Dolar 32,5849
%0.3
Euro 35,0684
%0.28
Altın 2.457,590
%0.88
Bist-100 9.821,00
%1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Değişim hareketine imza veren Alaattin Yüksel’den çarpıcı değerlendirmeler...

Değişim hareketine imza veren Alaattin Yüksel’den çarpıcı değerlendirmeler...

CHP İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel, olağanüstü kurultay için imza verdi. Deneyimli siyasetçi Alaattin Yüksel, Egepostası’na süreçle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 18.07.2018 - 12:49

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Muharrem İnce’nin Genel Başkan olmasını isteyen parti içi muhalefetin genel başkan seçimli olağanüstü kurultay toplanması için hafta başında başlattığı imza hareketi tüm hızıyla sürüyor. İkinci günün sonunda 470’leri bulan imza sayısının 634’ü bulması durumunda CHP’de kurultay yolu görünüyor.

İmza sayısının 15'i bulduğu İzmir'deki değişim hareketine destek veren CHP İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel, Bornova’da bulunan 4’üncü Noter'e giderek olağanüstü kurultay için imza verdi. Yüksel, değişime ihtiyaç duyulduğunu belirterek imza vermesinin gerekçelerini açıkladı.

YAPTIRDIĞIMIZ ARAŞTIRMAYA GÖRE TABANIN YÜZDE 71’İ…

İzmir’de yaptırdıkları bir araştırmada da parti tabanının yüzde 71’inin Muharrem İnce’yi CHP Genel Başkanı olarak görmek istediği yönünde bir karar çıktığını belirten Alaattin Yüksel, delegelerin iradesinin önünde kimsenin duramayacağını belirtti.

O ZAMAN BUNUN ÖNÜNDE DURULMAZ

İmza hareketinden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun onursal başkan ve grup başkanı olarak parlamentoda görevini yürütmesi, partinin başına da Muharrem İnce’nin geçmesi yönündeki açıklamasının ardından imzasıyla da destek veren Alaattin Yüksel,

“Türkiye’de parti tabanının bizim yaptırdığımız bir araştırmaya göre yüzde 71’i ‘Bu seçimlerden sonra Muharrem İnce’yi nerede görmek istiyorsunuz'’ sorusuna verdiği cevap CHP Genel Başkanı oldu. Yani parti tabanının yüzde 71’i Muharrem İnce’yi CHP Genel Başkanı olarak görmek istiyor. İzmir genelinde yaptırdığımız bir araştırma bu. Diğer partilere oy veren seçmenlerin de yüzde 50’si Muharrem İnce’yi genel başkan olarak görmek istiyor. Yani o zaman bunun önünde durulmaz” dedi.

GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI CİDDİ BASKI YAPIYORMUŞ

 “Bizim istediğimiz bu değildi. Karşılıklı kılıçlar şakırdatılsın istemedik. Böyle bir zorlama bir kurultay değil, genel başkanın bizzat kendisinin yönettiği bir kurultay süreci yaşanmasıydı” diye konuşan Alaattin Yüksel, genel merkez yöneticilerinin delegeleri arayarak baskı yaptığını öğrendiğini dile getirdi:

“Genel merkez yöneticileri, özellikle genel başkan yardımcıları, kurultayı güçleştirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Hatta ciddi bir şekilde delegelere baskı da yaptıkları söyleniyor. Delegeyi, imza vermemeleri konusunda arıyorlarmış.”

GENEL BAŞKAN TOPLAYIP ÇÖZMÜYORSA, O ZAMAN ÖRGÜT ÇÖZECEK DEMEKTİR

Baskılara karşın delegelerin çoğunluğunun karar verdiğinin ortaya çıkmaya başladığını kaydeden deneyimli siyasetçi Alaattin Yüksel, imza yeter sayısının önümüzdeki hafta ortasına kadar tamamlanmış olacağını düşündüğünü kaydetti:

“İmza sayısı için dün 470 diyorlardı, bugün 500’ü de aşacak. İmza toplama organizasyonunu yönetenler sanırım Cuma günü basınla sayıyı paylaşacaklar. Giderek hızlanan bir ivme var. Kurultay delegesi de demek ki kararını vermiş.  Bu işi Kurultayda çözelim. Eğer genel başkan bizzat kendisi toplayıp çözmüyorsa, o zaman Kurultay’da çözülecek demektir. Örgüt çözecek demektir. Kurultay delegasyonu kararını vermiş görünüyor. Önümüzdeki haftanın ortasını bulmadan gerekli imza toplanmış olacaktır diye düşünüyorum.”

GENEL BAŞKAN BUNA İZİN VERMEZ

Alaattin Yüksel, imzaların genel merkeze teslim edilmesinin ardından Kurultay’ın toplanmasının önünde bir zorluk çıkarılacağına inanmadığını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da buna izin vereceğini sanmadığını belirtti:

“Çıkacağını sanmıyorum. Genel başkan bu konularda dikkatlidir, titizdir. Orada yapmak isteyenler olacaktır belki ama genel başkan buna izin vermez. Bir zorluk çıkacağını sanmıyorum. Gereğini yerine getireceğine inanıyorum.”

GENEL BAŞKANIN ADAY BİLE OLACAĞINI SANMIYORUM, DOĞRUSU DA BU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun imza yeter sayısı sonrası Kurultay’da genel başkanlığa aday olmayacağına inandığını belirten Alaattin Yüksel, bu düşüncesini,

“Aday da olmayacağını düşünüyorum. Ondan sonra genel başkanın aday bile olacağını sanmıyorum. Doğrusu da bu. Yine ilk başta benim önerdiğim grup başkanı olarak görevini sürdürürse parlamentoda hep birlikte iktidara yürümüş oluruz” sözleriyle ifade etti.

AYNI PARTİ YAPISIYLA GİDERSEK YEREL SEÇİMLER HÜSRAN OLUR

Yerel seçim öncesi kurultay talebinin doğru olmadığını da kaydeden Alaattin Yüksel, aynı parti yapısıyla yerel seçimlere gidilmesi durumunda sonuçların hüsran olacağını söyledi:

“Tam tersine eğer hiçbir değişim olmasın partide anlayışı yanlış. Sadece genel başkan değişimiyle sonuçlanmayacak. Tüzüğü değişecek, programı değişecek, yeniden yapılanmaya gidilecek partide. Parti reformu yapılacak. Parti kendini iktidara göre yeniden şekillendirecek. O yüzden bu şekilde devam etsin demek yerel seçimlerde hiçbir iddia taşımıyorum demektir. Tam tersine bu şekilde devam ederse, yani statükoyu sürdürürsek, aynı parti yapısıyla yerel seçimlere gidersek bence yerel seçimler hüsran olur. Ama bu yenilenmiş bir partiyle gidilirse çok daha güçlü gireriz. Yerel yönetim seçimlerinden de başarılı çıkacağımıza inanıyorum.”

SALT ÇOĞUNLUKLA KURULTAY İSTEMEK DE SON DERECE YANLIŞTIR

Tüzüğün kurultay toplanmasıyla ilgili maddesi başta olmak üzere birçok maddesinin de değişmesinin şart olduğuna vurgu yapan Alaattin Yüksel, şunları söyledi:

“Bu aslında tüzükte değiştirilmesi gereken maddelerden biridir. Salt çoğunlukla yani yarıdan bir fazla delegenin imzasıyla, noterde verdiği imzayla seçimli kurultay istemek son derece yanlıştır. Delege zaten noter huzurunda kararını verdiğini belirtiyor, söylüyor. Delege ben kararımı verdim, iradem budur diye noter huzurunda veriyor. O nedenle hatalı yanlış bir tüzük maddesi. Bu tüzük maddesinin değişmesi gerekiyor. Üçte bir çoğunlukla toplansın ki, orada sandıkta gizli oyla bu iş belli olsun. Şimdi bu açık oy. Noter huzurunda veriliyor. Doğru bir şey değil.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.