Dolar 32,4865
%0.15
Euro 34,8503
%0.31
Altın 2.440,360
%0.07
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK Genel Başkanı Beko: 'Katliamlar ülkesi olduk'

DİSK Genel Başkanı Beko: 'Katliamlar ülkesi olduk'

Önceki akşam İstanbul’da meydana gelen ve 44 yurttaşın yaşamını yitirdiği bombalı terör saldırısının ardından DİSK Genel Başkanı Beko’dan flaş açıklamalar geldi. Saldırıyı kınayan Beko, Türkiye’nin adeta katliamlar ülkesi olduğunu belirterek “Artık akan bu kan dursun” sözleriyle iktidara seslendi. Kanlı tablo: 20 saldırı, binden fazla yaralı!

  • Ege Postası
  • 13.12.2016 - 11:48

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nde düzenlenen basın toplantısına KESK, TMMOB ve diğer demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri de katılım gösterdi.

7 HAZİRAN’DAN BU YANA BİNİN ÜZERİNDE CAN KAYBI

Geçtiğimiz gün meydana gelen bombalı saldırıyı kınayan ve olayın bir katliam olduğunu dile getiren DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “İstanbul Dolmabahçe’deki insanlık dışı katliamda 44 insanımızı yitirdik. Öncelikle bu katliamı şiddetle lanetliyor, ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bizler artık bıktık usandık. Her gün terörü lanetliyoruz, her gün katliamları lanetliyoruz, her gün savaşı lanetliyoruz. Ama bu ülkede insanlarımız maalesef her gün yitip gitmeye devam ediyor. Artık yeter! Bu ülke toprakları kana ve gözyaşına doydu. Ancak ne kan duruyor, ne de gözyaşı… Tekrar tekrar aynı filmi izliyoruz, tekrar tekrar aynı acıları yaşıyoruz.

Bizler 10 Ekim 2015’te Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük kitle katliamlarından birine hedef olduk. Dostlarımızı, arkadaşlarımızı, çocuklarımızı toprağa verdik. O nedenle bizler katliamların acısını çok yakından biliyoruz. Patlayan her bomba bizi biraz daha öldürüyor. Ölen her insanımızla hep beraber ölüyoruz. Kolu kanadı kırılan her insanın acısını bedenimizde hissediyoruz” dedi.

“HESABINI SORMAK GÖREVİMİZDİR”

10 Ekim 2015’te Türkiye’de en kanlı terör saldırısı yaşandığını ve 101 kişinin yaşamını yitirdiğini, son seçimlerden bu yana ise 20’nini üzerinde bombalı saldırıda binin üzerinde can kaybı olduğunu aktaran DİSK Genel Başkanı Beko şöyle devam etti: “Yazık bu ülkeye… Yazık bu insanlara… Yazık bu güzelim topraklara… Ancak yazık diyerek geçemeyiz. Bizler bu ülkenin yurttaşları olarak artık korkmadan, çekinmeden soru sormaya başlamalıyız. Katliamları omuz omuza lanetlerken yıllardır bu ülkeyi tek başına yönetenlere soru sormaktan da korkmamalıyız. Türkiye’de genel seçimlerin yapıldığı Haziran 2015’ten itibaren 20’nin üzerinde bombalı saldırıda yüzlerce yurttaşını yitirmiş olması tesadüf müdü? Neden Türkiye o tarihten itibaren şiddet sarmalına gird? 7 Haziran 2015 seçimlerinde “Tek başına iktidar” çıkmadığı için kan akıyor dediler. Eğer iktidar partisine oy verilirse, tek parti iktidarı kurulursa kanın duracağını, kurulmazsa kaos geleceğini söylediler. 7 Haziran’ı yok saydılar, yeniden seçime girdiler. Tek parti hükümetini de kurdular. Peki akan kan durdu mu, katliamlar bitti mi, terör son buldu m? Hayır. Aksine tırmandı. O zaman bizin bir yurttaşlık görevimiz var: Ülkemiz topraklarının neden her gün kanla yıkandığını, neden gözyaşlarının dinmediğini, vaatlerin neden gerçekleşmediğini sormalıyız.”

“KATLİAMLAR ÜLKESİ OLDUK!”

Beko acı olayın ardından süregelen başkanlık sistemi tartışmalarına da tepki gösterdi ve “Daha Dolmabahçe’de yaralanan ve ölen insanlar yerden kaldırılmamışken sorumsuzca başkanlık açıklamaları yapanlara sormalıyız. İnsanlar ölürken, siyasi hesaplar peşinde koşmak insanlığı öldürmek değil midi? İstikrar vaadi ile yönetime gelen bir iktidarın, istikrar adına attığı her adımın Türkiye’yi daha da istikrarsızlaştırdığını sorgulamak zorundayız. Teröre karşı çözüm olağanüstü hal diyenlere sormak zorundayız. Olağanüstü hal ile amacınız, terörü mü bitirmek sizin gibi düşünmeyen muhalifleri mi bitirme? Gazeteciler hapiste, milletvekilleri hapiste, belediye başkanları hapiste, akademisyenler işsiz, öğretmenler işsiz ama büyük kentlerin göbeğinde yüzlerce kilo bomba yüklü araçlar patlamaya devam ediyor. Bunun hesabını sormak zorundayız. Bugün soru sormak bir yurttaşlık görevi olduğu kadar insanlık görevidir. Korkmadan sormalıyız, korkmadan konuşmalıyız. Terörden de baskıdan da OHAL’den de korkmuyoruz. Laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletinde insanca yaşamak, kardeşçe yaşamak, barış içinde yaşamak istiyorsak korkmadan, yılmadan omuz omuza vermeliyiz. Görmeyen gözler görsün, duymayan kulaklar duysun… Terörle, şiddetle, çatışmayla, savaşla bu ülkenin hiçbir sorun çözülemez. Bu insanlık dışı saldırıyı bir kez daha lanetliyor, kana ve gözyaşına doyan bu topraklarda acıların, ölümlerin artık son bulmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK’ÜN SÖZLERİYLE SESLENDİ

“Bu ülkede yirmiye yakın katliam yaşandı. İstanbul’daki son katliamda ölenler bizim çocuklarımız. Maalesef katliamlar ülkesi olduk” sözleriyle son durumu değerlendiren DİSK Genel Başkanı Kani Beko, son olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün “Savaş ihtiyaç olmadıkça  bir katliamdır” ve “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözlerini hatırlatarak “Bu topraklarda barış ve kardeşliği mutlaka tesis etmek zorundayız” diyerek konuşmasına son verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.