Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Damlacık'a baro desteği

Damlacık'a baro desteği

İZMİR Barosu, Konak Tünelleri yapım çalışmaları nedeniyle Kadriye, Çimentepe ve Damlacık semtlerinde kamulaştırılan ve boşaltılan evlerle ilgili kira konusunda mağdur olan, evlerinde çatlaklar oluşan, kamulaştırmaya karşı çıkan vatandaşlara hukuki destek vermek için komisyon kurdu.

  • Ege Postası
  • 21.11.2014 - 12:43
Yapımı süren Konak Tünelleri'nin üstündeki Kadriye, Çimentepe ve Damlacık semtlerindeki bazı evler, yıkılma riski nedeniyle, Bakanlar Kurulu kararıyla acele kamulaştırıldı. Bu evlerde oturan kiracılara ise iddiaya göre, düzenlenen toplantılarda, bir yıl boyunca 450 ile 650 lira arasında kiralarını belediye ödeneceği sözü verildi. Bunun üzerine hem ev sahipleri hem de kiracılar evleri boşalttı. Ancak söz verildiği gibi kira bedellerinin ödenmediğini ve bu yüzden mağdur olduklarını belirten kiracılar ile evleri kamulaştırılmayan ancak, tünel çalışmaları nedeniyle çatlaklar oluşan bina sahipleri ve kamulaştırmaya karşı çıkanlardan oluşan 120 kişi İzmir Barosu'na başvurarak hukuki yardım istedi.

Kira bedelleriyle ilgili olarak Karayolları'na başvuran vatandaşların, tünel inşaatını yapan şirkete yönlendirildiğini öğrendiklerini dile getiren İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, "Mağdur vatandaşlar gelip bizimle görüştü. Evlerinde tünel çalışmaları sırasında hasar oluşanların mağduriyetleri bu durum uzmanlara tespit ettirilerek giderilebilir. Riskli yapıların acil kamulaştırılmasına karşı dava açılamıyordu. Fakat Anayasa Mahkemesi'nin kumulaştırmalarla ilgili verdiği bir iptal kararı, mağdur vatandaşlar için dava açma umudu doğurdu. Komisyon bu konularda çalışıp, Konak Tünelleri ile ilgili mağdur olan vatandaşlara yardımcı olacak. Bu bölgedeki mahallelere gidip incelemelerde bulunacak" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.