koruyabilmesi mümkün görünmemektedir. Bu bağlamda ar-ge ve inovasyon, kurumların en hayati yapı taşlarından biri haline gelmiştir. Hızla değişen çevre şartları karşısında ayakta kalabilmek ve yarışta bir adım önde olabilmek için inovasyonu, kurumların belkemiği olarak konumlandırmak gerekmektedir. Biz uzun vadeli büyümemizi teknolojiye ve ar-ge’ye yaptığımız yatırımlara dayandırarak, 'sürekli yenilikçilik' vizyonuyla ulusal ve uluslararası piyasalardaki pazar payımızı arttırmayı hedeflemekteyiz. Aldığımız dünya çapındaki bu ödül, doğru yolda emin adımlarla ilerlemekte olduğumuzu göstermektedir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.