Dolar 32,5666
%0.25
Euro 34,9544
%-0.05
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emeklinin borç faizlerini silin çağrısı

Emeklinin borç faizlerini silin çağrısı

DİSK'e bağlı Emekli-Sen İzmir Şubeleri, 2017 Merkezi Bütçesi'nin emekli ve ücretli çalışanlar lehine düzenlenmesi çağrısı yaptı. DİSK'e bağlı Emekli-Sen İzmir Şubeleri, 2017 Merkezi Bütçesi'nin emekli ve ücretli çalışanlar lehine düzenlenmesi çağrısı yaptı.

  • Ege Postası
  • 13.12.2016 - 14:02

Emekli maaşlarının asgari 2000 TL olmasını isteyen Emekli-Sen, emeklilerin borç faizlerinin silinmesini, temel tüketim mallarından vergi alınmamasını, yüksek gelir elde edenlerden servet vergisi alınmasını da talep etti.

DİSK'e bağlı Emekli-Sen İzmir Şubeleri ortak açıklama yaptı. 2017 yılı Merkezi Bütçesi'yle ilgili açıklamayı Balçova Şube Başkanı Ercan Çınarlı okudu. 2017 yılı Merkezi Bütçe Kanun tasarısında bütçenin 645 milyar 124 milyon TL olduğunu belirten Çınarlı, “Dikkat çeken harcamalar karşılaştırıldığında bütçenin toplumun yoksul kesimlerini yakından ilgilendiren ve onlara gelir desteği sağlayan, eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik gibi alanlar yerine savunma ve güvenlik gibi alanlara harcandığını söyledi. Çınarlı, “ Savunma ve güvenlik harcamalarının 2017 merkezi bütçesinin yüzde 11'ini oluşturmasının temel nedeni, AKP'nin içeride ve dışarıda izlediği güvenlik, şiddet ve çatışma politikalarıdır" dedi. Bütçe incelendiğinde emekçi halkın 2017 yılında vergi yükü altında ezilmeye devam edeceğini belirten Çınarlı, “Türkiye'de enflasyon ve işsizliğin artmaya devam etmesi, satın alım gücünde yaşanan gerileme, emekçi ailelerin borçlanarak yaşamlarını sürdürmeye çalışmaları 2017 yılında da bütçeden emekçilerin payına işsizlik ve yoksulluk düştüğünü göstermektedir. Türkiye gelecek yıl ciddi yapısal sorunlar, yüksek işsizlik ve ekonomik durgunluk tehdidi ile de karşı karşıyadır" dedi. Çınarlı, 2017 yılında emeklilerin ekonomik olarak büyük risklerle karşı karşıya kalmamaları için acil olarak bütçenin emekliler ile ücretli çalışanların ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını gözetecek şekilde düzenlenmesinin gerektiğini söyledi. Kamu harcamalarının arttırılması gerektiğini belirten Çınarlı, “Özellikle Milli Eğitim, Sağlık ve Çalışma Bakanlığı bütçeleri en az iki kat arttırılarak, emeklilerin maaşları insanca yaşacakları seviyeye çıkarılmalı, eğitim ve sağlık hizmetleri herkese eşit ve parasız verilmelidir. Asgari emekli aylığı 2000 TL olmalıdır. Asgari ücret de 2000 TL olarak belirlenmeli ve vergi dışı bırakılmalıdır. Ağır borç yükü altındaki emeklilerin borç faizleri tamamen silinmeli, borç ödeme kolaylığı getirecek düzenlemeler yapılmalıdır. Kayıt dışı ekonomik kayıt altına alınmalı, sigortasız işçi çalıştırmaya asla izin verilmemelidir. Temel tüketim mallarında hiç vergi alınmamalı, dolaylı vergiler azaltılarak, yüksek gelir elde edenlerden servet vergisi alınmalıdır" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.